« Pappia kyydissä | Main | Blogilista ja Sanoma Digital »

marraskuu 26, 2007

Breaking news: Blogilista.fi Sanoma Digitalille

Alla tiedote kokonaisuudessaan.

Sanoma Digital Oy on ostanut Manta Ray Holdings Oy:ltä Blogilista.fi:n liiketoiminnan. Blogilista.fi on palvelu, joka kokoaa yhteen suomalaisia tai suomalaisiin aiheisiin liittyviä blogeja.

"Verkon liikenteen solmukohtien merkitys on kasvanut ja blogeista on muodostunut merkittävä verkkojulkaisemisen alue. Blogilista.fi-palveluun on nyt rekisteröitynyt yli 12 300 suomalaista tai suomalaisiin aiheisiin liittyvää blogia ja määrä kasvaa koko ajan", Sanoma Digitalin toimitusjohtaja Liisa Kotilainen sanoo.

"Sanoma Digital tulee kehittämään Blogilista.fi-palvelua yhteistyössä sen aikaisempien kehittäjien ja käyttäjäkunnan kanssa entistä monipuolisemmaksi ja helpommin lähestyttäväksi", Kotilainen jatkaa.

"Blogilista.fi:stä on olemassaolonsa aikana kasvanut Suomen suurin hakemisto suomalaisiin blogeihin. Käyttäjille blogilista on sekä tärkeä työkalu että ajanvietepalvelu blogeja seuraavalle yleisölle. Bloggaajille se on myös merkittävä markkinointikanava. Sanoma Digitalilla on halua ja resursseja kehittää palvelusta entistä toimivampi ja uskomme, että näillä resursseilla palvelusta voidaan kehittää paremmin sen käyttäjiä palveleva kokonaisuus", Manta Ray Holdings Oy:n omistaja Alex Nieminen toteaa.

Posted by Kari at 26.11.07 10:19

Comments

Heh. Olin vain viisi minuuttia jäljessä.

Posted by: Alceste at 26.11.07 10:29

Katos, katos. Nyt jäädään mielenkiinnolla odottamaan, mitä muutoksia on tulossa. Mitä luultavammin ei mitään sen suurempaa ...

Posted by: Schizo-Janne at 26.11.07 10:33

Pitiks nyt mennä paniikkiin?

Posted by: Merten at 26.11.07 10:39

Hessus. Piti oikein kalenterista tarkistaa onko nyt joku väärän kuninkaan- tai hassujen hattujen päivä... Ei taida olla?

Posted by: mitvit at 26.11.07 10:41

Joo, nyt pitää sanoa että

a) Erkko lukee mun blogia!
b) Helsingin Sanomat sensuroi mun blogia!
c) Erkko, Helsingin Sanomat ja Mikael Pentikäinen kannattavat rasistisia/sovinistisia/feministisiä/höpsisitisiä blogeja ottamalla ne Blogilista.fi:hin.

Posted by: Kari Haakana at 26.11.07 10:43

...sekä tärkeä työkalu että ajanvietepalvelu blogeja seuraavalle yleisölle. Bloggaajille se on myös merkittävä markkinointikanava.

Onko näin? En ole tiennytkään. Työkalu (kyllä), ajanvietepalvelu (no ehkä jollain tasolla), markkinointikanava (ööh).

Posted by: eb at 26.11.07 10:45

eb: Eikös sinne listautuminen ole itsensä markkinointia?

Posted by: erkka at 26.11.07 10:53

No, ainakin Manta Ray Holdings on onnistunut markkinoimaan sivukäynnit SanomaWSOY:lle. Minusta siis vähän näyttää siltä, että tuo "markkinointikanava" tarkoittaa sitä, että sivuilla on paljon kävijöitä, eikä välttämättä lainkaan sitä, että sen kautta ostetaan mitään.

Posted by: Pare at 26.11.07 11:02

Erkka: Pelkkä listautuminen ei mielestäni ole markkinointia tai ainakaan merkittävää sellaista. Listautuminen on pikemminkin itsensä tai ehkä kuitenkin tässä tapauksessa blogin saavutettavammaksi tekemistä. Toki Blogilistallakin voidaan yrittää markkinoida, mutta edelleenkään se ei mielestäni mene kategoriaan "merkittävät markkinointikanavat". Voihan siellä toki mainostaa Adsensen kautta.

Posted by: eb at 26.11.07 11:12

Noniin, noniinn. Nyt päästiin akateemisen kotkotuksen pariin. Esittäkäähän oma määritelmänne termistä markkinointi.

Posted by: Ilkka Kauppinen at 26.11.07 11:37

Ilkeästi voisi sanoa, että eipä Niemisen pulju juuri saanut aikaan mitään hyvääkään blogilistalle. Haamupäivitykset kiusaavat edelleen käyttäjiä kuin poltergeistit huonossa kauhuelokuvassa.

Tästä toivottavasti seuraa jotain hyvää, mutta täytyy myöntää, että blogilista on ollut minulle henkilökohtaisesti tyystin merkityksetön jo pari vuotta.

Posted by: Janne Jalkanen at 26.11.07 11:55

Ilkka: En lähde offtopic-kelkkaan ja tuskinpa olen pätevä markkinointia määrittelemään. Epäolennaisuuksiin tarttujana osui vain tuosta tiedotteesta "merkittävä markkinointikanava" silmään.

Posted by: eb at 26.11.07 12:07

Posted by: eb at 26.11.07 12:07
"...osui vain tuosta tiedotteesta "merkittävä markkinointikanava" silmään."

