« Mitä verkkovaltuutetun pitäisi tehdä? | Main | Moikka, Jaiku »

joulukuu 11, 2008

Volvo veti Voima-herneen nenään

volve


Volvo on hermostunut Voima-lehdelle lehdessä juilkaistusta vastamainoksesta (pdf). Volvon juristien lähettämä ja toimituksen web-sivuillaan referoima kirje vaatii lehdeltä kirjallista lupausta, jossa lehti "pidättäytyy Volvon ja sen tavaramerkin mainetta halventavien ja totuudenvastaisten ilmoitusten julkaisemisesta jatkossa".

Just. Tällaisten kirjeiden lähettäminen tiedotusvälineellehän on juuri oikea tapa toimia.

Käsi sydämelle: kuinka moni muistaa tämän mainoksen? Kuinka moni muistaa sen paremmin tämän hässäkän jälkeen? Ja toisaalta, vaikuttaako Voiman vastamainos millään tavalla V70:n potentiaaliseen ostajajoukkoon?

EDIT: aiheesta lisää Fifin blogissa, josta löytyvät myös juristien lähettämät kirjeet.

Posted by Kari at 11.12.08 12:16

Comments

Asianajotoimiston kirje löytyy nyt Fifistä: nimilinkki.

Posted by: Hanna Nikkanen at 11.12.08 13:17

Näen mainoksen ensimmäistä kertaa. Mä vähän luulen että V70:llä ajelevat tai sellaisen ostoa harkitsevat eivät välttämättä ole kovinkaan usein Voima-lehden innokkaita lukijoita.

Posted by: Antti J. at 11.12.08 13:24

Antti:
Mä vähän luulen että V70:llä ajelevat tai sellaisen ostoa harkitsevat eivät välttämättä ole kovinkaan usein Voima-lehden innokkaita lukijoita.
Tjaa-a, enpä tiedä,
Volvo-tyyppi, erehtymätön ja täydellinen kuten vitsi kertoo, on myös tästä em. syystä yhteiskuntakriittinen - heti helposti tulee mieleen yksi Helsingin yliopiston luonnontieteen systematiikan proffa, joissa kohtaavat molemmat.

Posted by: -rh at 11.12.08 14:43

En tosiaan ollut edes huomannut ko. mainosta Voimassa, mutta nyt tarkemmin katsottuani totean sen aivan loistavaksi! Kiitos Volvon lakimiehet että toitte tämän helmen laajempaan tietoisuuteen!

ps. tämä tosiaan on asiablogi, ihan niinkuin Kemppinen totesi.

Posted by: Helen at 11.12.08 21:36

Vuoden 62 PV Volvon ohjekirja alkaa sanoilla: Onneksi olkoon olette ostaneet Volvo henkilöauton, huolenne autoilussa ovat ohitse. Tai jotain sinnepäin. Kuitenkin mahtivuuden pontista. Ja hieno auto muuten, tuo Volvo. (Itellä alla joku saakelin pienikulutuksinen Kia) Ei mitään läkkipeltiä lokarit, kunnon takorautaa... siinä kestää rytkytellä, ehe ehe. Aina olen ihaillut näitä automiehiä jotka ei tuuliviirin tavoin etsi vaihtoehtoa vaan pitäytyvät harrastuksessaan. Ahtaaksi käy kyllä.

Posted by: Sampsa at 12.12.08 02:28

Kts. päivän Kemppinen Volvosta ja - ta-daa! - Haakanasta :)

Posted by: mab at 12.12.08 10:41

Kemppinen otti myös kantaa tähän asiaan.

Posted by: Petja Jäppinen at 12.12.08 15:10

En tosiaan ollut edes huomannut ko. mainosta Voimassa, mutta nyt tarkemmin katsottuani totean sen aivan loistavaksi! Kiitos Volvon lakimiehet että toitte tämän helmen laajempaan tietoisuuteen!

ps. tämä tosiaan on asiablogi, ihan niinkuin Kemppinen totesi.

Posted by: Helen at 14.12.08 22:55

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)