« Uloste -> tuuletin -> kustantaja | Main | Hän ei todellakaan ymmärrä »

helmikuu 23, 2008

Se sama asia edelleen

En ole ehtinyt kirjoittaa sensuuriasiasta tähän blogiin, mikä ei sinänsä haittaa, sillä Merten ja Mikki ovat kirjoittaneet asiasta paremmin kuin olisin osannut. Lisäselityksensä sen verran, että olen ollut lomalla tämän viikon ja edellinen viikko meni aika tiiviisti töissä; osa töistä toki kosketteli aihepiiriä.

Mutta tässäpä uutta: EU-parlamentti on lausunut (alkuperäinen hollanniksi), että netin sensurointi on paha asia. Itse asiassa niin paha asia, että EU:n täytyisi käynnistää aktiivisia toimenpiteitä esimerkiksi kauppapolitiikassa, jos kauppakumppanimaa sensuroi nettiä.

Eh. Mitenkäs jos jäsenmaa, sitten?

Posted by Kari at 23.02.08 19:49

Comments

Sitten tietty vaietaan asia kuoliaaksi. Meidänhän piti sensuroida sellaisia valtioita jossa ei ole lakia ja järjestystä. Roistovaltioita kuten Saksa tai Iso-Britannia.

Computer World muuten julkaisi hyvän kolmen artikkelin sarjan internetin sensuroinnista yleisesti. Eurooppaa käsittelevässä osiossa oli juttua Ruotsista ja Tanskasta.

blogs.computerworld.com/internet_censorship_its_real

Posted by: Jawohl!! at 24.02.08 13:30

EU-jäsenmaat eivät sensuroi nettiä, vaan ne torjuvat internetterrorismia, suojelevat lapsia, torjuvat rikollisuutta ja poistavat haitalliset asiat netistä. EU-kansalaisen on syytä ymmärtää, että nämä ovat Ihan Eri Asia.

Posted by: Tero Lehto at 24.02.08 13:30

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)