« Lisätty: Tumblr | Main | Bloggaajat potkivat tohjoksi HS:n löysän jutun blogeista »

maaliskuu 13, 2008

Viestejä etulinjasta (K-15)

Angryjournalist.com

Poimintoja:

Olen vihainen, koska aiemmin rakastamastani työ tekee elämästäni surkean. Toivoin, että tämä olisi ollut URA mutta tämä onkin vain DUUNI.

Luulin päässeeni töihin arvostettuun tiedotusvälineeseen. Olen jumittunut suolakaivokseen, jossa tehtävänäni on kaitsea kirjoitustaidottomia idiootteja.

Päätoimittaja muutti kuvatekstini virheelliseksi ja nyt minä vaikutan tyhmäperseeltä.

Vihaan päätoimittajaani. Minun pitää kertoa sille, miten sen duunit vittu tehdään.

Lehti:

Suuri journalistipalkinto jaettiin

“Eihän siinä mitään että toimittaja tekee kuukausikaupalla työtä löytääkseen haastateltavan tai on hankkinut vuositolkulla taustatietoa tehdäkseen jutun. Tai on hankkinut pitkän koulutuksen ammattiinsa ja yrittää kaventuvien resurssien paineissa tehdä parhaansa. Tai on vuosikausia uurastanut saadakseen tärkeää tietoa kansalaisille. Kato: ootte vain tyhmiä runkkareita, ette te tajuu. Se riittää, että on justiinsa katsonut Titanicin ja kertoo siittä iltapäivälehdelle. Se on kato vittu Kansalaisjournalismia. Nii. Että vetäkää handuun kaikki muka-vitun-journalistit. Voi voi.Tähän teidän pitää pyrkiä, kato”, totesi palkintoraati, jota on syytä arvostaa aivan vitusti.

Menenkin tästä töihin.

Posted by Kari at 13.03.08 12:09

Comments

Tylsästi, vakavasti ajatellen. Bonnerierin journalistipalkinnon julkistuksen katsottuani jäin miettimään, mitä journalismi itse asiassa on.

Jos lukija lähettää hyvän uutisvinkin, onko se journalismia? Koen, että tämän 13-vuotiaan uutisvinkki oli vasta raakamateriaalia, josta tuli journalismia toimittajien tarkistusten ja selvitysten kautta.

Kyse näytti olevan siitä, että nuoren mediakriittisyyttä haluttiin nostaa esille ja kannustaa. Se onkin hyvä juttu. Olisin silti erottanut sen journalistien palkinnosta. Sitä olisi voinut kutsua vaikka kansalaisen mediapalkinnoksi tai journalistien tunnustukseksi valppaalle kansalaiselle.

Moni iso uutispaljastus on syntynyt lukijavinkistä, joka ei sellaisenaan ole journalismia.

Posted by: Tero Lehto at 14.03.08 22:33

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)