« Uutisia ilman urheilua | Main | Journalisti-lehti uusi sivunsa »

syyskuu 17, 2007

En haluaisi uskoa tätä sitaattia todeksi

Suomen Kuvalehden päätoimittaja Tapani Ruokanen on osallistunut Pressiklubilla keskusteluun ulkomaanuutisista ja netistä.


Ruokasen mukaan lukijoiden rituaaleja joudutaan tulevaisuudessa miettimään enemmän. Toistaiseksi Suomen Kuvalehdessä ei kuitenkaan haluta uskoa, että internet on "se juttu". Kehityksessä on kuitenkin pakko olla mukana.

Ai on pakko? Ihan oikeasti, tätä minä en ymmärrä. Jos kerran on vankka usko siihen, että Internet ei ole se juttu, niin eihän siellä silloin ole pakko olla mukana, eihän? Eikö sellainen pakko-osallistuminen oman uskon vastaisesti ole itse asiassa vähän pöljää? Eikö siinä ole vaarana, että tehdään hommat huonosti, kun ei oikein itsekään uskota siihen, mitä ollaan tekemässä?

Isompi juttu tietysti on se, miksi Suomen Kuvalehdessä ei haluta uskoa Internetin olevan se juttu. Se kuulostaa jo tilanteelta, jossa sormet on työnnetty tiukasti korviin ja huudetaan "eivoiollatottaeivoiollatta", kun ympäristöstä tulee liikaa päinvastaista tietoa.

Toisaalta kyse on uskonasioista, joiden suhteen teologian maisteri Ruokanen on varmasti pätevämpi arvioija kuin fil. yo. Haakana.

Posted by Kari at 17.09.07 19:11

Comments

Toivottavasti on tuossa jutun kirjoittaja ollut epätarkka sanamuodon kanssa, muuten kuulostaa tosiaan pahalta.
"Kehityksessä on kuitenkin pakko olla mukana" kuulostaa siltä, kuin se olisi otettu Yritysten kuuluisat viimeiset sanat-kirjasta.

Posted by: Tero Heiskanen at 17.09.07 20:16

Kari.
Mä tykkään sinusta.

Posted by: Petja at 17.09.07 20:30

Minäkin toivon, että kyse on jonkinlaisesta siteerausvirheestä.

Olen otettu tykkäämisistä.

Posted by: Kari Haakana at 17.09.07 20:36

Eiköhän noihin Ruokasen sanoihin kiteydy noin 80% suomalaisten mediatalojen ja muiden sen sellaisten nettistrategia. "Ei tähän uskota, mutta ollaan siinä mukana ihan vaan sen takia, kun on tuolla isossa maailmassa kuultu sen olevan jotenkin niin kuin tärkeää ...".

Vähän sama kuin kansanedustajat jaksavat sanoa milloin millekin vetoomukselle, että heidän huolensa on otettu huomioon. Sillä on asia kuitattu ja siihen ei sitten tarvitse sen koommin palata. Tässäkin ollaan mukana ja luullaan, että se sitten on siinä.

Posted by: Schizo-Janne at 17.09.07 21:33

Onhan se hiukan kummallista, että Suomen Kuvalehden toimittajan henkilökohtainen blogi on parempi kuin lehden saitti. Siksi en valitettavsti usko kovin suureen siteerausvirheeseen. SK:n saitti paljastaa Karin epäilyn todeksi: kun tehdään pakkoa eikä uskota siihen mitä tehdään, ei hyvää tulostakaan voi odottaa. Ja mikä mahdollisuus Suomen Kuvalehden kaltaisella brändillä netissä olisikaan.

Posted by: Matti at 17.09.07 21:35

Oma vaatimaton arvaukseni on, ettei Suomen Kuvalehden päätoimittaja ole henkilö, joka lopulta päättää SK:n satsauksista nettiin. Yhtyneillä on omat julkaisujohtajansa, jotka varmaan enimmäkseen fundeeraavat näitä painopistealueita - tai ovat fundeeraamatta.

Suomen Kuvalehden sivuilla käy aika vähän kävijöitä verrattuna monien muiden mediatalojen sivuihin. Siksipä siihen tuskin ylen määrin panostetaankaan. Syntyy oravanpyörä: ensin pitäisi panostaa aika paljon, jotta kriittiset massat kiinnostuisivat. Vasta sitten voisi ajatella kannattavuutta.

Olisi mukavaa, jos Jari Lindholm SK:n toimittajana kommentoisi tätä asiaa. Luet tätä, Jari, kuitenkin.

Posted by: Tuomo at 17.09.07 22:10

Joo-o. Mikko Pohtolan muistokirjoitusta tänään lukiessa tuli kyllä mieleen, että uudelle olisi kohta kysyntää. Kuivalehteä kun ei tunnu paljon vaivaavan, että sen nykyinen lukijakunta alkaa kai suurelta osin olla rollaattori-kunnossa.

Posted by: Timo Riitamaa at 18.09.07 09:13

Kuvalehti on meillä ahkerassa luvussa.
Tosin olen kyllä lähempänä rollaattoria kuin rippikoulua, (jonka muutoin reputin).

Pohtolan muistokirjoitus oli muutoin hyvä ja tuki muutamaa näkemystäni verkkokirjoittamisestakin.

Pohtolan perusnäkemys siitä, että laatulehti tehdään laatukirjoittamisella ja omalla nimellä, pätee myös verkkoversioihin.

Posted by: Petja Jäppinen at 18.09.07 11:00

Mitä kohkaatte? Internet on ohimenevä muoti-ilmiö.

Posted by: Pasi K. at 18.09.07 11:02

Mull´on muuten oma veikkaukseni T.Ruokasen lähtölaskennasta,
eksakti aikajana.
en sentään itseni kanssa vetoa lyönyt siitä. :)

Posted by: Roh at 19.09.07 00:34

Posted by: Pasi K. at 18.09.07:
"Mitä kohkaatte? Internet on ohimenevä muoti-ilmiö."

Mitennii? Internet voi mennä, mutta siihen luotu tekninen perusta, verkkomedia, kehittyy ja monipuolistuu - puusilmäkin näkee tämän.

Posted by: Roh at 24.09.07 12:00

Sananvapaus on kai sitä(kin), että jokainen saa tehdä viestintävälineellään mitä parhaaksi näkee. Perimätiedon mukaan Usarikin kieltäytyi viimeisenä syksynään makkaramainoksista, kun ei sopinut tyyliin.

SK:lla on toki oikeus pitää internetiä kuolevana taidemuotona. Lehti onkin suhtautunut suomalaisittain harvinaisen ja kunnioittavan kriittisesti internetiin ja on hienoa, että jokin taho jaksaa paneutua tähänkin tähdelliseen teemaan.

Lehti mm. ampui artikkelissaan taannoin Wikipedian alas ja toisaalta linkittää nettiartikkeliensa taustatiedot Wikipediaan. Johdonmukaista.

Sinänsä on ihan muikeaa seurata, että SK kaatuu tyylillä. :-) Ruokalainen ei ole ensimmäinen eikä viimeinen, jonka mielestä "internet on vain jakelukanava".

Posted by: Kari A. Hintikka at 06.10.07 19:25

Toisaalta Yhtyneillä tapahtuu liikettä toiseenkin suuntaan. Yhtyneiden diili Leikin kanssa (http://www.leiki.fi/news.html) on merkki siitä, että ainakin yhtiötasolla netin kehitystä seurataan.

Posted by: Kari Haakana at 06.10.07 21:01

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)