« Onko Hearstin e-readerilla mahdollisuuksia? | Main | BBC perseilee »

maaliskuu 04, 2009

Vellihousut

Seuraavat vihreiden ns. kansanedustajat olivat poissa viimeisestä Lex Nokia -äänestyksestä tai kannattivat hallituksen esitystä. Erityisesti poisjäämistä pidän tässä tapauksessa sen lajin rintamakarkuruutena, jota ei voi suvaita.

Jossain toisaalla:

Outi Alanko-Kahiluoto
Pekka Haavisto
Heidi Hautala
Johanna Karimäki
Ville Niinistö
Kirsi Ojansuu

Mielipide jotenkin vain meni näin:

Janina Andersson
Heli Järvinen
Erkki Pulliainen
Anni Sinnemäki
Oras Tynkkynen

Terppa vihreät, seuraavissa vaaleissa äänestän eri puoluetta.

Posted by Kari at 04.03.09 18:33

Comments

Hyvästi vaan, juu. Surkeaa on ollut seurata jees jees -linjalla pokkurointia kepujen ja kykyjen rinnalla. Sinnemäen tie on reaalipolitiikan irvikuva. Lex Nokia oli vain viimonen niitti arkkuun.

Posted by: hintola at 04.03.09 19:15

Onko toi nyt mitenkään ihmeellistä. Faija sanoi jo 80-luvulla, että "Noista tulee vielä porvareiden rakkikoiria". Oikeassa oli.

Posted by: Janne Toivoniemi at 04.03.09 19:25

Jokainen tekee tietenkin omat päätöksensä ja Vihreät ansaitsevat oman häpeäpaalunsa, mutta silmiinpistävää on se, että puhtaimmat paperit (jotka nekin haisevat) saivat vasemmistoliitto ja keskusta, molemmilla poissaoloprosentti muhkea 17,6. Muiden putiikkien demokratialuuserius on tätäkin korkeampi.

Häpeällinen esitys sirkus Arkadianmäeltä.

Posted by: Vaiheinen at 04.03.09 19:27

Ville Niinistö oli paikalla, mutta ei äänestänyt. http://villeniinisto.blogspot.com/2009/03/lex-nokia-aanestyslogiikkaa.html

Oli Niinistön selityksestä mitä mieltä tahansa, on mun mielestä luiskaotsaista väittää, että poissaolo on automaattisesti merkki "rintamakarkuruudesta", tietämättä yhtään, miksi joku saattaisi olla poissa.

Ymmärtääkseni esim. rintamakarkuriksi tituleeraamasi Haaviston Pekka on parhaillaan Afrikan sarvessa neuvottelemassa. Siellä on sen sortin kriisi käynnissä, että Lex Nokia jää auttamatta kakkoseksi. Mutta tätäkään ei Karde suvaitse suvaita?

Posted by: vesapai at 04.03.09 20:10

Niinno, kyllä minäkin voisin vaihtaa puoluetta jos Vihreät ei jo valmiiksi olisi se pienin paha -vaihtoehto. Äänestämättömyys alkaa pikku hiljaa tuntua varteenotettavalta vaihtoehdolta.

Jos nyt lähdetään siitä, että SDP, Keskusta ja Kokoomus ovat poissa laskuista, niin eipä paljoa jää. Vasemmistoliittoa voisi ehkä, mutta Pirkanmaalla se tarkoittaa Minna Sirnöä, ja se on vielä Vihreitäkin huonompi vaihtoehto. Äänestin viimeksi Pinseri-Riittaa, ja sekin ääni taisi lopulta mennä Tynkkysen hyväksi - Tynkkynenkin vaikuttaa melko fiksulta tyypiltä, mutta käytännössä ei sitä kyllä ole, kun minua kiinnostavista asioista päätetään.

Plääh.

Posted by: Mikko at 04.03.09 20:12

Vesapai: totta, pakottavia ja hyväksyttäviä syitä poissaololle voi toki olla. Korjaan siltä osin.

Niinistön logiikkaa en oikein pysty seuraamaan. Minusta se kuulostaa selittelyltä.

Posted by: Kari Haakana at 04.03.09 20:42

Kiitti listasta. Oli pakko käydä kommentoimassa tuota Villen selittelyä.

Posted by: Pekka P at 04.03.09 22:48

Vihreät eivät ole enää olleet pitkään aikaan se asioita parempaan muuttava puolue, mihin itse näen ideologian alunperin perustuneen. Ihan samanlaista poliittista p*skaa sieltä vihreiden suusta (ja äänestysnapeista) nykyään tulee kuin muidenkin. Itse pidän sitä valitettavana, että yksi järkevimmistä kansanedustajista (ellei järkevin), eli Jyrki Kasvi on vihreiden jäsen. Tämä esti (ja tulee estämään) minua äänestämästä häntä viime vaaleissa. Enkä ole edes ainoa, joka on tätä mieltä. Perussuomalaisetkin alkavat vaikuttaa kannattavammalta vaihtoehdolta kuin Vihreät. Tai korjaan - ne ovat jo sitä.

Posted by: Visukinttu-Jarkko at 04.03.09 23:28

Mikko, olen tosi pahoillani, etten päässyt läpi vaaleissa. Olisin kyllä taatusti äänestänyt Lex Nokiaa vastaan.

