« Jamo scores! | Main | Hyvät ja pahat kopiot »

kesäkuu 19, 2007

A-lehdistä kenkää 32:lle

Tuo on siis kokonaismäärä. Irtisanottavan toimituksellisen henkilöstön määrä on 17. Ja tämän päälle tulevat siis eläkejärjestelyt yms. hiljaisemmat toimenpiteet. Niiden myötä päästään varmaan aika lähelle A-lehtien tavoittelemaa 45:n ihmisen vähentämistä.

17 toimituksellista on aika iso määrä. A-lehtien kohdalla se tarkoittaa yhtä irtisanottavaa per yhtiön julkaisemat lehdet (plus yksi irtisanottava vielä jostain).

Tuotteiden lakkautuksista tai ilmestymismäärien muutoksista tms. ei A-lehtien tiedotteessa kerrota. Tarkoitus on siis ilmeisesti tehdä samoja tuotteita nykyistä selvästi pienemmällä väkimäärällä. Niinhän se nykyään menee.

Varoiksi: työnantajani Sanoma Magazines Finland on A-lehtien kilpailija.

Posted by Kari at 19.06.07 13:08

Comments

"Varoiksi: työnantajani Sanoma Magazines Finland on A-lehtien kilpailija."

Kummallista tuo markkinafundamentalismi; kylvämällä pelonilmapiiriä ja heikentämällä organisaatiota yleensä kustaan omaan kenkään, mutta markkinat palkitsevat siitä. Vanhemmilla työntekijöillä kokemusta ei laskettaa eduksi, vaan mielleyhtymä viittaa pikemminkin tehottomuuteen ja menneisyydessä elämiseen.
mä katsoisin, että se on etu, jos työantaja ei mene mukaan työyhteisöä myrkyttäviin saneeraustalkoisiin, vaikka ne leviävätkin kuin metsäpalot jostain aina alkuun päästyään.

Posted by: Roh at 19.06.07 13:33

Surullista.

Tuollaiset saneeraukset vaikuttavat mielestäni myös jäljelle jääviin ihmisiin. Jäljelle jäävät kokevat syyllisyyttä siitä, että ovat saaneet jäädä, kun toiset ovat joutuneet lähtemään. Tämä infektiotila kestää joskus melko pitkään.
Työnantajat ovat erittäin typeriä , kun voiton maksimoimisen tarkoituksessa heikntävät luovan henkilöstön työkykyä ja pilaavat mainettaan työnantajina.
Itse olen elänyt yhden tuollaisen saneerauksen. Kyseinen pienehkö kustannustalo ei koskaan sen jälkeen ole päässyt kasvu-uralle, päinvastoin.

Posted by: Kirsi at 19.06.07 14:49

Ajankuvatusta.

Toisaalla kerrotaan, miten hyvin aikakauslehdillä menee. Sitten toisaalla.

Minä ymmärrän kyllä kustantajaakin. Huolimatta siitä että alalla menee hyvin, niin myöskin haasteet ja vaatimukset ovat muuttuneet ja taloudelliset odotukset kasvaneet.

Ja sitten taas...

Journalisti-lehden sivuilta on helpompi löytää myynnin kuin päätoimittajan yhteystiedot.

Ja vaikka löytäisi, niin ei se mitään...

Posted by: Petja Jäppinen at 19.06.07 15:41

Mitkä ovat muuten aikakauslehtien suurimmat haasteet, jotka ovat muuttuneet? Yksi muutos on ainakin osan mainostuloista siirtyminen webiin.

Esimerkiksi Nokia Multimedian Anssi Vanjoki sanoi taannoin, että yhtiö käyttää jo mainosbudjetistaan viidenneksen webiin ja kolmen vuoden päästä puolet. (Lisää aiheesta, Matin blogimerkintä: http://mattilintulahti.net/mediablogi/2007/05/22/nokia-siirtaa-voimakkaasti-mainontaa-nettiin/ )

Rohkenen epäillä, että ainakaan tuohon haasteeseen ei vastata vähentämällä markkinoinnin tai toimitusten henkilökuntaa.

Posted by: Tero Lehto at 19.06.07 22:30

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)