« Ruotsi pussaa ja halaa! | Main | Breaking news: Blogilista.fi Sanoma Digitalille »

marraskuu 22, 2007

Pappia kyydissä

Jokela-addressia luovuttamassa ollut Pauliina Juselius aamun HS:ssä:

Ammuskelun aikaan paikalla ollut abiturientti Pauliina Juselius kertoi, että eräs häntä lähestynyt toimittaja esiintyi pappina. "Hän kyseli Pekan osoitetta, jotta voisi viedä surusanoman perille. En kertonut hänelle mitään, koska hänellä ei ollut niitä valkoisia juttuja kaulassa."

Tokihan tässä on olemassa jonkinlainen väärinkäsityksen mahdollisuus.

Silti oli tulla teetä nenästä tuota lukiessa ja mielessä kävi pari aika konkreettista keinoa, jolla ammattietiikkaa voisi pappina esiintyvälle kollegalle muistutella.

Olkaa niin kilttejä ja sanokaa, että tässä on kyseessä jonkinlainen väärinkäsitys.

Posted by Kari at 22.11.07 10:21

Comments

Ministeri Wallin kirjoittaa blogissaan (toiseksi uusimmassa merkinnässä) koululaisilta kuulemistaan kertomuksista mm. seuraavaa:

"Journalister trängde sig hem till anhöriga, med en blombukett som “dörröppnare”. Journalister tog sin in i kriscentret och utgav sig för att vara krisarbetare. De tjuvlyssnade på diskussioner mellan ungdomar och terapeuter - och publicerade dem."

http://stefanwallin.blogsome.com/

Posted by: Jussi Og at 22.11.07 11:48

Kyseessä on jonkinlainen väärinkäsitys.

Tai sitten siellä koululla oli samaan aikaan kaksi hullua liikkeellä ja jos se toinen oli toimittaja, pakkohoito olisi nyt paikallaan.

Vaikea uskoa, että tuo olisi totta. Mutta ei just nyt huvita lähteä soittelemaankaan Pauliinalle.

Periaatteessa paikalla oli niin vähän toimittajia ja tämä on niin pieni maa, että jos joku on tuon tehnyt, hän jää siitä myös kiinni.

Posted by: Petteri Numminen at 22.11.07 12:02

Estonia-laiva upposi vuonna 1994. Median käytös oli tuolloinkin kauhistuttavaa.

Lainaus: "Tässä tilanteessa osa toimittajista menetti malttinsa – jopa niin täysin, että voidaan kysyä olivatko toimittajat pelastustöissä liittolaisia vai vihollisia. Tiedonnälkäiset toimittajat tukkivat puhelinsoitoillaan sairaaloiden ja pelastuslaitosten hätälinjat, käyttivät rahaa saadakseen uutisia, tunkeutuivat takaovista ja paloportaista sairaaloihin saadakseen haastatteluja pelastuneilta, käyttivät valehenkilöllisyyksiä, vuokrasivat lentokoneita ja veneitä päästäkseen uppoamispaikalle, jossa oli pelastustöiden takia lentokielto. Pelastuneiden ja kuolleiden nimilistoja julkistettiin ilman tarkistuksia. Onnettomuuden syylliset oltiin löytävinään, vaikka tutkimuksia ei edes oltu aloitettu."

Posted by: Jarmom at 22.11.07 12:33

Minustakin on kamalaa, jos joku ihminen tekeytyy papiksi; ei minkäänlaista itsekunnioitusta.

Posted by: Petja at 22.11.07 23:48

Kuuntelin netistä Jokelan nuorten adressin luovutustilaisuutta. Siellä annettiin niin monta esimerkkiä ylilyönneistä, että osa niistä lienee totta.

Miten reagoidaan Sanomatalossa? Siellä menevät Meriläiset, Virkkuset, Sadetojat ja kumppanit siilimoodiin. "Ei me, mutta ne muut". Tällainen ei ole ammattitaitoista ja uskottavaa journalistista johtajuutta.

Ja sama pätee tietysti muihin mediataloihin. Päätoimittajat yksi toisensa perään sanovat ettei heidän lehdissä, mutta muualla kylläkin.

Onko niin vaikeaa myöntää, että ehkä omassakin talossa voi olla tutkimisen paikka?

Kirjoitan nimettömästi, koska työskentelen alalla, ja ajattelin työskenellä jatkossakin.

Posted by: Anonyymi toimittaja at 23.11.07 00:23

Siis minä tiedän kyllä yhden toimittajahommissa pappina esiintyneen journalistin, oli itäpuolella rajaa jutun teossa, ja oli myös teologian kandidaatti silloin (nykyisin teologian tohtori).
en muista tarkkaan, mutta kiperältä se tilanne kuulosti, jossa näin poikkeuksellisesti meneteltiin, mutta joka tapauksessa itse hän kaiken kertoi ....

Posted by: -rh at 23.11.07 00:50

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)