« Fabrik-kokeilu | Main | Moniäänistä uutisointia »

helmikuu 04, 2008

No joko se Google Uutiset tulee?

Google näyttää etsivän ihmistä, joka kykenisi neuvottelemaan mediapomojen kanssa. Tämä voisi tarkoittaa suomenkielisen Google News -palvelun näkymistä horisontissa. Tai näin minä ainakin tulkitsen tämän työpaikkailmoituksen; toisaalta ilmoitus on niin sakeana bisnesjargonia, että saatan olla ihan väärässäkin.

OTOH, Googlen tuoreisiin suomalaisiin domain-varauksiin ei kuulu googleuutiset.fi-domainia. Mikä nyt ei sinänsä tietenkään tarkoita mitään.

Posted by Kari at 04.02.08 10:55

Comments

"experienced deal maker" eiköhän, se että osoo hoitoo rahoo taloon.

Posted by: -rh at 04.02.08 11:48

Enempi tuo minusta kuulostaisi mainoskumppanuuksien hakemiselta. Miksei toki sama jeppe voisi hoitaa myös käräjöinnin kustantajien kanssa.

Posted by: Jaakko Kuivalainen at 04.02.08 15:30

Jaakko: voi olla. Mun silmään vaan tarttui tämä kohta tavoitellun henkilön taustasta:

"Sector experience in any of the following areas: newspaper, consumer and B2B publishing, broadcast media, web portals, social networks and entertainment companies"

Posted by: Kari Haakana at 04.02.08 15:33

Miksi se olisi googleuutiset.fi? Tuohan näyttää rumalta ja sotkee Googlen brändin. Loogisempi olisi uutiset.google.fi tai news.google.fi. Jälkimmäinen toimii jo, mutta vie kansainväliselle sivuslle.

Posted by: Tero Lehto at 04.02.08 16:45

Juuri tuosta syystä kirjoitin, että domainin puuttuminen ei tarkoita mitään. Google on mm. varannut sellaiset .fi-domainit kuin googlemail.fi, googledesktop.fi ja googlemaps.fi. Ei niitäkään välttämättä tulla mihinkään käyttämään, vaikka esim. maps.google.fi jo toimiikin.

Posted by: Kari Haakana at 04.02.08 16:52

Soittelin asiasta jo aiemmin Petri Kokon kanssa. Hänen mukaansa tällä rekryllä ei ole mitään tekemistä Google Newsin Suomen lanseerauksen kanssa.

En viitsinyt kirjoittaa sitä aiemmin tänne, kun oli mahdollinen uutisaihe. (Täältä saa usein hyviä uutisvinkkejä Tietokone-lehteen.)

Posted by: Tero Lehto at 05.02.08 19:56

Tero, mainiota että blogistani on sinulle myös ammatillista hyötyä.

Posted by: Kari Haakana at 05.02.08 21:21

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)