« Jokelan jälkeen | Main | Muistutus »

marraskuu 12, 2007

Päivän media menee nettiin -annos

Päivän Hesarin yliössä Tomi Lindblom panee halki, poikki ja pinoon uusmedianettizydeemistrategoidensa kanssa pelleilevät mediayhtiöt. Ryhtykää tekemään kamaa verkkoon ja ideoikaa palveluita, patistaa toimittajataustainen Lindblom.

Uuden median kehittämiseen pätee sama perustotuus kuin muunkin median työstämiseen. Avainasemassa on sisältö, jota väline yleisölle tarjoaa.

Niin oikke. Sitten kappale jatkuu kuitenkin:

Ja sisällön tuottamisen osaavat yleensä parhaiten ne, jotka työn käytännössä tekevät - siis journalistit.

Pelkään, että tämä käsitetään - varsinkin meillä täällä netskussa - niin, että Lindblom dissaisi vertaissisällön (onko korrekti termi, onko?) tuotantoa. Siitä ei liene kyse, vaan nähdäkseni kyse on siitä, että millä ryhmällä mediakonglomeraatin sisällä on paras ote sisällön tuotantoon.

Lisäksi vinkkaan Ylen Radio 1:ssä lähetettävään Julkinen Sana -ohjelmaan, jossa mediasta ja verkosta keskustelevat Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko, Taloussanomien päätoimittaja Juha-Pekka Raeste ja Journalistin päätoimittaja Johanna Korhonen.

Kommentteja lähetyksen jälkeen, jossain vaiheessa.

Posted by Kari at 12.11.07 08:09

Comments

Kas, juuri tänään mietin tuota, että olisiko etuliite "vertais-" hyvä korvaamaan sen k-kirjaimella alkavan. Ehkä se olisi.

Posted by: pni at 12.11.07 15:08

Eikun "vertaistuotannon". Koko sisällön käsite on ihan ysäriä. Erit. nyt niin suosittu puhe "käyttäjien tuottamista sisällöistä" ohittaa hienosti koko ns. sosiaalisen median perusidean: Webbi on toiminta-alusta, ei jakelukanava.

Posted by: Jere Majava at 14.11.07 22:33

Kas, Jere Majava vetää esiin tuon asian jota ei valittavasti pysty opettamaan, jos oivallus netistä, sen alkuperästä, puuttuu.


ps.
Miksihän muuten Uusi Suomi viime viikolla vaikeni, kun puhetta oli lehden entisestä päätoimittajasta Pentti Poukasta? En huomannut mitään.
(asia:
iltalehti.fi/uutiset/200711066811062_uu.shtml)

Posted by: -rh at 15.11.07 00:24

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)