« Muistutus | Main | On turkulaisten aika »

marraskuu 15, 2007

Merkintä pönöviikolta

Olen pönöttänyt. Ensin Viestinnän keskusliiton ja Journalistiliiton yhteisessä web-aiheisessa päällikköseminaarissa ("Aikakauslehdet ja web"), sitten erään tietotekniikkafirman tapahtumassa, sitten Tietokonen 25-vuotisjuhlissa ja sitten erään viestintätoimiston aamupalavieraana kertomassa bloggaamisesta. Pikkutakkia on joutunut käyttämään ihminen.

Muun muassa pönöttämisen takia väliin jäi eilinen Uusi Suomi -tilaisuus Pressiklubilla. Mahtoiko siellä olla ketään?

Pönötyksen ja muun työnteon takia en ole ehtinyt edes kirjaamaan ylös linkkejä Jokela ja media -keskusteluun. Onneksi Jari Lindholm on ehtinyt.

Lindholm on myös sitä mieltä, että The Timesin Roger Boyesin Jokela-heitto oli "nopea ja köykäinen uutisanalyysi", jonka kaltaisia kirjoitetaan myös Suomessa ja että suomalaiset ovat "raivostuneet" sen tiimoilta. Koska tässä yhteydessä linkataan myös tänne, ajattelin vastata, vähän.

En ole mielestäni ollut raivoissani. Boyesin kirjoitus on juuri sellainen, millaiseksi Lindholmkin sen arvioi, köykäinen. En näe syytä olla raivoissani tällaisen tiimoilta, mutta olen silti sitä mieltä, että Boyesin kirjoitus oli perustelematon ja osittain aivan ufo. Ja on totta, että vastaavia "analyyseja" löytyy lähes päivittäin suomalaisten lehtien sivuilta.

Samanlaisia reaktioita tulee, kun/jos pääasiassa kotimarkkinoille tehdyt analyysit tulevat analysoitavien tietoon. Ja kyllähän tällaista tapahtuu ihan omien keskenkin: muistatteko vielä, millaista älämölöä pidettiin, kun HS:n Kuukausiliite valitsi Pieksämäen Suomen onnettomimmaksi kaupungiksi?

Kuukausiliitteen Lauri Malkavaaran mukaan palautetta tuli toimitukseen tuhatmäärin. Ja tämä oli siis vuona 1995, jolloin palautteen antamiseen käytettiin perinteisesti paperia ja kynää tai puhelinta.

Viimeisin Pieksämäen maineen palauttamista vaatinut palaute tuli Malkavaaran mukaan viime viikolla. Boyesia kukaan tuskin muistaa muutaman viikon kuluttua.

Posted by Kari at 15.11.07 14:11

Comments

Sitä mainettahan, kunniaa ei ainakaan tarvitse palauttaa, sitä ei ole; valheessa oikeusmurhien kanssa elävä pimee loukko.

Posted by: -rh at 15.11.07 18:20

Kuka piru on valinnut Piäkäsämäen kaupungiksi. Kuulostaa yhtä pätevältä ajatukselta kuin miesten tamponit tai nilkkasukat.

Posted by: Petja at 15.11.07 20:16

Kuka piru on valinnut Piäksämäen kaupungiksi. Kuulostaa yhtä pätevältä ajatukselta kuin miesten tamponit tai nilkkasukat.

Posted by: Petja at 15.11.07 20:17

Katselin aikoinaan melko läheltä Kuukausiliitteen Onnellisin/onnettomin kaupunki -projektia. Suurin ero Boyes-keissiin oli se, että palaute tuli silloin vielä kirjeellä postiluukusta, eikä se useimmiten ollut nimetöntä paskapostia. Laurin muistikuva, että palautetta tuli "tuhatmäärin", saattaa olla hiukan värittynyt. Tai sitten hän tarkoitti, että sitä on *vuosien saatossa* tullut tuhatmäärin. Vuonna 1995 ei lukijapalautetta yksinkertaisesti voinut tulla niin paljon.

Posted by: Jari Lindholm at 16.11.07 09:49

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)