« "Miksi sanomalehdet ovat kusessa" | Main | Mittarit punaisella »

elokuu 17, 2007

DIY 2.0 - koottuja linkkejä

Jos joku alkaa oikeasti käyttää otsikon termiä, niin haastamies on ovella. Ite keksin.

Mutta jotenkin siis tällainen itse tekemisen kakkosaalto olisi olevinaan. Siihen kietoutuu se, että yhä useampi aiemmin mekaaninen asia onkin muuntautunut tai muuntautumassa tietotekniikaksi tai liittyy tietotekniikkaan. Ja se, että ihmiset modaavat mielellään.

Erinomainen esimerkki on ties kuinka monta kertaa hehkuttamani Make-lehti. Maken päätoimittaja ja kustantaja Dale Dougherty kertoo lehdestään ja sen takana olevista ajatuksista Publishing Executive -lehden haastattelussa.

Vähän samaan suuntaan vetää Instructables-saitti, jossa ihmiset jakavat ohjeita siitä, miten tehdään kaikenlaisia härveleitä. Tai kakkuja. Tai mitä vaan. Tee se itse -asian lisäksi Instructables on minusta hyvä esimerkki siitä, mitä aikakauslehti voi olla verkossa (sanokaa sitten, kun kyllästytte siihen, että kirjoitan noin... ai kyllästyitte jo?)

Viimeisenä naulana arkkuun Chris "Pitkä häntä" Andersonin esimerkki siitä, miten miehittämätön tiedustelulentokone rakennetaan alle tuhannella eurolla.

Posted by Kari at 17.08.07 12:48

Comments

Taitaa olla DIY 3.0 menossa. 1.0 oli kai silloin joskus kauan sitten kun olin lapsi, kun "nimeä en muista, muistaako joku" lehden mukana tuli ohjeita ja tarvikkeetkin kaikenlaiseen itsetekemiseen kaukoputkestä lähtien. 2.0 on ollut menossa jo pitkään joten olisiko nyt 3.0:n vuoro? (Piti korottaa panoksia ;-) Ja nyt minäkin voin lähettää haastemiehen.

Muuten Kari, olen aina halunnut kysyä, mitä Make-lehden DIY-juttuja olet itse tehnyt?

Posted by: Matti Lintulahti at 17.08.07 13:55

Sen lehden nimi oli Jippo. Avaamatomista kappaleista (siis semmosista, joissa on muovit ja se koottava häkkyrä koskemattomina) maksettaneen satoja euroja.

Enhän mä tietenkään ole mitään *tehnyt*. Mutta ne on hyvä olla ne lehdet olemassa siltä varalta, että tulee väisämätön tarve tehdä vesipaineella toimiva takapiharaketti tai tuulivoimala...

Ei kun hetkinen, jotain tein. Mitähän se oli? Pitää miettiä.

Posted by: Kari Haakana at 17.08.07 14:04

Jippo, niinpä olikin. Kiitos. Olisinpa älynnyt säästää jokaisen Jipon numeron avaamattomana, niin euroja satelisi. Mitähän nyt pitäisi kerätä ja säästää alkuperäispakkauksissa lapsenlapsille?

Posted by: Matti Lintulahti at 17.08.07 15:18

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)