« Karjalaisessa keskustellaan vain nimellä | Main | Facebook on sika »

kesäkuu 15, 2009

Tässä lauseessa on 63 merkkiä ja se riittää yllättävän pitkälle

Jos jaksaisin, olisin huolissani nuorison kielenkäytöstä. Koska olen itsekeskeinen paskiainen, olen huolissani lähinnä itsestäni.

Kuten molemmat tämän blogin lukijat ovat huomanneet, täällä ei ole ollut ihmeemmin luettavaa. Kiva silti, että olette poikenneet. Olen viettänyt verkkoaikaani lähinnä Facebookissa. Ja lurkkaillut Twitterissä. Ja työntänyt linkkejä Deliciousiin. Ja yrittänyt ryhtyä aktiiviseksi Qaikussa.

Kun tähän yhdistää työn, jossa "kirjoittaminen" tarkoittaa lähinnä Powerpointin bulletinvälien nyhräämistä, päästään siihen huolestumiseen. Pelkään, että en osaa enää kirjoittaa. Ja tiedänkin etten osaa; olen päästänyt käsistäni kökköä, jolle olisin kymmenen vuotta sitten narskutellut hampaitani tai nauranut ääneen. Mutta nyt ne ovat vain vähän huonommin muodostettuja lauseita, koska hyvään muotoiluun ei ole aikaa tai se on tarpeetonta, koska vähän vähemmän hiottu ilmaisukin riittää kertomaan mistä on kysymys. Ja mitta on useimmiten tekstiviestin verran per ilmaistava asia, niin Powerpoint-slaidissa kuin Twitterissä kuin Facebookissakin. Mutta blogiin se ei oikein riitä.

Bloggaamiseen ei jotenkin (muka) ole aikaa, vaikka Feibuun on. Tai ei (muka) ole aiheita, vaikka journalismi käy läpi suurinta muutostaan ikinä. Tekstiviestin mittaisen heiton ja linkin sentään ehtii ja jaksaa kursia kasaan ja työntää sen Naamakirjaan.

Kyseessä on yksinkertaisesti laiskuus. Joten täytyy ryhdistäytyä. Merkintä ja viikko. Tai jotain. Mutta ei kesälomalla. (Ja samalla voisin yrittää oppia pois tällaisesta tyylistä. Joka on vähän rasittava. Tai erittäin.)

Eikä siinä kaikki. Sillä aikaa, kun olen ollut maanpaossa Feibulandiassa, Blogistan on muuttunut. Suosituimmat blogit ovat nykyään valokuvakokoelmia, joissa nuoret seisovat oudoissa asennnoissa ja kertovat, noin tekstiviestin pituisesti, minkälaisia vaatteita aamulla on komerosta pudonnut päälle. Setäikäisellä on vähän vaikeaa ymmärryksen kanssa taas: ikään kuin ne aiemmat muoti-ilmiöt eli kissa-, käsityö- ja mies-ei-saa-piparia-ja-universumi-itkee-blogit eivät olisi olleet tarpeeksi hämmentäviä asioita. Tästä täytyy varmaan kirjoittaa lisää, jahka on aikaa.

Posted by Kari at 15.06.09 20:50

Comments

Tästäkin blogista puuttuu "like" -nappi.

Posted by: Janne Jääskeläinen at 15.06.09 21:29

Vaikeeta, kun ei tiedä, minne puolella laikkais. Ja missä se peukkukin tosiaan on.

Posted by: mea at 15.06.09 21:47

Mutta Kari ... Onneksi me ei tänne blogiin tullessa törmätä kuvaan susta ja niistä vaatteista joita vaatekomerosta on sun päälle tipahtanut ja ennen kaikkea onneksi et poseeraa missään oudossa asennossa. Jotkut asiat tässä maailmassa ovat siis kohdallaan ... Minä tyydyn siihen. Tyydytkö sinä?

Posted by: Janne Toivoniemi at 15.06.09 23:28

Mähän sanoin, että mikroblogit tappavat blogit. Okei, en ehkä tajunnut, että myös FB tapaa niitä, mutta kyllähän tää blogiskene on niin dööd. Ainakin se blogistan eli Suokkien blogosfääri. Hassuja sanoja.

Posted by: kuivalainen at 15.06.09 23:34

Siis suosituimmat blogit blogilistan käyttäjien keskuudessa - jossa varmasti siinäkin on tapahtunut jonkinasteista uudelleenprofiloitumista.

Posted by: Janne Jalkanen at 15.06.09 23:37

Olisit ny laittanut edes yhden päivän asu -kuvan.

Posted by: Zepa at 16.06.09 00:00

Ei näy peukkuja, mutta on tossa jotkut kivat äänestysnapit Yes/No, joita voisi kliksutella noin alkajaisiksi.

t. kolmas lukija

Posted by: Sun äitis at 16.06.09 08:10

Laita blogiisi tämä kikkare http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget ja kas: uutta lukemista on joka sivulatauksella vaikka et kirjoittaisi mitään enää koskaan. ;)

Posted by: Katja at 16.06.09 09:38

Luulen, että mikroblogaus (sis. FB ja mikä sitten onkaan ensi vuoden Se Juttu) ei tapa kaikkea blogausta, mutta henkilökohtaiset blogit kyllä. Siis jos voin ölistä samat perseilyt pelkästään kamuille tai koko internetille, joka kuitenkin lähinnä muodostuu kamuista - eli ei muut sitä blogia lue –, niin miksei sitten Feibuttais suoraan?

Viimeksi huomasin sen, kun höpölöpö-merkintä http://dst.samizdat.info/2009/06/08/4441/ sai FB:ssä aineski yhtä monta kommenttia kuin blogissa. Pidän tässä yhteydessä kommenttien määrää aika hyvänä suosion mittarina, sillä se on kyllä melkoisen motivoiva tekijä.

Posted by: Olli Sulopuisto at 16.06.09 18:51

Kennu ehtikin sitten jo nohevana miehenä koodaamaan omaan blogiinsa like-painikkeen. Kehitys kehittyy.

Posted by: Kari Haakana at 17.06.09 12:33