« Breaking news: Blogilista.fi Sanoma Digitalille | Main | "Digipaperi" yrittää taas »

marraskuu 27, 2007

Blogilista ja Sanoma Digital

Blogilistan myynti on herättänyt jonkin verran kommentointia eri puolilla blogosfääriä. Mitä tästä nyt seuraa? Seuraa spekulointia, muun muassa alla.

Sanoma Digital on, sori nyt vaan kaikki siellä Digitalilla, vähän hämärä kokonaisuus. Yhtiön omistus jakautuu SanomaWSOY-konsernin sisällä Sanoma Oy:n, Sanoma Magazinesin ja Swelcomin kesken.

Sanoma Digital on tähän mennessä pistänyt pystyyn joukon "yhteisöllisiä" saitteja (Foody [huomatkaa Foodyn oma ruokablogien listaus], Autotaivas, Tyylitaivas), haalinut kokoelman SanomaWSOY:n vanhoja verkkopalveluita (Hintaseuranta, Huuto.net, Oikotie) ja ostanut nyt Blogilista.fi:n. Jos Sanoma Digitalin toiminnasta ja tavoitteista jotain haluaa päätellä, kannattaa lukea Sanoma Oy:n toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen taannoisessa sijoittajatilaisuudessa pitämän puheen kalvot (PDF) läpi. Ehkä saatte niistä irti jotain. Sanoma Digitalin saitilta kuvaa ei kannata ryhtyä muodostamaan.

Mutta siis Blogilista. Skrubussa esitellään länsinaapurin blogilistoja ja toivotaan vastaavanlaisia tännekin. Kannatetaan. Olisi hienoa, jos Blogilista.fi:stä muodostuisi Technoratin tapainen, nykyistä aktiivisemmin ja monipuolisemmin suomalaista blogosfääriä seuraava palvelu.

Blogilistan sympaattisena puolena on ollut sen henkilöityminen Samikiin ja Riittaan. Ylläpitäjät ovat useampaan otteeseen selittäneet kyselijöille ja epäilijöille niitä periaatteita, joilla lista on toiminut. Tämä henkilöityminen on tietenkin yksi asia, joka Blogilistasta nyt tippuu. Itse pidän sitä mahdollisena riskitekijänä koko palvelulle. Monien menestyneiden yhteisöllisten palveluiden (tai lehtien, jos vanhasta mediasta puhutaan) menestyksen takana on yksi tai kaksi ihmistä, joiden päissä konsepti elää ja jotka antavat palvelulle kasvot ja tarvittaessa äänen. Miten käy, kun palvelu erotetaan tekijöistään suuren yhtiön tuoteportfolion osaksi?

Toivottavasti hyvin, tietenkin.

Kirjoittaja työskentelee seuraavanlaisessa organisaatiokaaviossa: Tietokone-lehti < Sanoma Magazines Finland < Sanoma Magazines < SanomaWSOY.

Posted by Kari at 27.11.07 12:40

Comments

Kari:
"Miten käy, kun palvelu erotetaan tekijöistään suuren yhtiön tuoteportfolion osaksi?"
Huonosti.

Posted by: -rh at 27.11.07 14:00

Imartelevaa jos palvelu on kokonaan meikäläisen persoonan varassa - karmabonukset tosin pienenevät jatkuvasti palvelun kasvaessa ja jossain vaiheessa sitä vain huomaa että iltakoodauksella ei enää pysy isompien palveluiden tahdissa.

Kuten Pinserissäkin mainitsin, en aio hylätä Blogilistaa tyyliin "tossa on, älkää rikkoko itteenne", vaan olla enemmän tai vähemmän mukana kuvioissa jonkin aikaa. Olemme SD:n kanssa kehityskuvioista yhtä mieltä joten luotan siihen että jatko sujuu hyvissä merkeissä.

Posted by: samik at 27.11.07 14:40

samik at 27.11.07 "Imartelevaa jos palvelu on kokonaan meikäläisen persoonan varassa "

Voi olla, mutta meillä on myös aina historia, joka opettaa.

Posted by: -rh at 28.11.07 14:28