« Blogilista muutti käyttöehtoja | Main | Ylläpito tiedottaa: kommenteissa häikkää »

toukokuu 15, 2008

"Ryypätessä ei kannata syödä kulmikasta ruokaa", sanoi Kuittisen Peetu kun krapula-aamuna mannaryynivelliä oksensi

Veljet ja sisaret Helsingin Sanomain kaupunkitoimituksessa, tämä entry on teille! Lukekaa tarkkaan.

Tässä mielellään jo lähipäivinä joku teistä voisi Jarmo Huhtasen työvuoron päätyttyä mennä Huhtasen työpisteelle ja etsiä sieltä kirjan. En ole varma, mikä kirjan nimi on, mutta vahvoja epäiltyjä ovat Lönnrotin "Suomalaisia sananlaskuja" (kyseessä voi olla näköispainos), Topeliuksen Maamme-kirja ja Matti Kuusen teos Sananlaskut ja puheenparret.

Hävittäkää kirja välittömästi. Pelkkä piilottaminen ei auta, vaan kirja täytyy polttaa tai työntää silpuriin. Vain tällä tavalla estämme Huhtasen kaupunkisivujen kotimaanosaston kolumneihin jatkuvasti pomppaavat sietämättömät ja tarkoituksettomat sananlaskupläjäykset.

Viimeksi tänään Huhtanen oli käyttänyt kolumnia tekosyynä esittää seuraavat jo syystäkin unohtuneet suomalaisen verbaali-iloittelun mustat helmet: "mitäpä sitä nutun uutuudesta kunhan nappi on kirkas", "olisipa aina kesä ja helluntai ja kuuden markan päivät", "antaahan se yskä rykiä muttei vetelä pierrä", "hyvähän se on pinon vieressä lastuja poimia", "ei kuulu kanan kaakatus jos ei kukkonen kujerra" ja "ei niin pieniä housuja, ettei kaksia kalsareita mahdu". 1593 merkkiä sisältävästä kolumnista sananlaskupläjäykset vievät 296 merkkiä eli noin viidenneksen. Ko. ilmaisut eivät millään tavalla liity kolumnissa käsiteltyyn asiaan, jota en enää muista.

Veljet ja sisaret Helsingin Sanomain kaupunkitoimituksessa. Tiedätte mitä tehdä. Kansakunnan poskihampaiden integriteetti on käsissänne.

Posted by Kari at 15.05.08 10:55

Comments

Eehhehe... Tästä aiheesta on meilläkin keskusteltu aamiaispöydässä jo pitkään, ja tänäänkin noita herkkupaloja luettiin ääneen. :D

Posted by: Jussi Og at 15.05.08 11:24

Huhtanen kiistää käyttävänsä kirjallisia lähteitä.

Posted by: Teppo at 15.05.08 11:26

Huhtanen keksii siis sanalaskut omasta päästään? Sitten tilanne on kinkkisempi. Pään irrottaminen lienee tässä tapauksessa liian radikaali toimenpide.

Posted by: Kari Haakana at 15.05.08 11:27

Teppo, käy nyt kuitenkin Huhtasen poistuttua tsekkaamassa työpiste. Vakavista asioista on kysymys, sanoi renki kun piian kitarisoja hellakoukulla kolmeen osaan silppusi.

Posted by: Kari Haakana at 15.05.08 11:28

Huhtasen on pakko puhua Tepolle muunneltua totuutta! Ne sananlaskuthan ilmaantuivat kuin maanvyörymä Norjassa: massiivisena ja aivan yhtäkkiä.

Huhtanenhan on kyllä muuten sillä tavalla pätevä, etten minäkään koko pään irti ruuvaamista kannata.

Posted by: Timo Riitamaa at 15.05.08 13:16

Muistakaamme klassikko: http://youtube.com/watch?v=Luj_kKjWg_Q

Josta arkiseen puhenparteen tarttuneet mm. "Mikä putos - vai putosko mikään? Kysys prenki ku pöydältä putos.","Nugung mää böydäl kysys isäntä ku vaimon vieres brengi magas","Vaimo se on rumaki vaimo sano isäntä ku persreikääns kattel!"

Posted by: OP at 15.05.08 13:57

OP:n yllä esittelemä sananparsiketju on muuten Suomen teatterihistorian huippuhetkiä. Kymmenen kärjessä kumminkin.

Posted by: Veera at 15.05.08 16:22

Huhtanenhan on kyllä muuten sillä tavalla pätevä, etten minäkään koko pään irti ruuvaamista kannata.
Jos puolet nyt kuitenkin? Ihan kansanterveyden vuoksi.

Posted by: Jeps at 15.05.08 20:53

Tämä on koekommentti, älkää kiinnittäkö huomiota.

Posted by: Kari Haakana at 15.05.08 22:44

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)