« Journalistiliiton puheenjohtaja: blogeissa ei ole tietoa | Main | Jyväsjärven kivimysteeri - kovempi juttu kuin Jokela »

tammikuu 07, 2008

Päivän uutiset

Jyväskylässä tapahtuu kummia. Järven jäällä on nimittäin kiviä. Asiasta kertoo Jyväskylässä ilmestyvä Keskisuomalainen.

Köyhyydellä on syynsä, uskovat suomalaiset. Suomalaiset mm. uskovat, että köyhyyden syynä on pieni palkka tai työttömyys. Kelan keräämisistä uskomuksista kertoo Helsingissä ilmestyvä Helsingin Sanomat.

Samaisen Helsingin Sanomien toimittaja on löytänyt näppäimistöstään myös sulkumerkit:

Presidentti Georgre W. Bush siis "tutkaili Putinin sielua", Clinton jatkoi: "Mutta minä olisin voinut sanoa hänelle (presidentti Bushille), että se mies (Putin) on (entisen Neuvostoliiton tiedustelupalvelun) KGB:n agentti. (Joten) määritelmän mukaan hänellä (Putinilla) ei ole sielua."

Posted by Kari at 07.01.08 15:28

Comments

Hihhih. Kyseisen rannan asukin poikana, voin kertoa, että nuo kivet ovat hyvin merkityksellinen asia :D

Posted by: erkka at 07.01.08 17:08

Aah, kiitos päivän nauruista. Jäällä kiviä, jo on aikoihin eletty. Toivottavasti poliisi suorittaa tapauksen tutkintaa.

Posted by: kati at 07.01.08 17:20

I read the news today oh boy...

Posted by: pni at 07.01.08 19:15

Joo, eipä tuo Jyväskylän kivienheittely ole ollenkaan erikoista. Olen nähnyt samanlaista kivikokoelmaa mm. Hämeenlinnassa Vanajaveden tuoreella jäällä.

Ilmiö on kylläkin yleistynyt ja rankentunut huomattavasti minun havainnon mukaan parin viime vuoden aikana ja se on jo uutinen, mikä näkyy ko. uutisen kuvastakin.

Kiviä revitään oikein hikiurakalla mm. rantatörmistä ja siitä aiheutuu esteettistä haittaa ja ehkä jopa vaarallisiakin rakenteellisia vaurioita. Hämeenlinnassa esim. eräänkin rantatörmän rinteeseen on jo tullut 2 x 2 metrin kokoisia ammottavia "vuonoja" tämän toiminnan takia.

Posted by: Mika at 07.01.08 19:50

Sama kivi-ilmiö oli Äänekoskella jouluna. Jostain syystä uutukaisen omakotitaloalueen rannassa. Mutta ne olivat pirun isoja. Tämä johtuu varmasti ilmastonmuutoksesta.

Posted by: Kari A. Hintikka at 07.01.08 21:07

Minä kirjoittaisin - tällä elämänkokemuksellani - uutisen järven tai lammen jäästä kaupunkikeskusta-alueella, jossa ei ole kiven murikoita jäätymisen aikoihin.

Posted by: -rh at 08.01.08 13:39

Onhan se tavallaan ihan jännää, että Suomessa jäätyvät järvien jäät jopa näinkin leutoina talvina. Ehkäpä jotkut ovatkin ottaneet vastuukseen jäiden olemassaolon minimoinnin, siinä kuitenkaan täysin onnistumatta.

Posted by: Daniel Schildt at 09.01.08 00:06

Kirjallisuudesta löytyy viitteitä edellisiltä vuosisadoilta, että heikot jäät täällä ovat kiehtoneet muksuja.
Ainakin, nyt muistinvaraisesti, Pekka Ervast 1800-luvun lopulta kertoi tapauksen, jossa joutui pilkatuksi kun ei koulukavereidensa mukana osallistunut ko. "kokeiluihin" - sekä kivin että askeltaen.

Posted by: -rh at 09.01.08 13:39

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)