« Merkintä pönöviikolta | Main | Blogipuhelin »

marraskuu 15, 2007

On turkulaisten aika

Jaahah. Turun Sanomien päätoimittaja Aimo Massinen ei ole lukenut eilistä kirjoitustani, sillä mies käyttää häpeämättä aivan yksiselitteisesti kiellettyä verkkolehti-sanaa trol... kolumnissaan. Avainlainaus Massisen kirjoituksesta:


Verkkolehdet ja blogit ovat tämän päivän hype, ylireagoitu trendi. Paattisten papat ja Mietoisten mummot eivät ehkä tiedä näistä paljon mitään, mutta mediapiireissä niistä kohkataan sitäkin enemmän.

Tuo oli siis avauskappale. Arvannette, miten homma jatkuu. Ai ette? Lisävinkki: kolumnin otsikko kuuluu "Uusisuomi.fi ei korvaa Uutta Suomea".

Toisaalla, IS:n ja TalSan entinen päätoimittaja, Turun yliopiston kasvatti Antti-Pekka Pietilä on kirjoittanut kirjan. Kirjassa ennustetaan verkon suunnasta vaikeuksia media-alalle. Taloussanomien uutisesta:

– Muutokset ja melkoiset saneeraukset ovat edessä perinteisessä mediassa. Sanomalehtien toimittajakunta vähenee 30–40 prosenttia, Pietilä ennustaa.

Talsan uutisessa ei kerrottu Pietilän kirjan kustantajan nimeä eikä edes kirjan nimeä. Wikipedia sentään tietää, että kirja on nimeltään "Uutisista viihdettä, viihteestä uutisia".

Kiitokset päivän Turku-annoksesta kulkevat Samuli Laukalle. Turkuun.

Posted by Kari at 15.11.07 19:35

Comments

Tuota...
Vanhan kotikaupunkini valtalehden päätoimittajasta tulee mieleeni eräs sanonta, johon liittyy virtsa, kenkä, hana ja käyttöohje.

Posted by: Petja at 15.11.07 20:07

Mikä sanonta? Kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että voisitko kertoa (ja ei, en todellakaan osaa yhdistää tuota mihinkään sanontaan)? :)

Posted by: Janne Jääskeläinen at 15.11.07 20:41

Warnerin musiikkipomo on ensimmäisenä suurena levy-yhtiön pomona tunnustanut, että koko levyteollisuus teki emämunauksen yrittäessään kieltää ja jarruttaa musiikin digitaalisen levittämistä. Ja jos tällä hetkellä median ja viihteen vanhoillisin siipi (kyllä, sitä levyteollisuus on) tunnustaa virheensä, niin pitäisi jokaisen samalla alalla toimivan tarkistaa kantansa.

Mutta joo. Printtimedian änkyrä-siiven mollaaminen digitaaliasioissa on niin helppoa, että se alkaa olla jo tylsää.

Posted by: Schizo-Janne at 15.11.07 21:44

Massisen kolumni on kohta kuukauden vanha. Ihan vaan tarkennukseksi.

Posted by: Jari Lindholm at 16.11.07 09:50

Niinpä onkin, en älynnyt päiväystä.

Posted by: Kari Haakana at 16.11.07 12:23

"Toisaalla, IS:n ja TalSan entinen päätoimittaja, Turun yliopiston kasvatti"

Ylioppilas hän on tiettävästi edelleen.

Panitteko merkille, ettei Pietilän kirjaa uutisoitu Hesarissa, IS:ssa eikä printti-Talsassakaan yhtä kolumnia lukuun ottamatta? Iltalehteä en tullut lukeneeksi sillä silmällä, oliko sielläkään mitään. Kirjan kustantaja on muuten Art House.

Toimittajakunnan kolmanneksen leikkaus on liioittelua, koska verkkopuoli vetää ainakin osan siitä, minkä printti vähentää. Vähennyksiä silti tulee, se on varmaa. Fuusioilla ja toimialan laajennuksilla loivennetaan laskevia liikevoittoja, ehkä jopa saadaan käyrä nousuun.

Posted by: J. at 18.11.07 23:13

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)