« Nimistä ja nimityksistä | Main | Lehti-Talsa lopettaa »

marraskuu 05, 2007

Kari Haakana -blogin journalistipalkinto jaettu!

Kari Haakana -journalistipalkinto

Kari Haakana -blogin ensimmäinen journalistipalkinto on jaettu. Finlandia-talolla järjestettyyn palkintogaalaan osallistui koko blogin kirjoittajakunta sekä blogin kaikki päätoimittajat.

Kari Haakana -blogin journalistipalkinto myönettiin tänä vuonna Kari Haakanalle. Palkintolautakunta totesi perusteluissaan seuraavasti:

"Hän on ainutlaatuisen suhdeverkostonsa ja peräänantamattoman, laaja-alaisen bloggaustyönsä ansiosta hankkinut lukemattomia bloggausvoittoja kaikilta elämänaloilta. Hän on myös karihaakanalainen henkeen ja vereen".

Jo ainakin kaksi viikkoa blogannut Haakana on valinnastaan yllättynyt ja erittäin otettu. "Oho", kommentoi Haakana.

Kari Haakana -journalistipalkinnon arvo on 20 senttiä ja siihen kuuluu myös virvokeautomaatista saatu Selecta-muovipikari, jossa on instant-teetä.

Muita ajankohtaisia journalistipalkintoja:

Ilta-Sanomien journalistipalkinto
Haloo, onko julkisuudessa -journalistipalkinto
33100 Jockan journalistipalkinto

Posted by Kari at 05.11.07 14:10

Comments

Kerrankin voin sanoa, että palkinto meni oikealle tyypille. Toivottavasti palkinnon saaja on ensi vuonna sama henkilö.

Posted by: Jukka at 05.11.07 14:59

Onnea valinnan johdosta.

Posted by: oopa at 05.11.07 15:08

Onnittelut matrixxin puolesta palkinnosta!

Rohkenisin jopa sanoa, että tänä vuonna Kari Haakana -blogin journalistipalkinto meni täsmälleen oikeaan osoitteeseen.

Alkutalvestahan oli Tissihamsterit-episodin myötä liikenteessä paljon kehnoja Kari Haakana -blogeja, mutta onneksi raati osasi seuloa laadun massasta.

Posted by: Kari A. Hintikka at 05.11.07 15:30

Perustelut olivat todella vakuuttavat. Ei tässä voi muuta kuin onnitella. Eli onnea.
Tosin palkinto ja sen arvo herättivät kysymyksiä siitä, millaisia mittavia omistuksia Kari Haakana -blogilla mahtaakaan olla.

Posted by: Marinadi at 05.11.07 16:03

Onnea! Hieno saavutus!

Posted by: pni at 05.11.07 17:12

Onnittelut täältäkin. Kyllä Kari Haakana todellakin on paras Kari Hakaana nimenomaisesti tässä blogissa. Ehkä kuitenkin jäin kaipaamaan sitä, että myös paras kansalais-KariHaakana olisi palkittu näinä amatöörimedian aikoina...

Posted by: Pörrö at 05.11.07 17:57

Jotenkin olettaisin, että ajan myötä Kari Haakana -blogin journalistipalkinto jakaantuu eri sarjoihin, aivan kuten vaikkapa Finlandia-palkinto.

Kansalaisjournalismi tarvitsee toki omansa, mutta myös esimerkiksi paras Kari Haakana -yritysblogi ja Kari Haakana -hallintoblogi-palkinnot olisivat perusteltuja journalismin näinä muuttuvina aikoina (sic). Niinikään paikallaan olisi Kari Haakana -emeritus-bloggaajan palkinto, joka annettaisiin journalistisesta Kari Haakana -blogielämäntyöstä.

matrixx.fi-blogi ilmoittaa täten julkisesti lahjoittavansa ensi vuoden mahdollisiin uusiin kilpailusarjoihin tämänvuotisia palkintoja vastaavan summan, joka siis kaksinkertaistaa nykypalkintojen arvon.

Posted by: Kari A. Hintikka at 05.11.07 18:48

Hyvää vitsiä kannattaa kierrättää, vai mitä? ;-)

Posted by: Tuomo at 05.11.07 19:55

Kiitokset kiitoksista ja kommenteista.

Idea useampisarjaisesta palkinnosta on ehdottomasti harkinnan arvoinen. Palkittavaa talenttiahan löytyy blogista todella paljon.

