« Miehet ylämummoissaan | Main | Käyttäjät ante portas! »

toukokuu 11, 2008

Pelasin just läpi sunnuntain Hesarin

firefox.jpg

Suviko oli lähettänyt minulle (kiitoksia) Deliciousissa linkin PP-läjään, joka käsitteli pelaamista ja journalismia. Tai sen piti käsitellä; ei siinä aiheesta itse asiassa sanottu juuri mitään, annettiin ymmärtää, että asioilla on tai voisi olla jotain tekemistä keskenään.

Enemmän konkretiaa löytyy taannoisesta Poynterin blogipostauksesta. En ollut aiemmin tutustunut Poynterissa kovin hehkutettuun bracketing-pelimuotoon, joka näemmä on isompikin juttu Yhdysvalloissa.

Suomessa en ole törmännyt uutispeleihin, ellei sellaiseksi lasketa esimerkiksi Taloussanomien Ennustajamestaria ja erilaisia tietokilpailuja. Sekä nämä, että Poynterissa esitellyt pelit ovat muodoltaan aika yksinkertaisia ja muistuttavat enemmän lautapelejä kuin mitään Wiistä karannutta.

Idea journalistisista peleistä tai pelaamisesta yhtenä journalistisen sisällön kulutusmuotona on kuitenkin kiehtova, vaikka esimerkit vielä ovatkin vähän valjuja.

(Kuva: Steve Berry, julkaistu CC-lisenssillä)

Posted by Kari at 11.05.08 19:02

Comments

Hesarin Verkkoliitteellä oli aika pitkälle viritetty roolipeli nimellä "Presidenttipeli" silloin, kun Halosta valittiin ensimmäistä kertaa.

Tekijät Jussi Rokka ja Marko Hamilo kehittivät vaativasta lähdemateriaalista pätevän journalistisen pelin, jossa lukija sai asettautua presidenttiehdokkaan asemaan reaalimaailman ehdokkaita vastaan.

Ei löydy enää verkosta, koska joku tampio (allekirjoittaneen toinen lempinimi) vaati, että siinä oli käytettävä vähän huonoa tekniikkaa.

Tuo oli sitä hienoa webortaasien aikaa, niisk.

Posted by: Petteri Numminen at 13.05.08 18:34

Prossapressa oli paketin oikea nimi. Homman toteutumista myös seurattiin suhteessa reaalimaailmaan.

http://www2.hs.fi/klik/arkisto/2000tammikuu/20000118klikprossapressa.html

Posted by: Petteri Numminen at 13.05.08 18:39

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)