« Virolaiset tulevat! | Main | En haluaisi uskoa tätä sitaattia todeksi »

syyskuu 17, 2007

Uutisia ilman urheilua

HS:n uutisotsikko-RSS on jo pidempään aiheuttanut minulle ongelmia. HS kun tarjoaa otsikkovirrassaan paitsi uutisia, myös erilaisia pallonviskuuasioita, jotka eivät yleensä kiinnosta minua lainkaan.

Ongelmaan löytyi onneksi helpo ratkaisu. Yahoo Pipesin avulla rakensin tuubin, joka hakee HS:n RSS-otsikot ja suodattaa niistä saappaanheiton ja Puolaan hyökkäämiset pois. Näyttää toimivivan ihan ok. Tuon virran voi tilata omaan RSS-lukijaansa; itse käytän Firefoxin live-kirjanmerkkejä.

Yahoo Pipes on muuten aika veikeä vehje, kannattaa tutustua. Tuon suodattimen tekoon meni melko täsmäleen minuutti.

Posted by Kari at 17.09.07 08:53

Comments

Erkka kokeili samaa muinoin eikä se kovin pitkään toiminut. Otin hänen tekemänsä Yahoo Pipesin RSS-feedin Netvibesiin ja aika nopeasti otsikoihin alkoi ilmestyä urheilua. Tarkoitukseni oli erotella urheilu- ja muut uutiset omiksi laatikoikseen ja aika huonosti se onnistui. Ilmeisesti HS:n feedissä urheilua ei aina merkata urheiluksi, jolloin Yahoo Pipeskin erehtyy.

Posted by: Tuomo at 17.09.07 09:21

Ainakin toistaiseksi tuo näyttäisi toimivan. Filtteri on siis tehty niin, että jos itemin linkki sisältää termin "urheilu", se suodattuu pois. Koska HS:n urheilu-uutiset ovat (kai?) kaikki urleissa, jotka ovat muotoa http://www.hs.fi/urheilu/XXX, ei vuotoa pitäisi kauheasti tapahtua. Vai?

Posted by: Kari Haakana at 17.09.07 10:13

Kiitos, testaanpa. Ärsyttävin puoli Hesarin syötteessä on kuitenkin se, ettei otsikoiden kanssa saa leipätekstistä edes pätkää näkyviin.

Posted by: okapi at 17.09.07 10:28

Jos jaksaa vähän leikkiä PHP:llä, on aika helppoa poimia RSS-feedi, ladata niihin annetuista osoitteista pätkä tai vaikka koko sisältö ja pullauttaa siitä uusi RSS-feedi.

Samoin viitseliäs rakentaa äkkiä oman RSS-feedin sellaisillekin sivustoille, joilla sitä ei ole lainkaan tarjolla.

Sopivilla optioilla (eli esim ?content=true&entries=5 jne) saa sitten passattua feedin mieleisekseen eri alustoja varten, vaikkapa luurille hieman eri tavalla kuin pöytäkoneelle.

Posted by: ränttä at 17.09.07 12:18

Joo, mutta tuon Pipesin avulla homma onnistuu ilman php-osaamista. Riittää, että osaa siirtää hiirtä.

Posted by: Kari Haakana at 17.09.07 12:20

Juu, tuo olikin enempi vastauksena tuohon hesarin leipäteksti-kommenttiin.

Loistava palikkahan tuo Pipes on, itsekin kokosin amppareista unelmafiidin: profiloin omat sisältöpalveluni amppareissa suodattamalla turhat pois, kokosin profiloidut aihealuefeedit yhteen positaen sieltä edelleen muutaman sattuman regepsillä ja jee, nyt minulla on vielä paremmin toimiva amppari-feedi kuin aiemmin ;)

Sen vierellä NetVibesissa onkin nyt sitten YLEn talous&kotimaa&ulkomaat -feedi. Ja paaljon muutakin on tullut yhdisteltyä Pipesissä.

Nih. Sen lisäksi on sitten noita PHP-kilkkeitä.

Posted by: ränttä at 17.09.07 13:41

Tuomo: Joo, ei voi oikein luottaa siihen, että lehdet täggäisivät syötteitään oikein.

Posted by: erkka at 17.09.07 20:27

Erkka, tässä on se ero, että homma nojaa urleihin eikä tageihin. Niin kauan kuin osastojako on ulotettu urkiin, niin tuon suodattimen pitäisi toimia.

Posted by: Kari Haakana at 17.09.07 20:40

Mie kokeilen ja. En ole jaksanut seurata HS:n feediä enää kun pallopelia aina vaan tuppaa.

Posted by: Anni at 18.09.07 04:22

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)