« Nyt... ei nyt | Main | Liveblog-kokeilua »

helmikuu 26, 2008

Hesari teki omat Google-mainokset

Voi olla, että tämä on wanha, mutta en ole aiemmin törmännyt tähän. Hesari on näemmä kehittänyt oman versionsa mm. Googlen käyttämistä tekstimainoksista.

Kopioitu on siis muoto, ei varsinaista ideaa. Tekstimainosten ostaminen vaatii (ilmeisesti) yhteydenottoa Keltaisen Pörssin mediamyyntiin (niin niin, Keltaisen Pörssin mediamyyntiin, vaikka nämä ilmot HS:n saitilla näkyvätkin; lienee jokin jännittävä organisatorinen hommeli). Mainoksia ei siis voi ostaa yksinkertaisesti webin kautta luotokortilla.

Mainokset eivät myöskään (ilmeisesti) ole millään tavalla kontekstuaalisia. Tai sillä tavalla ovat, että mainoksia näytetään tietyissä HS.fi:n teemaosioissa. Mutta mainostajan itsensä täytyy ostaessaan määrittää, että mihin osioon ollaan menossa.

Mainosten hinnoittelusta ei puhuta esittelysivulla puhuta mitään, mutta CPMää lienevät.

Posted by Kari at 26.02.08 12:08

Comments

Tyhmä kys, mutta miten pitkään Pörssi on ollut osa Sanomaa?

Posted by: OlliS at 26.02.08 13:27

Vuodesta 2001.

Posted by: Kari Haakana at 26.02.08 13:45

Sanomalaiseen perinteeseen kuuluu, että älä partneroidu jos voit tehdä saman itse huonommin.

Posted by: Sanomatalosta at 26.02.08 15:05

Kennedyä ammuttu -vanhaa, mutta ei tuota ole kai kukaan kommentoinut vielä.

Ällistyttävintä on, ettei kukaan Suomessa ole alkanut rakentamaan kilpailijaa Googlen systeemille. Tekniikkaa paremmin tietävät osaavat kertoa, voiko se olla niin vaikeaa, vai onko ongelma ajatuksessa, että mainostajat itse saisivat päättää ja kohdentaa?

User created marketing, anyone?

Sisältömaakarini minua toisinaan vähän hatuttaa, että niin iso osa mainosrahoista valuu nyt Kaliforniaan. Pitää varmaan kohta mennä itse perässä. (Juu, jankutan tätä, mutta nyt on oma ja kaikkien kollegoiden toimeentulo kyseessä, joten asiasta on hyvä muistuttaa silloin tällöin.)

Ja tunnustetaan tämäkin: itse teimme samanlaisia Plazan Ideakeittiöön - mutta hyvin-hyvin kieli poskessa :-)

http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keskustelu/c114

Posted by: Petteri Numminen at 26.02.08 15:39

Sanomien medioista ainakin Digitodayssa on Google-mainoksia, joten Google-mainoksia ei liene ehdottomasti kiellettykään. Google-mainoksia on myös Tietokone.fi:ssä (Sanoma Magazines).

Posted by: Tero Lehto at 26.02.08 18:58

Petteri, eikös Hynämies tuossa juuri hankkinut Leikin systeemin, joka mahdollistaa juuri tällaisen?

Posted by: Kari Haakana at 26.02.08 21:17

Juu, Leiki pyörii, mutta se on vasta toinen puoli kolikkoa. Edelleen uupuu se osio, jossa ilmoittaja voi itse varata haluamansa sanat, hoitaa copyn ja mielellään vaikka kuvituksenkin.

Eipä silti, pyörii Plazalla myös Googlen mainokset, ei meillä rahasta kieltäydytä. Lisää hynää vaan pitäisi saada ja äkkiä.

Leikiä olemme oikeastaan enemmän käyttäneet uutispuolella hakemaan muualta netistä vastaavia uutisia. Tätä ratkaisua en ole muualla nähnytkään, mutta varmaan jollain on.

Tuossa taas tulee sitten hassuja oikkuja vastaan välillä. Kun Sidney Sheldon kuoli, me linkitimme erääseen oopperataloon. Syynä oli tietysti se, että STT otsikoi ekan uutisen aiheesta vähän hudiksi (arvatkaa miten) ja opimme kertalaakista, että varsin monet tahot julkaisevat nykyään uutiset sellaisenaan.

Posted by: Petteri Numminen at 28.02.08 17:20

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)