« Ei ne nyt vaan maksa | Main | Tässä lauseessa on 63 merkkiä ja se riittää yllättävän pitkälle »

huhtikuu 21, 2009

Karjalaisessa keskustellaan vain nimellä

Joensuussa ilmestyvän Pohjois-Karjalan maakuntalehti Karjalainen uusii verkkokeskusteluaan. Jatkossa Karjalaisen keskustelupalstalla sallitaan vain "omalla nimellä" tapahtuva keskustelu.

Muutos astuu voimaan toukokuun alussa. Kaikkien käyttäjien täytyy rekisteröityä palveluun uudestaan ja antaa nimensä, kotiosoitteensa, sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa.

Lehden mukaan kaikki rekisteröitymiset tarkistetaan.

Karjalaisen keskustelupalstalla muutos on herättänyt odotetun "en ala" -reaktion. Kiinnostavaa onkin nähdä, miten muutos vaikuttaa Karjalaisen kävijä- ja erityisesti sivulatausmääriin. Niitä tiiraillessa kannattaa sitten muistaa, että toukokuu on kävijämäärämittareissa jo kesän laskukauden alkua.

Oma keskustelunsa on sitten tietenkin se, kuinka luotettavana tätä oman nimen ilmoittamista voi pitää ja mitä hyötyä se keskustelulle tai lehdelle tuottaa.

Posted by Kari at 21.04.09 09:38

Comments

Kysymys kuuluukin, mitä järkeä on tehdä noin älytön vaatimus, kun nimen oikeellisuutta ei voi kuitenkaan tarkistaa. Samaa sanoo Alexander Stubb, jonka blogiin ei pääse kommentoimaan filtterin läpi, jos nimimerkki ei ole muotoa Etunimi Sukunimi.

En tiedä. Kuulostaa vähän hassulta.

Posted by: Matti Vanhenen (väärä nimi) at 21.04.09 10:23

Älytön teko. Tämä Karjalaisen perustelu kruunaa koko päätöksen: "Vastaava malli on käytössä muun muassa nuorten suosimassa IRC-galleriassa".

Olisivat oikeasti tehneet rekisteröitymisen täysin samalla tavalla kuin IRC-Galleriassa on tehty.

Posted by: Matti Lintulahti at 21.04.09 10:46

Fiksua kommentoijiin suhtautumista näin Tom's Guide US:lla. He olivat koonneet hyviä kommentteja ja esittelivät ne artikkelissa kysyen kiinnostaisiko niiden kirjoittajia avustaa julkaisua. Ei siinä tosin oikeita nimiä tarvittu, mutta ainaisen kepin sijaan oli kiva nähdä käytettävän porkkanaa keskustelun tason kohentamisessa.

http://www.tomsguide.com/us/forums-discussion-ideas,review-1302.html

Posted by: Ano Nyymi at 21.04.09 15:16