« Hollantilaiset tekevät sen toisin | Main | Jalka, suu ja muutama muu ruumiinosa »

lokakuu 02, 2008

Alma Media seuraa Sampo Pankin jalanjäljissä

Onko nyt niin, että jos yhtiön nimi kirjoitetaan päin prinkkalaa, seuraa siitä automaattisesti jonkin sortin viestintäkriisi jossain vaiheessa? Ehkä ei.

Joka tapauksessa Alma Median "ei lesboja tai ainakaan ei kaupungivaltuutettuehdokkaiden puolisoita paitsi mikäli nyt ehkä kuitenkin mutta olisi pitänyt tietää otatko rahaa ai et" -jupakka saa jatkuvasti uusia ja yhä nolompia käänteitä.

Aikaisemmat vaiheet llienevät tässä vaiheessa jo kaikkien tiedossa , joten tässä vain tuoreimmat.

Lapin Kansan väistyvä päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula kantaa kortensa kekoon tiedottamisessa sanomalla muun muassa näin:

Minusta olisi aika erikoista, jos tässä olisi julkilesbo. Jokuhan voi olla kaappilesbo tai homo, niitähän on varmasti. Mutta jos puhutaan ihmisestä, joka edustaa Lapin Kansaa, niin kyse ei ole vain lehden, vaan koko maakunnan edustamisesta. Ja jos hän on julkisesti parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa, niin kaikki mitä hän kirjoittaa, peilautuu hyvin helposti sitä vasten, mikä hänen yksityissuhteensa on. Se voisi tuottaa vaikeuksia.

Hyvin helposti, kyllä kyllä.

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kiirehtii kommentoimaan Tuomi-Nikulan sanomisia:

Vaikea uskoa, että Tuomi-Nikula olisi sanonut, että julkilesbo ei sovi Lapin Kansan päätoimittajaksi. Ja jos näin on: lausunto ei edusta Alma Median kantaa.

Telanne ei myöskään harkitse eroa, jota mm. Lapin Kansan toimitusosasto on jo ehtinyt vaatimaan.

Reaktiopuolellakin tapahtuu.

Alma Mediaa vastaan osoitetaan mieltä huomenna Aamulehden toimituksen aulassa Tampereella. Takana ovat ilmeisesti tampesterilaiset opiskelijat.

Facebookin Alma Media -boikottiryhmässä on pian 3000 jäsentä. Blogeissa leviää myös samanlainen boikottimeemi.

Ministeri Stefan Wallinin mukaan seksuaalinen suuntautuminen sen paremmin kuin puolison poliittinen aktiivisuuskaan ei ole peruste työsuhteen purkamiseen.

Posted by Kari at 02.10.08 19:15

Comments

Kyllä täällä rovaniemelläkin aivan henkeä täytyi haukkoa kun Tuomi-Nikula tuhosi pienimmätkin damage-control-mahdollisuudet tämänpäiväisellä lausunnollaan Lapin Radiossa.
Ja vielä illalla väitti UUdessa Suomessa ettei tiennyt oman toimituksensa kirjelmästä Telanteen erottamiseksi mitään.
Voin sanoa, että kyllä Lapparin toimituksessa ovat aika noloja nyt ja vailla omaa syytään.
Olis kiva nähdä mitä ja miten Telanne toimitukselle sanoo huomenna kun tänne tulee.
Varmaan jotain skeidaa.

Posted by: Eero Leppänen at 02.10.08 22:16

Jos olisin kotoisin Rovaniemeltä, olisin aika loukkaantunut Alman ja Tuomi-Nikulan premisseistä: lappilaiset ne on sellasta ahdasmielistä porukkaa eikä siellä pärjää kuin Mies, joka metsästää ja omistaa kelkkahaalarit.

Kiva käsitys oman lehden intressiryhmistä, toimittajista ja lukijoista.

Posted by: Teemu P. at 03.10.08 00:46

Nimeni on Media, Alma Media.

Posted by: anonyymi at 03.10.08 12:10

Vaikka omalla blogillani kirjoitin laajemmasti, niin kiteytetään.

Laki sanoo mitä se sanoo, mutta minusta Alma Medialla on moraalinen oikeus valita työntekijöikseen aivan juuri sellaisia ihmisiä kuin se haluaa. Minä sanon suoraan, että en palkkasi sellaista ihmistä, joka on ollut keskustapuolueen jäsen, tai hymyillyt sellaiselle. Minä ota edes tilaamaani taksi, jos se on Volvo, sillä sen Suomessa käyttämän mainostoimiston hallituksessa on ollut entinen kepu pamppu.

Mieluummin palkkaisin murhaajan, kuin kristityn, sillä murhaajalla voi olla moraali ja käsitys hyvästä ja pahasta.

Mutta pelisääntöjen pittä olla selvät.
Alma Median pitäisi tehdä selväksi, että se ei palkkaa lesboja.
Ja vastaavasti yleisöllä pitää olla oikeus reagoida ja boikotoida Almaa. Itse en ole vakuuttunut että mielenosoitus Almaa vastaan auttaa, vaan käyttäisi toista ovea.

Ja viimein.
Minä en palkkaisi Korhosta päättävään asemaan mihinkään missä on visuaalinen ilmiasu, julkisivu tms. Ihminen joka suostuu lehtikuvaan sellaisesa koltussa, ei voi olla pätevä mihinkään tehtävään, joka suoritetaan valaistussa tilassa, toisten ihmisten läsnä ollessa.

Posted by: Petja Jäppinen at 04.10.08 22:20

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)