« Liitto, toinen liitto ja avoin kirje | Main | Enkö minä sanonut -tanssi »

lokakuu 25, 2008

Halianalyytikot Obaman puolesta

Presidenttiehdokkaiden persoonien ruodinta on amerikkalaisen journalismin oudoimpia perversioita. On tietysti ok, että maailman mahtavimpiin kuuluvan valtion mahdollista tulevaa päämiestä tutkitaan kantilta jos toiseltakin, mutta pitkä kampanja tuottaa kyllä joskus käsittämätöntä aineistoa.

Esimerkki seuraa. Huffington Post on jostain syystä ottanut sivuilleen psykohöpöttämään parisuhdeasintuntijat Kathlyn ja Gay Hendricksin. Nämä kalifornialaiset rakkauden sarasvuot ovat kirjoittaneet pitkät pätkät McCainien parisuhteesta. Ja aineistona tähän analyysiin ovat lähinnä havainnot siitä, miten MacCainit ovat halanneet toisiaan julkisissa tilaisuuksissa.

Grrrnnnnaaaagghhrrggh! Tässä siis "analysoidaan" yli 70-vuotiasta miestä, joka ei kidutuksessa saamiensa vammojen vuoksi pysty nostamaan käsiään päänsä yläpuolelle! Että on vähän jäykkää tuo ruumiinkieli teillä. No katoppa vaan!

Ja voi muuten olla, että aika moni ihminen on enemmän tai vähemmän jäykkänä suorassa tv-lähetyksessä, jossa pitkälti ratkaistaan se, kelpaako Yhdysvaltain presidentiksi. Nyt on ainakin selvää se, että jatkossa ehdokkaiden esiintymiskoulutukseen kuuluu myös halausvalmennus. Tai ehkä se kuuluukin jo, mutta demokraatit ovat vain palkanneet paremmat kouluttajat kuin republikaanit.

Obaman ruokakunnan halailu on nimittäin Hali-Hendricksien mukaan todella esimerkillistä: Hendricksit nostavat Obamat amerikkalaisen parisuhteen esikuvaksi, vaikka eivät mitä ilmeisimmin koskaan puhuneet näille tai nähneet näitä muuten kuin televisiosta.

Kunnallisvaaleihin Hendricks-analyyseja ei taida oikein ehtiä tekemään, mutta pankaapa toimittajat asia korvan taakse ainakin seuraaviin presidentinvaaleihin. Eikä kannata jäädä vain parisuhteeseen makaamaan, muutkin elämänalueet tarvitsevat ehdottomasti analyytikkonsa:

- Petteri Järvinen voi analysoida ehdokkaiden tietotekniikkataitoja katsomalla valokuvia ehdokkaista tietokoneiden välittömässä läheisyydessä.
- Raakel Liekki voi luonnehtia ehdokkaiden yhdyntätaitoja vilkuilemalla valokuvia, joissa ehdokkaat todennäköisesti ajattelevat seksiä.
- Mika Häkkinen kertoo ehdokkaiden autoilutaidoista lähteenään kuvat, joissa ehdokkaat nojaavat autoihinsa.
- Kai Telanne arvioi ehdokkaiden seksuaalisen suuntautumisen CV:n perusteella (väärin).

Voit myös keksiä itse lisää hyödyllisiä ja hauskoja analyysejä ja analyytikoita!

Posted by Kari at 25.10.08 19:00

Comments

Nuohan olisivatkin jo paljon kiinnostavampia kuin mitkään halailut. Ei vaan taida kuulua Tietokoneen aihepiiriin, muutenhan tuommoiset voisi sinne omaan lehteen laittaa.
Kaikkein parasta noissa olisi se, että toisin kuin halailuun, noihin voisi keksiä myös mielenkiintoisia, mahdollisesti asiapohjaisia, vastaväitteitä. Halailua harva viitsii kommentoida.

Posted by: Jeps at 27.10.08 02:17

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)