« Onko Helsinki Timesille tilausta? | Main | Anarkisti lukee laatujulkaisua »

toukokuu 07, 2007

No entäs Portfoliolle sitten?

portfolio

Vapaamuotoisena jatkona eiliselle: Portfolio.

Ostin lehden taannoisella Las Vegasin -keikalla lentokentällä ja seurauksena lähes myöhästyin koneesta. Nolohko tapaus.

Mutta lehti siis. Portfolio on olevinaan talouslehti samalla tavalla kuin Wired on olevinaan tietotekniikkalehti. Tuo on vähän väärin sanottu, mutta ymmärtenette idean. Talous on samanlainen taustateema Portfoliossa kuin tietotekniikka on Wiredissa. Kukaan ei oleta, että Portfolio olisi taloudesta ja bisneksestä kiinnostuneen ihmisen ainoa aikakauslehti tai Wired tietotekniikasta kiinnostuneen. Portfolion lukija lukee Economistia, Business Weekiä ja Forbesia samalla tavalla kuin Wiredin lukija lukee Macworldia, InformationWeekiä ja PCWorldia.

Wirediin vertaaminen on sikälikin korrektia, että lehdillä on yhteinen kustataja eli Conde Nast. Ison talon edut näkyvät muun muassa siinä, että saman talon lehdeltä eli Vanity Fairilta on vähän lainattu muun muassa Tom Wolfen ja Annie Leibovitzin muodossa.

Lehden jutut ovat ihan kiinnostavia tällaisen talousmaallikon näkökulmasta. Mutta vain ihan kiinnostavia, eivät hypnoottisia tai ahmimaan pakottavia, kuten Wiredin tapauksessa aika usein. Tiedän, vika on minussa.

Uskottavaa aikakauslehteä ei tietenkään enää voi julkaista ilman uskottavaa saittia. Portfolion saitti (muodikkaasti betana!) tarjoilee lehden pääjuttuja, uutisia, blogeja, videota ja kaikkea mahdollista hieman vaikeasti hahmottuvassa kokonaisuudessa. Kamasta ei kuitenkaan ole puutetta eikä kannibalisaatiota ilmeisesti kovinkaan paljon pelätä.

Suomessa ei Portfolion tapaista lehteä ole eikä tilaa ihan helpolla löytyisikään. Presso on vähän samaan suuntaan, mutta kama on enemmän uutismuotoista. Optio taas on suunnattu sikaria polttaville kokolihapönösedille. Bisnes.fi:n tappoivat. Taloussanomilta puuttuu aikakausulottuvuus, mutta tuskin sielläkään nyt rahaa ihan kaikkeen löytyy. Talentumin Focus olisi osunut vähän samaan saumaan, mutta se abortoitiin ja nykyisellään Mustasta tornista ei ryhdyttäne tällaisiin hankkeisiin. Ja sama pätee muihinkin alan pelureihin.

Posted by Kari at 07.05.07 13:53

Comments

Optio on muuten siitä hyvä, että siinä aina jotain muotoilu/design-juttuja. Presso on ihan jees lauantaiaamun avaus, mutta ei siitäkään nyt riemua kovin paljoa tule - varsinkaan pk-seudun ulkopuolelle.

Posted by: oopa at 07.05.07 14:23

Presson takaosa ja lauantaiaamun eka kahvikuppi.

Ja sitten B-osa vaimolta ja vessaan... :P

Posted by: Sampsa at 08.05.07 14:53

Sampsa, teen tässä kovasti töitä, että en tarttuisi tuohon kommenttiisi ja järjestäisi sen osia uudestaan.

Pinnist. Onnist.

Posted by: Kari Haakana at 08.05.07 16:29

Sinä? Töitä?

Posted by: Sampsa at 08.05.07 17:23

No siis tolleen symbolisesti.

Posted by: Kari Haakana at 08.05.07 17:39

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)