« Tekisitkö sinä näillä kaluilla työsi? | Main | Tissit eivät kelpaa ruotsalaisille »

lokakuu 26, 2007

Talouslehtien myllerrys jatkuu

Talouslehtien puolella tapahtuu taas: Alma ilmoitti varsin odotetusti lakkauttavansa Presson. Tai kuten asia tiedotteessa ilmaistaan: "Presson talouteen liittyviä sisältökokonaisuuksia siirretään osaksi Kauppalehteä ja vahvistetaan näin Kauppalehden roolia johtavana valtakunnallisena talouslehtenä".

Viimeistä numeroa odotellaan parin viikon kuluttua.

Yt-neuvottelut järkätään ja Alman johdon mukaan vähennystarve on viisi "henkilötyövuotta".

Samaan aikaan toisaalla: Osakesäästäjien keskusliitto tilaa jäsenilleen perjantain Kauppalehden ja Alman asiakaslehtiyksikön tekemän kuukausittaisen jäsenlehden. Tähän saakka järjestön jäsenet ovat saaneet etuna Taloussanomat ja alehintaisen Arvopaperi-lehden.

Talsan tai Sanomien sivuilta ei löydy mainintaa asiasta, mutta oletettavaa on, että Talsa-diili päättyy. Tämä tarkoittaisi yli 10 000 tilauksen leikkautumista paperi-Talsan jo ennestään varsin pienestä levikistä. Saa nähdä, mitä tämä tarkoittaa Taloussanomien toiminnan suhteen.

Posted by Kari at 26.10.07 11:19

Comments

Soitin Osakesäästäjien Keskusliittoon.

Taloussanomat lakkaa menemästä liiton jäsenille vuodenvaihteen jälkeen. Talsan levikkiin näyttää siis tulevan ruma aukko. Ei se varmaan tee hyvää mainosmyynnille ainakaan, kun mainoksia on jo nyt heikosti.

Osakesäästäjien Keskusliitto alkaa lähettää jäsenilleen kerran viikossa (perjantaina) Kauppalehden ja kuukausittaisen Viisas Raha -lehden, jonka on määrä ilmestyä 10 kertaa vuodessa.

Posted by: Tero Lehto at 26.10.07 12:31

OK. Ja tarkennukseksi sen verran, että osakesäästäjät ovat siis saanet Talsasta yhden kappaleen viikossa, eivät päivittäistilausta. Mitenkä tämä sitten vaikuttaa Viralliseen Levikkiin (tm) on jo sen verran korkeampaa levikkimatematiikkaa että en edes yritä.

Posted by: Kari Haakana at 26.10.07 13:11

Yllättävä käänne seuraa. Sanomien Mikael Pentikäisen mukaan Osakesäästäjien diilin meneminen onkin hyvä asia.

Pentikäinen pitää yhteistyön päättymistä hyvänä asiana.

"Yhteistyö Osakesäästäjien kanssa on ollut meille kallista. Siksi sopimuksen päättyminen tervehdyttää Taloussanomien tulosta ja levikkiä", Pentikäinen sanoo.

(Lähde: HS.fi / Talous)

Miten levikin pienentyminen on hyväksi levikille? Tässä lienee jotain korkeampaa kustannusalan matematiikkaa, jota en ymmärrä.

Posted by: Tero Lehto at 27.10.07 08:20

Tero:
"Miten levikin pienentyminen on hyväksi levikille? Tässä lienee jotain korkeampaa kustannusalan matematiikkaa, jota en ymmärrä."

Ttaa, Pentikäinen lienee tottunut korkeuksiin.

Posted by: Mediakenttä at 28.10.07 01:26

Lehteä on varmaan myyty pilkkahintaan.

Muistelen lukeneeni pari vuotta sitten Suomen Lehdistön tilastonumeroa, jossa TalSan löysi taulukosta helpoiten silmäilemällä kohtaa "alehintaiset tilaukset".

Sitten ei tarvitsekaan kuin soveltaa piratismilogiikkaa, jossa jokainen automaattisen tilauksen saanut on yksi menetetty todellinen tilaaja, niin päästään oikein mukaviin lukemiin.

Posted by: OlliS at 28.10.07 09:17

Osakesäästäjien tilaus oli 5-pv. tilaus. Tämähän tarkoittaa sitä, että Talsan levikki putoaa reilut 11 500 kappaletta (kolmannes koko levikistä) ja lukijamäärä siitä noin tuplasti.

Myytävissä oleva kohderyhmä vajoaa jo sen verran pieneksi, että sitä on entistä vaikeampi myydä.

Josko jo kohtapuoliin muuttuisi pelkäksi verkkolehdeksi.

Posted by: Eemeli at 28.10.07 13:23

Joo, Eemeli on oikeassa ja minä olin väärässä. Kyseessä oli viisipäiväinen tilaus.

Pelkäksi verkkolehdeksi muuttuminen on kaksipiippuinen asia. Kun paperilehti kerran lopetetaan, siihen ei hevin palata. Paperilehteä voi Talsan tapauksessa oikeastaan ajatella jo verkkojulkaisun markkinointikeinona. Aika kallis keino, mutta silti.

Posted by: Kari Haakana at 28.10.07 13:33

"Osakesäästäjien tilaus oli 5-pv. tilaus. Tämähän tarkoittaa sitä, että Talsan levikki putoaa reilut 11 500 kappaletta (kolmannes koko levikistä) ja lukijamäärä siitä noin tuplasti."

Onhan se nyt piru, jos ei tuommoista selkeää segmenttiä pysty ilmoitusmarkkinoinnissa hyödyntämään edes + - 0 -tulokseen asti.
Mutta jos ei pysty, ei pysty, se on parempi antaa kilpailijan hoitoon.
kai ne pärjää.
Tiedän, ryssivät Pressonsa.

Posted by: Roh at 29.10.07 14:00

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)