« Miksi Valtion Rautatiet ei saa tiedotustaan kuntoon? | Main | Google <3 aikakauslehdet »

lokakuu 12, 2008

Virkeä pentu

Olen kovasti odottanut Voiman online-jälkeläisen eli Fifin alkua. Suomalaiset kulttuuri- ja mielipidejulkaisut kun eivät oikein ole verkossa onnistuneet, kuten olen joskus aiemminkin valittanut.

Fifi on lupaava alku. Kirjoittajat ovat nuoria, kirjoittajilla näyttäisi olevan sanottavaa ja asenne on kohdallaan. Ja mielestäni on hyvä asia, että mainoksiakin saitilla pyörii.

Toteutuksesta sananen. Minulta kesti hetken aikaa hahmottaa, että blogit ovat ryhmäblogeja ja mitä ne blogit nyt sitten ovatkaan (vastaus: blogien nimet ovat Kirjeenvaihtajat, Henkilökohtaista ja Hämeentie 48). Ryhmäblogit ovat varmasti hyvä idea, ei lopu hööki kesken niin herkästi. Niin ja propseja rss-feedeistä.

Nivoutuminen emo-Voimaan on sekin vähän... no siis, en ihan täysin ymmärrä, miksi tätä koko hommaa ei vain ole kylmästi pantu Voiman alle, miksi on tarvittu tällainen alabrändi. Voiman saitti näyttää nyt aivan erityisen aneemiselta, käytännössä läjältä pdf-dokumentteja. Itse olisin tehnyt homman toisin päin eli tuonut kaiken tämän uuden hehkeän kaman Voiman etusivulle ja pudottanut lehden pdf-arkiston ja mediatiedot yms. sen yhdeksi osioksi.

Joka tapauksessa Fifi on hyvä homma. Hyvin tehtyä yhteiskunnallista journalismia ei ole koskaan liikaa, tuli se miltä laidalta tahansa.

Posted by Kari at 12.10.08 17:34

Comments

Katos... tommonenkin. Voima on ajoittain ollut oikein hyvä mielipidelehti. Toisinaan taas sen sisältö on vimmaista mutta substanssiltaan kevyttä. Silti se on aina ollut se lehti, joka tulee poimittua kahvilan nurkan telineestä.

Täytyy laittaa Fifi seurantaan (kiitos RSS, kiitos).

Posted by: Mab at 13.10.08 14:55

Blogikritiikki huomioitu! Siellä on nyt selitys.

Posted by: Hanna Nikkanen at 14.10.08 17:44

No, sanojahan ne vain ovat. Jospa jako johtuu palkkaeroista, tai jostain. ..

Posted by: -rh at 16.10.08 13:26

Missä siellä?

Posted by: at 18.10.08 20:29

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)