« Talouslehtien myllerrys jatkuu | Main | Päällekkäin »

lokakuu 29, 2007

Tissit eivät kelpaa ruotsalaisille

Brittilähtöinen kevyttissilehti (voiko noin sanoa...? Voi) FHM lopettaa ilmestymisensä Ruotsissa. Lehteä on julkaissut Bonnieriin kuuluva Benjamin Publications, joka julkaisee Tanskassa ja Ruotsissa lisenssikamaa: Arenaa, Cosmoa ja erilaisia auto sekä tissit ja auto -tyyppisiä julkaisuja.

Sekä Svenska Dagbladet että Resumé ovat näkevinään ruotsalaisilla miesten aikakauslehtimarkkinoilla muutoksen. Tissilehdet (Slitz, FHM, Moore) kärsivät ja miehet siirtyvät lukemaan enemmän miehille suunnattuja muotilehtiä, kuten ilmestymistiheyttään kasvattavaa King-lehteä. Ehkä kyse on enemmänkin siitä, etä tissiorientoituneet (voiko noin... voi) miehet löytävät kuvastoa muualta. Ja tissisuuntautunutta (voik...äh) ilmoittajaryhmää on ehkä aiempaa vähemmän.

Tämän voisi ajatella lupaavan hyvää myös Forman julkaisemalle Veli-lehdelle, joka ei ole vieläkään heittänyt lusikkaa nurkkaan. Jos siis uskoo, että tissejä hyljeksivä ja muotia suosiva aikakauslehtimuoti leviää lahden yli tännekin.

Posted by Kari at 29.10.07 11:54

Comments

Veli onkin piristävä lehti. Sitä ei oo tehty junteille, jupeille tai tissiorientoituneille. Tällainen kolmekymppinen löytää tissit muualtakin eikä platinaiset sikarileikkurit kiinnosta pätkääkään (MG, muistaako kukaan?).

Veli-lehden ongelmaksi voi muodostua sisällön saatavuus muualtakin. Yhden Veljen hinnalla saa esimerkiksi Esquiren, jossa on vielä parempia juttuja samasta aihepiiristä.

Posted by: Mikko T at 29.10.07 12:12

Oisko parempi sanajärjestys "brittilähtöinen tissikevytlehti"?

Miun makuun Veljessä on liikaa huithapelointia, mutta artikkelit on ihan jees. Ja mikseivät olisi, kun samat hipit niitä vääntää?

Posted by: OlliS at 29.10.07 12:37

OlliS, "tissikevytlehti" vähän antaa ymmärtää, että sisältö olisi kevyttä noin yleensä. Tästä minulla ei oikein ole tietoa, kun olen vaan katsonut kuv... Tai siis se kuulostaa vaan väärältä.

Mikko, tätä Esquire-ilmiötä minäkin mietin. Sen luulisi vaikuttavan erityisesti Ruotsissa. Tai siis jostain syystä uskoisin sen vaikuttavan Ruotsissa vähintään yhtä voimakkaasti kuin Suomessa.

Posted by: Kari Haakana at 29.10.07 12:58

Suomen markkinoille voisi suunnata paremminkin "Capitan" peränpitäjien erikoislehden? Sikäli kun tekemäni markkinatutkimus muutaman vuoden takaa pitää paikkansa, niin suomalaiset miehet katselevat enemmän periä kuin rintoja.
Tosin joskus on pakko katsoa...

Posted by: Petja at 29.10.07 13:32

Minkälainen on Ruotsin King? Ainoa King-niminen lehti, johon olen törmännyt, on amerikkalainen King, joka on mustille miehille (saako noin sanoa?) suunnattu tissi (ja myös peppu)lehti.

Posted by: Emma at 30.10.07 08:21

Ruotsin King on lähinnä GQ:hun tai Esquireen vertautuva julkaisu. Ei niinkään vakavia juttuja, enemmän muotia ja (mies)julkkiksia. Ainakin se yksi numero, joka tarttui mukaan Akateemiselta joku aika sitten.

Posted by: Kari Haakana at 30.10.07 10:16

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)