« Aikakauslehtien Napster? | Main | Ensin otamme journalistit, sitten otamme tutkijat »

elokuu 19, 2008

Tällä kertaa syy ei ole minun

Nebula, jolla on ollut yksi tai kaksi ongelmaa tässä viime aikoina, on säätänyt tietokantapalvelintaan niin, että se kadotti tämän blogin tuoreimman blogientryn sekä kaikki kommentit elokuun 15:n jälkeen julkaistuista entryistä.

Pahoittelen tapahtunutta. Pelkään, että en saa näitä kommentteja pelastetuksi. Etsin myös uutta palveluntarjoajaa. Ottaa aika paljon pattiin.

Posted by Kari at 19.08.08 15:52

Comments

Onhan sulla joku 16.päivättykin, vai onko se lähetetty aiemmin mut laitettu näkymään vasta tuolloin?

Jos palveluntarjoajaa etsit, niin itselläni on Sigmatic (www.sigmatic.fi) ja voin kyllä suositella!

Posted by: Jasmo at 19.08.08 16:11

Jälkiviisaus ei ole aina niin hauskaa .. mutta ne paljon puhutut backupit on iloinen asia.

Posted by: rantta at 19.08.08 16:46

Mulla on ollut domain ja palvelu houstattuna Atlantin taakse jo kolmatta vuotta oluttuopin kuukausihintaan ja tässä kokemukset tiivistetysti:

+ Hyvä palvelu ja auttavat kaikessa tänne asti
+ Yhtään tietoa ei ole kadonnut
- Ollut hitausongelmia pariin otteeseen 2007 aikana, joita selitetty kasvukivuilla
+ Erinomaista kriisitiedottamista
- Kerran blogin tietokanta häiriöitynyt(syy mulle tuntematon)
+ Korjanneet asian kuntoon ja palauttaneet kaiken tiedon
+ Helpot ja runsaat lisäpalvelut oman blogin pitäjälle
+ Mainio hinta-laatu-suhde

Ai niin, se houstaaja: http://www.bluehost.com/

Posted by: Matti at 19.08.08 21:44

Myös täällä suunnassa on harkittu palveluntarjoajan vaihtoa, mutta lähinnä kiire ja laiskuus ovat olleet Nebulan "onnena". Minulla on kokemuksia Nebulasta vuosien ajalta, muistaakseni 2003 vuodesta saakka. Alkuvuosina palvelu oli suorastaan häikäisevän hyvää, jokaisen sentin arvoista.

Parin viime vuoden aikana erityisesti asiakaspalvelun laatu on laskenut selvästi ja tietokaan ei tunnu Nebulan sisällä kulkevan entiseen malliin. Käsittääkseni yritys on kasvanut melkoisesti ja asiakasmäärä "räjähtänyt". 10 000 viikkokävijän nettisaitin (siis pienehkön asiakkaan) sana ei ole enää painanut vaakakupissa. Mitään major-luokan ongelmia ei ole ollut mutta sen verran kuitenkin että vaihtoa on vakavasti harkittu.

Yrityksen sivuilta leikeltyä:

"Nebula on vuonna 1997 perustettu palveluntarjoaja, joka on nopeasti kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista - nykyään tarjoamme internetpalveluita jo yli 10 000 yritysasiakkaalle. Liikevaihtomme kasvaa voimakkaasti ja on noin yhdeksän (9) miljoonaa euroa tilikaudella 2007. Nopeasta kasvusta huolimatta liiketoimintamme on aina ollut voitollista."

Nopealla kasvulla on kuitenkin kääntöpuolensa.

http://www.nebula.fi/yritys.php

Posted by: Vakioasiakas at 19.08.08 21:57

Tässähän voisi nähdä pieniä yhtäläisyyksiä kieltämisen ja syyn vierittämisen suhteen Sampo-pankkiin, siellähän olisi viestintäministerin paikka auki!

Posted by: Antti at 20.08.08 00:37

Minä käytän jenkkihosteja, ensisijaisesti Dreamhost.

Heitä suosittelen varauksella, he tarjoavat paljon ominaisuuksia, vähän keinotekoisia rajoituksia alhaiseen hintaan. Tukipalvelu on osaavaa, ja sitä tarjotaan puolivirallisesti myös wikin, foorumin, irckannun ja vikailmoitus-blogin muodoissa. Palvelinten konffaus on .snapshot-backup-kansioiden myötä mukava, hallintapaneeli ja wordpressin puoliautomaattinen päivitystyökalu toimivat hyvin. Palvelimet tökkivät joskus, mutta palvelun laatu riittää omille sivustoille. Parasta uptimea tarvitsevia bisnessivustoja pitäisin muualla.

Bluehost (en itse käytä) on kuulemma luotettavampi kuin Dreamhost, mutta he antavat SSH-yhteyden vain jos faksaa heille henkkarit (wtf?!). Terms of service sisältää outoja ilmaisuja ("Foul language and profanity in the site content, and in the domain name are prohibited.")

Mediatemplen Grid-Service ja sen tuleva seuraaja on kiinnostava, klusteroitu vaihtoehto ajoittain paljon liikennettä saavalle sivustoille, mutta se on kalliimpi. Palvelun luotettavuus/uptime ei kuulemma ole saavuttanut huipputasoa.

NearlyFreeSpeech.NET on kiinnostava prepaid-ratkaisu, käytän kokeilumielessä. Pienen sivuston ylläpitäminen on "melkein ilmaista", Slashdottauksesta saa maksaa hiemen enemmän.

NearlyFreeSpeech.NET on hyvin kiinnostava ratkaisu myös ajoittain hieman enemmän käviöitä saaville sivustoille, jos MediaTemplen ratkaisu on liian kallis. Tämäkin palvelu perustuu klusterointiin, joten yksittäisen jaetun webpalvelimen ongelmat eivät ilmenny. SSH-yhteys tarjotaan, mutta muun muuassa cronjob- ja https-tuki puuttuu. Asiakaspalvelu näyttää pelaavan, voisin jopa suositella.

Posted by: Thomas N. at 21.08.08 16:34