« Narinaa Kritiikkiportista | Main | FRA - ei meillä vaan, eihän? »

kesäkuu 18, 2008

Täällä on ruuhkaa - katso hyödytön kartta!

Iltalehti_ruuhka

Iltalehti ennakoi autoilijoita huomenna mahdollisesti kohtaavaa ruuhkaa kartalla (pdf). Iltalehden mukaan se "kertoo, millä alueilla törmäät rekkaprotestin aiheuttamiin ruuhkiin".

Informatiivinen kartta on koostettu ottamalla geneerinen Suomen kartta ja läiskimällä suurimpien kaupunkien päälle palloja, jotka tosimaailmassa olisivat noin sata kilometriä lävistäjältään.

Iltalehdellä ei tässä vaiheessa voi tietenkään olla minkäänlaista varmaa tietoa siitä, missä ruuhkia on, jos niitä missään on. Pallukoita karttapohjaan piirtelemällä saadaan tietysti palstoja täyteen, mutta kyse on todellakin kvasi-informaatiosta.

Hassuja yksityiskohtia kartassa on pari. Huomatkaa esimerkiksi Helsingin merisaarto: rekat tukkivat Helsingin edustan meriväylät vielä 30 kilometrin päässä rantaviivastakin. Ilmeisesti aivan erityisen uhrimieliset rekkakuskit ajavat autojaan Länsisataman rampeilta veteen, kunes tukos saadaan puoleenväliin Tallinnaa.

Toinen huomionarvoinen asia on rekkaprotestin ulottuminen valtakunnan rajojen ulkopuolelle. Lappeenrannan protesti näyttää ulottuvan aina Viipuriin saakka. Paikallinen miliisi voi suhtautua aika jyrkästi 20 km/h-köröttelyyn Salakkalahdessa.

Posted by Kari at 18.06.08 15:22

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)