« Hyvärisen avauksista, osa 1,5 | Main | Hyvärisen avauksista, osa 2 (tai: kenestä Suomen verkkosankari) »

marraskuu 22, 2008

Turun Sanomat: EFFI ja Suomen Sisu samaa seurakuntaa

Turun Sanomien päätoimittaja Aimo Massinen panee mutkia suoraksi lehden pääkirjoituksessa. Massisen kirjoitus käsittelee turkulaisen kaupunginvaltuutetun Maarit Rostedtin loikkausta perussuomalaisista kokoomukseen. Yhtenä perusteena Massinen kertoo että

Hän (Rostedt) ei halunnut olla missään tekemisissä esimerkiksi Suomen Sisu ja Effi -järjestöjen kanssa, jotka tunnetaan hyvin kansallismielisinä, maahanmuuttajiin vieroksuvasti suhtautuvina liikkeinä.

Sähköisiä kansalaisoikeuksia ajava EFFI ei oman kokemukseni mukaan ole ihan samaa sakkia kuin kansallismielisyyttä ja monikulttuurikriittisyyttä esittelevä Suomen Sisu.

Kyse onkin mitä ilmeisimmin siitä, että Massinen on ottanut Rostedtin sanomiset kirjoitukseensa sen suuremmin niitä miettimättä tai faktoja tarkistamatta.

Mutta miten ihmeessä Rostedt on muodostanut käsityksen EFFIstä "kansallismielisenä" järjestönä?

Posted by Kari at 22.11.08 19:31

Comments

Aikamoinen rinnastus päätoimittajalta. Ihanko oikeasti Effi on nykyään maahanmuuttajia vieroksuva yhdistys?

Posted by: anssi at 22.11.08 22:35

Että mitättua? Mun tunne-elämällä ei nyt ehkä hirveesti ole väliä just tässä kohtaa, mutta mä OLEN äärimmäisen loukkaantunut Effin puolesta nyt, ja Massinen saisi painua vähintäänkin tekemään läksyjään. Ois mulla sille pari muutakin painumis-ehdotusta.

Jestas. Ja näille maksetaan sitten vielä jotain helevetillistä kuukausipalkkaa mokomista mölinöistä.

Posted by: Zepa at 22.11.08 22:58

Ehkä tämä nyt sitten paljastaa, mikä on Turun Sanomien journalismin taso. Joku asia "tunnetaan" yleisesti, mutta jota ei itse päätoimittajakaan tunne. Jos ja kun päätoimittaja on lehden ääni, niin eipä se ääni kauheasti luottamusta herätä.

Posted by: Lauri at 23.11.08 07:51

Olisikohan kyse siitä, että joku Effin edustaja on jossain yhteydessä puolustanut sananvapautta tai vastustanut ennakkosensuuria kaikissa muodoissaan?

Joku on sitten tulkinnut, että jos vastustat sensuuria tai suodatusjärjestelmä ylipäätään, olet lapsipornon kannattaja, maahanmuuttajavastainen ja paljon muuta.

Posted by: Tero Lehto at 23.11.08 12:09

Turun Sanomat, tuo maan ainoa kuolinilmoituksia julkaiseva urheilulehti, ei petä koskaan.

Turun Sanomista puhuttaessa kannattaa pitää mielessä, että kyseessä on lehti, johon ei sen toimitusjohtajan mukaan voida palkata naista päätoimittajaksi, koska heillä on paha tapa saada lapsia. Kun paikallinen Meidän Turku -yhdistys osoitti lehtitalon ja paikallispoliitikkojen välisen toriparkkia koskeneen herrasmiessopimuksen laittomaksi, vastasi Turun Sanomat asettamalla yhdistyksen boikottiin omistamissaan viestimissä.

Onhan tässäkin maassa tietysti kaikenlaisia puolivillaisia paikallisaviiseja, mutta Turun Sanomat on kyllä ihan omassa sarjassaan. Valitettavasti.

Posted by: Lehden linjana "vähän sinne päin" at 24.11.08 05:22

Onko näkynyt Turun Sanomissa edes oikaisua, ettei Effi -järjestöä suinkaan tunneta hyvin kansallismielisinä, maahanmuuttajiin vieroksuvasti suhtautuvana liikkeenä.

Muuten mitä tulee asiaan, se on eettisesti aivan oikean kuuloinen ratkaisu, vetää hiljainen tuki puolueelta, joka piilottelee järjestäytynyttä ksenofobista organisaatiota sisällään.
Tästähän tuli ihan jonkunlainen keskustelu digitodayssa vuosituhannen vaihteessa, kun kirjoitin sisusta ekan uutiseen, ja siihen jotta rasistinen.
Uutimeen reagoi Turun mies, terveisiä sinne EA, muistan sut hyvällä, mutta mun piti kaivaa päätoimittajalle heidän ohjelmastaan - en tiedä, onko se enää ihan sama - erinäisiä kohtien tuekseni. Muotoilu jäi sinne: muistaakseni "avoimen rasistinen".
BTW2. Tämä nykyinen kylmänpuhuva sisukas päänimi muuten tuli silloin nettisaitille nimimerkillä opponoimaan, oli kommunisti, mutta varsin pian tuli ko. uuteen uskoon.
Lienee lievä tabuaihe sisuilla.

Posted by: -rh at 24.11.08 13:16

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)