Tosin täytyy ottaa huomioon useampien palkintojen inflatoiva vaikutus. Useampi palkintosarja voisi myös luoda sellaisen mielikuvan, että palkintoja myönnettäisiin ihan vain sen vuoksi, että palkittavilla olisi hyvä mieli (tai että ei tulisi paha mieli siitä, että heitä ei huomioida "oikeita" palkintoja jaettaessa).

Tällaista kuvaa palkintolautakunta ei halua luoda. Kari Haakana -blogin journalistipalkintohan on kuitenkin aito tunnustus vakavasta ammatillisesta ponnistelusta, eikä mikään Kultainen paistinlasta -tyyppinen pärstäkerroinpalkinto.

matrixx.fi-blogille tulemme esittämään äskettäin perustettua Sananvapauden kakkulapio -tunnustusta kiitoksena runsaskätisestä lahjoituksesta.

Kari Haakanan psta,

Kari Haakana

Posted by: Kari Haakana at 05.11.07 20:17

Taho joka jakaa vuosittain journalistipalkinnon esim., "vaikuttavasta journalistisesta toiminnasta tai merkittävistä kansallisia tai yhteiskunnallisia kysymyksiä käsittelevistä kirjoituksista tai ohjelmista mediassa", on itse tietysti koko arvosteluskaalan yläpuolella, eihän se muuten voisi tuottaa objektiivisia ja kiistattomia valintatuloksia.
Olet Kari oikealla tiellä, itsensä ylentäjät palkitaan.

Posted by: -rh at 05.11.07 23:35

Nyt täytyy kyllä olla kriittinen ääni tässä sopassa. Tämän vuoden voittaja ei mielestäni ollut tarpeeksi karihaakanamainen ansaitakseen tämän palkinnon. Epäilen kyseessä olevan jonkinlaisen lahjusskandaalin, tai vähintäänkin nepotismin.

Posted by: op at 05.11.07 23:38

Sinulla se on Kari omasta mielestäsi erinomainen huumorintaju, heh.

Niin onkin, ja pelkästään siksikin kannatuksesi äänestäjäkunnassa on noin 99,99 prosentin luokkaa.

Tähtäin on asetettava jatkossa entistä kunnianhimoisemmin, eduskuntaan Jyrki Zeizei Kasvin viitoitammalla tiellä.

Sitten valtioneuvosto... ja sen jälkeen enää Sauli nurin!

Posted by: harri at 06.11.07 07:05

Ehdotan seuraavaksi kerraksi eri palkintosarjojen perustamista erityyppisille Kari Haakana-blogeille. On naurettavaa arvostella kaikkia Kari Haakana-blogeja samoin perustein; eihän elokuvapalkinnoissakaan splättereitä arvostella samassa kategoriassa kuin piirrettyjä.
Voitaisiin myös jakaa tunnustusta myös pienimuotoisemmista suorituksista, kuten parhaasta Kari Haakana-postauksesta Kari Haakana-blogiin sekä parhaasta Kari Haakana-kommentista Kari Haakana-blogissa.
Lisäksi ehdotan Kari Haakana-apurahasäätiön perustamista ja symbolisen apurahan vuosittaista jakamista sekä elämäntyöpalkinnon myöntämistä parhaasta karihaakanoinnista Kari Haakana-blogissa.

Posted by: Jeps at 07.11.07 11:15

Saakeli, täällähän on paremmat palkinnot, vaikka kriteerit on samat!
Ensi vuonna (vai pitäisiköhän palkinto jakaa joka viikko?) palkitsen itseni antamattomuudesta ja perän laaja-alaisuudesta.

Mutta onnea toki kovasti!

Posted by: Virpi at 07.11.07 11:20

Ensi vuonna (vai pitäisiköhän palkinto jakaa joka viikko?) palkitsen itseni antamattomuudesta ja perän laaja-alaisuudesta.
Olette varmasti hyvin runsaasti ottava ja perännekin lienee varmasti maailman laaja-alaisimpia. Uskon teidän ansainneen palkintonne seuraavallakin arvontakierroksella.

Kuinka suuri joukko katsojia mahtuu seuraavaan gaalaan? Onko tilaisuus televisioitu?

Posted by: Jeps at 09.11.07 16:23

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)