« John Frum on Facebook-kaverini | Main | Halianalyytikot Obaman puolesta »

lokakuu 23, 2008

Liitto, toinen liitto ja avoin kirje

Journalisti-lehden ja Journalistiliiton kuvioista alkaa olla yhä vaikeampi pysyä perässä.

Johanna Korhonen ja joukko toimittajia ovat perustamassa uutta ammatillista yhdistystä. Sen on, näin tulkitsen, tarkoitus kilpailla Journalistiliiton kanssa edunvalvontamarkkinoilla, vaikka Korhonen HS:n haastattelussa puhuukin ammatillisesta yhdistyksestä eikä varsinaisesti ammattiliitosta.

Sinänsä idea uudesta liitosta ei putoa aivan taivaasta. Journalistien tes-neuvottelujen tiedotukseen ja keskusteluun perustetulla Pressitessi-foorumilla on argumentoitu, että nykyinen Journalistiliitto ajaa lähinnä hyvin ansaitsevien eteläsuomalaisten toimittajien asiaa; maakuntien taulukkopalkoilla elävät toimittajat on näiden kommentaattoreiden mukaan unohdettu.

Korhosen kaavailema Suomen Journalistit -yhdistys voisikin siis vastata tähän huutoon. Toisaalta, Korhosen vetämää linjaa Journalisti-lehdessä ovat arvostelleet kovimmin juuri maakuntien toimittajat. Kyse voi tietenkin olla aivan eri ihmisistä, mutta tällainen jakolinjan asiassa voisi kuitenkin nähdä.

Asiaan liittyen Mediaviikko on julkistanut avoimen kirjeen, (löytyy myös liiton sivuilta) jossa joukko Journalistiliiton työntekijöitä vaatii Korhosen erottamista liitosta. Kirjeen allekirjoittajat ovat sitä mieltä, että Korhonen on vahingoittanut toimillaan liittoa. Toimilla ilmeisesti viitataan Korhosen Voima-lehdelle antamaan haastatteluun, jossa Korhonen esittää arvioita liiton rahankäytöstä ja toiminnasta.

Mediaviikko pistää sekin pari mutkaa suoraksi otsikollaan "Journalistiliitto ulostaa Johanna Korhosen, joka perusti oman yhdistyksen". Liiton 14:n työntekijän kirje ei kai sentään ole liiton mielipide, vaikka voi liiton mielipiteen muodostamiseen vaikuttaakin.

Posted by Kari at 23.10.08 12:27

Comments

No huh huh. Pikemminkin tämä avoin kirje ei anna kyllä hyvää kuvaa liitosta, sillä nuo ihmiset ovat siellä kyllä asioitamme hoitamassa.

Ei liiton toiminnasta kitistä vain maakunnissa. Nuorempi toimittajapolvi ei usko enää ammattiyhdistykseen. Tämä näkyy siinä, ettei ay-tehtäviin ole tunkua.

Itse olen ison lehden toimittaja, mutta nuori ja nainen sekä määräaikainen, enkä todellakaan ole kokenut, että liitto ajaisi minun asioitani kovinkaan ripeästi. Myöskään liiton kärhämät omien toimittajiensa kanssa eivät ole sen imagoa parantaneet. Päinvastoin, eikö liitto osaa itsekään neuvotella, vaan oikeuteen on mentävä?

Posted by: Mari at 23.10.08 22:11

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)