« Paria ajatusviivaa ja lainausmerkkiä vaille valmis | Main | Vaadin Manne-tv:n lopettamista! »

kesäkuu 12, 2007

Sanomia

Eilen TalSan Juhani Pekkala kertoi lähdöstään kauppalopojen lobbariksi ja tänään kerrotaan V-lehden entisen päätoimittajan Saila-Mari Kohtalan ryhtyvän Marmain päätoimittajaksi.

Onnea vaan kaikille.

TalSaan kuulemma valitaan erikseen toimitusjohtaja (talon sisältä) ja päätoimittaja (avoin haku). Varsinkin tuo päätoimittajan homma voi olla, kuten kauniisti sanotaan, haasteellinen.

Samaan aikaan toisaalla. Työnantajani eli Sanoma Magazines lopettaa Turvallisuus-lehden kustantamisen. Lehteä ryhtyy kustantamaan oma yhtiönsä, jonka omistajina ovat lehden päätoimittaja Lauri Kotilainen ja julkaisupäällikkö Paula Koskivirta.

Lauri lienee tuttu mies kaikille tietotekniikan alan toimittajille ja monille lukijoillekin. Hän oli mm. Tietokone-lehden ensimmäinen päätoimittaja silloin, kun lehteä vielä kustansi Tecnopress-niminen yhtiö 1980-luvun alussa.

Posted by Kari at 12.06.07 15:44

Comments

Lauri on tuttu, tietenkin.

Vai, että Suomen Turvaurakoitsijaliiton ja Suomen Vartioliikkeitten liiton kanssa julkaistava Turvallisuus-lehti.

Tässä kerran muuten ihmettelinkin, missä Lauri ny´luuraa?

Posted by: Roh at 12.06.07 17:53

Kaipaisin juoruja siitä, saiko Juhani Pekkala kenkää vai onko siirto kaupan alan etulobbariksi liike uralla eteenpäin? On jännää, että journalisti vaihtaa tuollaiseen tehtävään.

Talsalla on mennyt ainakin verkossa aika kivasti, joten en heti keksi miksi Pekkalasta olisi haluttu eroon. Siihen tuskin riittää, että hänen pääkirjoituksensa olivat kuivia ja tylsiä, koska niinhän useimmat pääkirjoitukset ovat. (Talouselämän päätoimittaja Pekka Seppänen kirjoittaa hyviä pakinoita ja kolumneja, mutta ne ovat tietysti eri juttutyyppi.)

Posted by: Anonyymi at 13.06.07 09:34

Juoruja? Kaipaisit toimittajilta juoruja?!!! Kaipaat vääriltä ihmisiltä, minä en koskaan kuule mitään.

Posted by: Kari Haakana at 13.06.07 10:02

(Huokaus.) Eivät päätoimittajien poistumiset aina tarkoita potkuja. Syitä lähtöön voi olla monia, eikä se "ei enää tätä, nyt saa riittää" ole aina niistä pienimpiä, vaikkei sitä julki sanotakaan.

Posted by: Jari Lindholm at 13.06.07 10:14

JH: Kun joku poliitikko, yritysjohtaja tai muu julkkis eroaa, siitä löydetään aina lähes jotain dramaattisempaa kuin "ei enää tätä".

Joten mikä ettei nytkin voisi vähän kaivella, vaikka siellä M&M:ssa edes.

Posted by: Anonyymi at 14.06.07 08:28

Minusta tuossa on jotenkin...onko Pekkalan suhde ollut kovin journalistisesti observoiva aiemminkaan suhteessa substanssiinsa? vai, onko lehden linja - kuten ole ollut itse huomaavinani - ollut enemmänkin markkinaviestinnällinen.

En minä nyt tarkoita, että pitäisi olla joku kallion vastainen geologi, vaan jotenkin, miten sen sanoisi, kriittinen etäisyys, että kolmannen valtiomahdin mahdollisuus toimia suunnan jos kohta tapojenkin kyseenlaistajana, ja kritiikinkannuksina säilyisi.

Kiireessä en taida nyt löytää aivan oikeita sanoja....joten palannen haaskalle.

Posted by: Roh at 14.06.07 11:12

Talentumissa on nyt päätoimittaja jota en tunne ollenkaan.

Mielenkiintoistakohan?

Posted by: Petja Jäppinen at 14.06.07 15:56

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)