« Vellihousut | Main | Miten minusta ei tullutkaan Twitter-käyttäjää »

maaliskuu 12, 2009

BBC perseilee

En nyt osaa aivan tarkalleen muotoilla, mitä mieltä olen BBC:n hassunhauskasta kokeesta, jossa yleisradioyhtiö otti käyttöön oman botnetin. BBC:n bottiverkko sisälsi 22 000 konetta, jotka lähettivät spämmiä kahteen koeosoitteeseen.

Okei, yritän muotoilua: taliaivot.

BBC:n uutisen mukaan "kyseessä olisi ollut tietoinen rikollinen toiminta, se olisi rikkonut lakia". No ei kakkaa, Sherlockit!

BBC:n toiminnan tarkoituksena on ollut "osoittaa botnettien teho rikollisten käsissä". Nnnnnngh! Oikeuttaako tämä tiedonintressi oikeasti selkeästi rikollisen toiminnan? Oli sen tarkoitus (intent) rikollinen tai ei? Ja oliko jollekulle vielä epäselvää se, että botneteillä voi lähettää spämmiä tai tehdä palvelunestohyökkäyksiä?

Ei voi ymmärtää!

Posted by Kari at 12.03.09 13:31

Comments

Heh, toivottavasti olivat edes pystyttäneet testiä varten oman domainin ja meiliserverin.

Jos joku tekisi vastaavan testin mun ylläpitämälle domainille/postipalvelimelle ja menisi vielä tunnustamaan tekosensa, marssisin oitis päätä tekemään rikosilmoituksen, heti kun olisin saanut kaivettua herneet nenästä ja tunnuksen suljettua.

Mutta ei se omalle palvelimelle kohdistettuna ole välttämättä rikollista, ellei sitten botnetin käyttöä lasketa (esim 22 tuhanneksi) tietomurroksi. Varmaan voitaisiin laskea. Ja ISP:llä voi tietysti olla jotain sanottavaa myös.

Posted by: Jukka H. at 12.03.09 14:49

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)