« Kommentoijasta bloggaajaksi | Main | Taas mennään »

elokuu 24, 2007

Fotarin makkarasuodatin

Enää Ranskan tärkein it-keksintö ei ole Minitel. Galliassa on näemmä löydetty jo Photoshopkin.

Paris Match -lehti, jonka omistaja on presidentti Nicolas Sarkozyn kaveri, oli kohteliaasti retusoinut Sarkon lemmenkahvat vege. Libération näyttää ennen ja jälkeen -kuvat.

Presidentin edustajat sanovat, että kukaan ei ole pyytänyt laihduttamaan presidenttiä. Paris Matchin edustajat kertovat, että tasavallan presidentin asento kuvassa korosti makkaroita ja vähän nyt sitten varjoja säädeltiin.

Tällaiset säädöt pitäisi saada pakollisiksi myös päällikkötoimittajista otettuihin valokuviin.

Posted by Kari at 24.08.07 11:28

Comments

Mistä näitä riittää?

Hauska/kammottava kokoelma kuvamanipulaatioita täällä: http://www.cs.dartmouth.edu/farid/research/digitaltampering/ Mukana jo myös case Sarkozy. (Kiitos linkistä, Digicamera.net ja Stara.fi)

Posted by: Petteri Numminen at 24.08.07 12:12

Joo, hiitskatti, mutta riittäisikö pelkät jenkkakahvojen poistot muka sulle?!?Olen lukuisia kertoja maininnut minuakin kuvanneille lehtikuvaajille, että rypyt saa photarissa kätevästi ja hyvin nopeasti feidattua. Vaan ei... pitää ilmeisesti olla hyvä kamu, ennenkuin semmoista tehdään. Omille sivuilleni en kyllä korjaamattomia kuvia laita ;-)

Posted by: Tiina at 24.08.07 12:18

Joo, hiitskatti, mutta riittäisikö pelkät jenkkakahvojen poistot muka?!? Olen lukuisia kertoja maininnut minuakin kuvanneille lehtikuvaajille, että rypyt saa photarissa kätevästi ja hyvin nopeasti feidattua. Vaan ei... pitää ilmeisesti olla hyvä kamu, ennenkuin semmoista tehdään. Omille sivuilleni en kyllä korjaamattomia kuvia laita ;-)

Posted by: Tiina at 24.08.07 12:19

Hahhah, nyt tuli näkyviin mun poistot!!!

Posted by: Tiina at 24.08.07 12:36

Retusoidun kuvan laatu on huomattavasti heikompi ja nahka näyttää punakammalta. Musta se on epäedustavampi kuva selkeesti noista kahdesta.

Posted by: Suviko at 01.09.07 14:45

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)