« En erityisen lämpimästi suosittele Disqusia | Main | Jokela jatkuu edelleen »

toukokuu 18, 2008

Micra Cuts kosiskelee bloggaajia

Markkinointiniilot ovat myyneet Nissanille kolean ajatuksen blogien kautta tehtävästä sissimarkkinoinnista. Idis on, että suosituille bloggaajille annetaan viikoksi käyttöön Nissan Micra. Bloggaajilla on myös "mahdollisuus" kirjoittaa ajokokemuksistaan Micra Cuts -blogiin. Ja toiveena epäilemättä on, että Micrasta kerrotaan myös omassa blogissa.

Ihan hyvä idis. Kai. Minua mietityttää kamppiksen toteutus: Micra Cuts on tehty korostetun anonyymisti Bloggerilla ja linkeistäkään ei löydy muuta informaatiota kuin linkki Micran sivuille. Tämä nyt kai ei ihan lyö korville markkinoinnin eettisten sääntöjen (sellaiset on, ihan oikeesti) vaatimusta markkinoinnin tunnistettavuudesta, mutta vähän outo tämä toteutustapa silti on. Varmaan tämäkin aspekti kampanjasta on jollain nelikentällä viilattu kohdalleen.

Ja miten bloggaajan etiikka sitten taipuu Micralla ajamiseen? Onko ok ottaa vastaan vastikkeeton viikon koeajo? Miksipä ei olisi? Aiheesta keskustelua mm. Paras aika vuodesta -blogissa.

Toim. huom: kirjoittajalle ei ole tarjottu Micraa viikoksi. Kirjoittaja on enemmän Renault-mäen miehiä.

Posted by Kari at 18.05.08 22:18

Comments

Nissan-Renault on yksi konserni.

Posted by: scenic II at 19.05.08 11:37

Ai jaha. Renault on kuitenkin oma. Tai no Nordea Rahoituksen.

Posted by: Kari Haakana at 19.05.08 12:46

minusta tuo blogger-alustan käyttö on aika fiksua. Saadaan kerralla toimintaympäristö, jossa kohderyhmä osaa liikkua ja toimia. Jos kurkkii joidenkin firmojen kotikutoisia virityksiä, niin ne maistuvat jo rakenteellisesti muoville ja rikkovat joka käänteessä totuttuja konventioita. Yksi vaihtoehto olisi tietenkin rankemmin viritetty wordpress, mutta pelin näyttää aika helposti hölmöltä.

Posted by: erkka piirainen at 19.05.08 13:44

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)