« Kari Haakana -blogin journalistipalkinto jaettu! | Main | Tiesittekö, että niillä on nykyään netissä sellasia sivuja? »

marraskuu 06, 2007

Lehti-Talsa lopettaa

Tiedote kokonaisuudessaan:

Taloussanomat keskittyy sähköisiin palveluihin

Juha-Pekka Raeste Taloussanomien päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi

SanomaWSOY-konserniin kuuluva Taloussanomat Oy suunnittelee keskittävänsä kaikki resurssinsa sähköiseen liiketoimintaan. Tavoitteena on rakentaa Suomen johtava sähköisten talouspalveluiden liiketoimintakokonaisuus. Taloussanomien päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi on nimitetty 12. marraskuuta alkaen oikeustieteen kandidaatti Juha-Pekka Raeste, 45.

Taloussanomat ja ITviikko -lehtien ilmestyminen päättyy vuoden lopussa.

"Taloussanomilla on verkossa valtavat mahdollisuudet. Siirrämme voimavarat sinne, missä on talouskustantamisen tulevaisuus. Tämä on merkittävä strateginen ratkaisu", Sanoman toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen perustelee.

Pentikäisen mukaan taloustiedon markkinoilla on tapahtumassa selkeä muutos. Tietoa haetaan yhä enemmän sähköisistä palveluista. Sekä lukijat että mainostajat ovat siirtyneet selvästi enemmän verkkoon.

Järjestely ei johda näillä näkymin henkilöstön irtisanomisiin, koska valtaosa Taloussanomien nykyhenkilöstöstä tarvitaan sähköisissä toiminnoissa ja osa kyetään työllistämään Sanoman muissa yksiköissä. Jos Taloussanomien sähköisessä organisaatiossa tai muissa Sanoman yksiköissä ei ole sopivia tehtäviä, etsitään muita ratkaisuja.

"Teemme Suomen johtavan talousverkkopalveluiden kokonaisuuden. Tarvitsemme sitä varten vahvan tekijäjoukon. Haluamme hoitaa muutoksen tavalla, joka sopii Sanoman henkilöstöpolitiikan perinteisiin", Pentikäinen perustelee.

Taloussanomien päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi nimitetty Raeste iloitsee haasteesta.

"Talouspalveluiden markkinoilla olemme uuden ajan kynnyksellä. Internet tarjoaa huikeat mahdollisuudet kehittää nykyisiä ja uusia palveluita ja brändejä. On hienoa päästä rakentamaan uutta maailmaa Taloussanomien osaavan henkilöstön kanssa SanomaWSOY:n vahvalla tuella, Raeste sanoo.

Raeste työskentelee tällä hetkellä Helsingin Sanomien taloustoimittajana. Hän on ollut aiemmin mm. Helsingin Sanomien Nyt-liitteen esimies sekä sisältö- ja asiakkuusjohtaja SanomaWSOY:n 2ndhead-mobiiliportaalissa.

"Raeste on paitsi arvostettu taloustoimittaja myös uuden rakentaja ja konseptien kehittäjä. Hänellä on taito innostaa muita. Hänellä on monipuolinen sähköinen kokemus ja ymmärrys", Pentikäinen perustelee valintaa.

Taloussanomien verkkopalveluilla (taloussanomat.fi, digitoday.fi ja itviikko.fi) on ollut parhaimmillaan selvästi yli 300 000 eri viikkokävijää. Taloussanomien sähköisiin palveluihin kuuluu myös uutistoimisto Startel.

SanomaWSOY:n strategisena tavoitteena on panostusten lisääminen digitaaliseen mediaan. Taloussanomien keskittyminen sähköiseen liiketoimintaan tukee tätä strategista valintaa.

Posted by Kari at 06.11.07 10:46

Comments

Lupaavalta kuulostaa se, ettei yhtään työpaikkaa näillä näkymin vähennetä. Silti en voi välttyä tunteelta, että toimittajien työn kysyntä on vähentymässä. Uutisia ja muita juttuja halutaan verkkoon entistä tehokkaammin, eli halvemmalla, eli enemmän samassa ajassa.

Toisaalta Sanomien toimittajakoulu pistettiin taas käyntiin, eli sen mukaan kysyntää työvoimalle nähdään olevan. Olisipa kiva olla kärpäsenä katossa mediayhtiöiden ylimmän johdon neukkareissa ja kuulla mitä asiasta ajatellaan.

Nyt voi lähinnä odotella, että oman firman uutiset kerrotaan M&M:ssa tai TE:ssä.

Posted by: Tero Lehto at 07.11.07 21:54

Jos juttuja halutaan tehokkaammin ja enemmän, niin miten se vähentäisi toimittajien työn kysyntää? Eikö pikemminkin päinvastoin?

Oman firman uutisten lukeminen lehdistä on arkipäivää (varsinkin) suurten yritysten työntekijöille. Media-ala ei liene tässä suhteessa mikään poikkeus.

Posted by: Kari Haakana at 08.11.07 09:36

Aika monessa lehdessä tehdään nykyisin sama määrä juttuja kuin ennen, mutta pienemmällä porukalla. Se tarkoittaa, että aikaa on yksinkertaisesti käytettävissä vähemmän. Asioiden tutkiminen ja taustojen tarkistaminen kärsivät.

Konkreettisena esimerkkinä, Kauppalehdessä joudutaan ymmärtääkseni tekemään samat työt kuin ennen, mutta pienemmällä porukalla.

Huhuja on, että Alman ja Talentumin omistajatkin haluavat tehostaa toimitustyötä. Se taas tarkoittaa, että samat aviisit ja web-uutiset joutuu ehkä tekemään pienempi porukka.

Toivottavasti olen väärässä. Ei minulla ole mitään kristallipalloa tai sisäpiiritietoa mediayritysten johtajien aikeista.

Posted by: Tero Lehto at 08.11.07 19:04

Mä ajattelin tota asiaa enemmän makrotasolta; aina silloin tällöin kun kuulee näkemyksiä, että web-toiminta sinänsä vähentäisi toimittajien työtilaisuuksia.

Tehokkuusvaatimukset varmasti ovat lisääntyneet ja lisääntyvät. Saapa nähdä, miten tämä heijastuu esim. tulevissa työehtoneuvotteluissa.

Posted by: Kari Haakana at 08.11.07 19:19

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)