Posted by: Riitta at 05.03.09 00:27

Onko meidän parlamentarismimme sitä, että ei voida tehdä hyviä päätöksiä, koska on vain huonoja ehdotuksia, kuten Ville Niinistö kirjoittaa? (http://villeniinisto.blogspot.com/2009/03/lex-nokia-aanestyslogiikkaa.html)

Eduskuntajärjestykseen muutos! Eihän tällainen voi olla mahdollista.

Eduskunnalta pois lakien säätämisen oikeus niin saavat hörppiä kaffetta eduskuntatalolla ja verkostoitua keskenään ilman, että pääsevät tekemään "pakollisia" huonoja lakeja.

Posted by: janne at 05.03.09 07:41

Niinistöhän on selkeä esimerkki poliitikon muotokuvasta. Jahkailee ja ei saa päätöstä aikaan. Mitä tuollaisilla ihmisillä tekee eduskunnassa? Ajattelisi asiaa muidenkin näkökulmasta kuin omastaan niin olisi jo äänestänyt. Ainiin, no ehkä sitten ensikerralla. Ehkä. Jos nyt omat arvot vastaavat vielä äänest... no ehkä lopetan tähän.

Posted by: ics at 05.03.09 08:58

Tuntuu että noi ei-äänet on ihan demarien ansiota. Pitkästä aikaa pisteitä niille. Vai lieneekö pelkkää opposiittio-vastahankailua?

Posted by: jarla at 05.03.09 09:38

Karden kannattaa varmaan äänestää Vasemmistoliittoa. Ne on suoraselkäisesti pysyvästi oppositiossa, jossa ei tarvitse koskaan äänestää huonojen esitysten puolesta.

Posted by: Timo Riitamaa at 05.03.09 10:14

Äänestämättömyys alkaa pikku hiljaa tuntua varteenotettavalta vaihtoehdolta.

Älä tuommoista tee. Äänestä tyhjää ja kirjoita lyhyt selitys numerokenttään. Nukkuva puolue ei kiinnosta ketään, mutta äänestäjät jotka eivät löydä vaihtoehtoaan osoittavat selvää epäluottamusta. Ja tyhjien äänten "viestejä" kai joskus päätyy julkisuuteenkin.

Posted by: Jeps at 05.03.09 13:15

Minusta Haaviston Afrikan reissu oli toissijainen Lex Nokian rinnalla.
Sananvapauden ja demokratian puolustaminen siellä missä sitä vielä on, on merkittävämpää kuin joku sota, jossakin, kaukana, joka jatkuu, oli haavisto siellä tai ei.

Posted by: Petja Jäppinen at 05.03.09 16:49

Hmmmm, mutta mitä niistä. Demarit olivat viime hallituksessa tekemässä edellistä yritystä Lex Nokiaksi, joka oli vielä tätä järkympi (ja vedettiin siksi pois). Kokoomus ja Keskusta olivat yhtenäisinä esityksen takana. Kristilliset hajosivat. Jäljelle jää siis perussuomalaiset ja Vasemmistoliitto.

Elämä jatkuu. Tänään olen käynyt eduskunnan käytävillä keskusteluja mm. sähköisestä tunnistamisesta ja allekirjoituksesta, työnantajatekijänoikeuksista, eläkeiän nostosta, Suomen IPR-strategiasta, julkisten sähköisten palveluiden kehittämisestä, vesilaista, ...

Posted by: Jyrki J.J. Kasvi at 05.03.09 18:53

Timo: onko tämä nyt sitten sitä reaalipolitiikkaa? Että mitä näistä periaatteista; jos ette pidä näistä, niin on minulla muitakin?

Jyrki: jep, vaihtoehdot jäävät vähiin ja mikään mainituista ei kuulosta kovin houkuttelevalta.

Posted by: Kari Haakana at 05.03.09 19:17

Oikeasti tarvittaisiin uutta vanhaa puoluetta

Posted by: Petja Jäppinen at 05.03.09 20:08

Minä en vain ymmärrä, mikä oli tämän äänestämättä jättämisen taktinen logiikka.

Jos vihreät olisivat äänestäneet vakaumuksensa mukaan JAA tai EI, ei hallitus olisi kuitenkaan kaatunut.

Nyt kun ei uskallettu äänestää oikein mitään, hallituksessa nähdään, että julkinen protesti annettiin, ja kansa näkee, ettei mielipidettä uskalleta ilmaista kuitenkaan. Tuntuu siltä, että tässä pyllistettiin molempiin suuntiin. Siis lose-lose.

Posted by: Tero Lehto at 09.03.09 07:41

Kauhean monet tuntuvat olevan pettyneitä vihreisiin. En ihmettele, Lex-Nokian puolesta äänestäminen sotii selkeästi vihreiden omia yhteisiä arvoja vastaan.

Olisiko aika perustaa uusi puolue? Monelta eri rintamalta on tullut viestiä vaihtoehtojen loppumisesta, kun vihreitä ei enää "kannata" äänestää. Perus... no justiinsa, ei ikinä.


Posted by: JH at 09.03.09 18:18