Mistähän muuten sekin tiedetään? keskusteluissa heidän kanssaan hs-blogeissa ainakaan en ole mitenkään erityisesti vakuuttunut web-osaamisesta, että yhtiössä olisi hallintaa sen vedosta, markkinoinnista, ansaintamalleista ...

Pikemminkin tulee mieleen Talentum Oyj:n uusmediahaahuilut 1990-luvulla, joita sattuneesta syystä sain aika läheltä seurata.

Posted by: -rh at 26.11.07 14:40

Sensurointia varmasti tulossa, poliittisesti epäkorrektin mielipiteen ilmaiseminen tulee heti kieletyksi tai ainakin ne blogataan tehokkaasti pois ihmisten näkyviltä.

Posted by: Áahs at 26.11.07 18:46

Alex Niemisen firman aikana ei tainnut olla juuri resursseja toteuttaa omia ideoita tai käyttäjien ja jäsenten toiveita. Sanomilla on resursseja, joten tästä voi seurata jotain hyvää.

Minulle Blogilista.fi on ollut hyödytön, koska blogien suuri määrä ei kiinnosta, vaan pitäisi löytää helmet sieltä massan keskeltä.

Selvää lienee, että mainonta vahvistuu Blogilista.fi:ssä. Sisältöä myös linkittäneen ja tarjottaneen enemmän Sanomien tiedotusvälineiden kanssa, käyttäjien niin salliessa tai halutessa.

En myöskään yllättyisi, jos Sanoma Digital alkaisi tarjota omaa blogipalveluaan (tyyliin Blogger.com).

Posted by: Tero Lehto at 26.11.07 19:36

Sanomien omistuksessa Blogilista tuskin säilyy pitkään pelkkään blogien seurnataplaveluna. Näin ainakin toivon.

Tero totesi:

En myöskään yllättyisi, jos Sanoma Digital alkaisi tarjota omaa blogipalveluaan (tyyliin Blogger.com).

Minä yllättyisin. Ilmaisten, mainoksettomien blogipalvelujen markkinat ovat jo aika saturoituneet: Erottukaseen joukosta uuden blogipalvelun pitäisi tarjota jotain todella uuttaa. Sanomilla ei ole omaa blogisoftaa ja ilman mainoksia ansaintalogiikankin piätisi poiketa konsernissa totutusta.

Posted by: Jere Majava at 26.11.07 21:40

"Sanomilla ei ole omaa blogisoftaa." by Jere Majava

Se nyt on järjestelykysymys.

Posted by: -rh at 27.11.07 11:46

"Ilmaisten, mainoksettomien blogipalvelujen markkinat ovat jo aika saturoituneet: Erottukaseen joukosta uuden blogipalvelun pitäisi tarjota jotain todella uuttaa."

Katsot asiaa väärin päin. Mediabrändin sisältä katsoen ihmisille ei tarjota "ilmaista blogisoftaa" vaan mahdollisuus kiinnittyä siihen brändiin. Vrt. Iltalehden ja Kauppalehden bloggaushärvelit.

Tässä sitten törmätään niihin ongelmiin. Brändiniilot ovat herkkiä sille, että www.brandi.fi-otsakkeen alla ruma sana sanotaan niin kuin se on. Seuraa säätöä, sensuurisyytöksiä jne.

Posted by: Kari Haakana at 27.11.07 12:12

Lisäksi olennaista on sekin, että kun Sanoma tarjoaa maksutonta blogien julkaisupalvelua, se voi ajaa sinne omat mainoksensa.

1200 lukijablogia tarkoittaisi 1200 mainosmediaa, kärjistäen.

Eri asia tietysti on, miten suuri osa blogeista on mainostajien kannalta toimivia. Erilaisten harrastusten (lemmikit, vempaimet, neulominen, ym.) ympärillä pyörivät sivut saattavat hyvin ollakin?

Minun blogiani on aika moni palveluntarjoaja kosiskellut omaan portaaliinsa. Koukkuna on, että saisin ilmaisen ympäristön ja työkalut, ja he saisivat mainostulot. Muutamat ovat tarjonneet mainoksissa tulonjakomallia.

Posted by: Tero Lehto at 27.11.07 17:29

Tero: "ilmainen ympäristö ja työkalut"... no onpas hyvät diilit tarjolla. Sun bloggailut ovat sisällöltään sitä tasoa, että sut pitäisi palkata johonkin tietsikkamediaan täysipäiväiseksi toimit.. äh.

:D


Posted by: erkka at 28.11.07 10:16

Minulle Blogilista.fi on ollut hyödytön, koska blogien suuri määrä ei kiinnosta, vaan pitäisi löytää helmet sieltä massan keskeltä.
Epäilyttää vaan, kenen helmiä sieltä alkaa löytyä..

Posted by: Jeps at 28.11.07 12:16

Erkka: En aivan ymmärtänyt edellistä kommentiasi. Minusta oli aivan asiallinen ja validi pointti, että Sanoma Digital saattaa alkaa tarjota Blogilistan brändillä Blogger.com:n tapaista blogipalvelua.

Ja luulen, että aika moniakin kiinnostaa maksuton mahdollisuus julkaista omaa blogiaan, jos siihen tarjotaan näkyvä paikka ja hyvät työkalut. Softana voi toimia esmes WordPress tmv. yleisesti saatava alusta.

Minulla ei ole mitään siteitä Sanoma Digitaliin, enkä yhtään tiedä mitä ne aikovat tehdä. Blogien tarjoaminen yleisölle ja mainosmediaksi valjastaminen ovat 100-prosenttisesti arvaus.

Posted by: Tero Lehto at 02.12.07 00:57

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)