« Vanha media iskee puun takaa - ja törmää samaan puuhun | Main | Ei se noin menny! »

elokuu 08, 2007

Nettimainonta jyrää sanomalehdet muutamassa vuodessa

Yhdysvalloissa siis, jossa nettimainonnan vuosittaisen kasvuprosentin pitäisi lähivuosina oleman yli 20 pinnaa. Käänteen pitäisi tapahtua vuonna 2011, jolloin online-mainonnan pitäisi olla dollarimääräisesti isompi bisnes kuin sanomalehtimainonnan. Ennuste on peräisin VSS-nimiseltä sijoitusyhtiöltä, jolla on mitä ilmeisimmin käytössä erittäin hyviä teenlehtiä.

Poynteriin asiasta kirjoittanut Alan D. Abbey on lukenut raportista myös sellaisen tiedon, että "online-lukemiseen" (online reading, mitähän tällä tarkoitetaan?) käytettäisiin jo tänä vuona enemmän aikaa kuin sanomalehtien lukemiseen. Itse en löytänyt VSS:n tiedotteesta tällaista mainintaa; voi olla, että Abbeylla on ollut käytössään koko tutkimus pelkän tiedotteen sijasta.

Posted by Kari at 08.08.07 15:54

Comments

VSS on erittäin arvostettu, mutta silti suhtaudun hyvin epäillen näihin nettimainonnan ennusteisiin. Jos talous lähtee menemään takapakkia, nettimainonnasta on helpoin karsia, koska ne ovat tuoreimpia markkinointikanavia.

Ei siinä mitään järkeä ole, koska ihmiset ovat kuitenkin yhä enemmän netissä - mitä tuo onlinena vietetty aikakin kuvastaa - mutta markkinoijien oli vaikea ymmärtää tätä nettikuplan puhjetessa 2000 ja pelkään, että se on melkein yhtä vaikeaa nytkin.

Jos markkinointipanostukset seuraisivat median oikeaa käyttöä ja median vaikutuksesta tehtyjä ostopäätöksiä, panostusten nettimainontaan pitäisi oikeasti olla vielä reilusti suurempia.

Näin aivan erityisesti Suomessa, jossa tullaan esimerkiksi skandeihin verrattuna todella viimeisen junanvaunun peräpenkillä nettimainonnan suhteen.

Posted by: Petteri Numminen at 10.08.07 16:08

Niin joo, sellaistakin tosiaan tapahtuu, että mainontaan käytetty raha pienenee. Tai joskus on tapahtunut. Onneksi ei enää nykyään.

Posted by: Kari Haakana at 10.08.07 18:15