« Kalublogi | Main | Puolinillitystä »

maaliskuu 06, 2007

V-lehden päätoimittajalle kenkää?

Kaupungilla kerrotaan, että V-lehden päätoimittaja Saila-Maria Kohtala ei enää olisi lehden palveluksessa. Kohtala julkaisi taannoin takaisinvedetyssä lehden numerossa olleen huumeaiheisen artikkelin, josta nousi pienimuotoinen kohu.

Kohtala itse ei kommentoi asiaa.

Tiedä siitä sitten.

EDIT: Marmai tietää. Kohtala on "hyllyllä".

Posted by Kari at 06.03.07 13:16

Comments

Hoh, suht jyrkkä veto. No, eipä jää hirveästi epäilyksiä sille mitkä asiat on tabuja täällä.

Posted by: zache at 06.03.07 15:24

Outoa sekoilua. Niinkuin sekin, että kaupungilla huhuttiin ja M&M julkaisi uutisen aikaisemmin kuin mikään Sanoman uutislehdistä. Minun mielestäni erikoista!

Posted by: Madkola at 06.03.07 15:33

No, tieto kulkee eri suuntiin eri tahdissa.

Posted by: Kari Haakana at 06.03.07 15:38

Arrgh. Tämä suomalaisen huumekeskustelun itsesensuurimieliala alkaa mennä jo ihan yli äyräiden.

Posted by: mr_Zombie at 06.03.07 17:15

"- Toinen kysymys on se, mitkä muut mahdolliset tästä syntyneet vaikutukset ja haitat ovat olleet."

Hohhoijakkaa. Esimerkiksi jutussa ollut Salasuo on selittänyt näitä asioita jo useita vuosia. Mielestäni ainakin City-lehti ja muutama muukin on instanssi on julkaissut ihan samanlaisia juttuja, eivätkä ne ole olleet yhtään sen vähemmän "myönteisiä" kuin tuo V:n juttu. Se, että joka toisessa lausessa ei hoeta "mutta yksikin kokeilu johtaa rappiolle, koulukotiin ja ***tuun" ei ainakaan minun käsityksessäni ole vielä mitään myönteisyyttä.

Kuinkahan paljon muuten vaalien alla olo vaikuttaa erinäisten tabu-aiheiden tiukkapipoiseen syynäykseen?

Posted by: Kriisi at 06.03.07 21:01

Outoa hysteriassa on se, että ryyppäämistä esitellään lehtien palstoilla siihen asti, että kansa kansaa pitkin katuja umpihumalassa, julkkikset hakkaavat vaimojaan ja lapsiaan, rattijuoppot törttöilevät liikenteessä jne. Ja siitä huolimatta on aivan OK julkaista ryyppäämistä ja ryyppyjuhlia ihannoivia juttuja.

Se ero tosin on, että alkoholi on laillinen päihde, kannabis ja ns. "kovemmat aineet" eivät ole.

En minä kyllä kannata päihteitä ihannoivia juttuja, mutta tuossa linjassa pitäisi sitten olla johdonmukainen, jos haluaa säilyttää lukijoiden luottamuksen. En usko, että V:n panikoiva reaktio asiassa edistää nuorten lukijoiden luottamusta. Niin hirveää kuin se monille onkin, suuri osa nykyteineistä suhtautuu kannabikseen yhtä neutraalisti tai myönteisesti kuin alkoholiin tai tupakkaan.

Posted by: Tero Lehto at 07.03.07 01:26

Nämä huumekeskustelut menee aina samaa rataa. Pilvenveikot vaatii vähintään kannabiksen laillistamista, jotkut näkevät kaikkialla sensuurin mörköjä. Journalistisesti kysymys on hyvin yksinkertainen: kustantaja määrää linjan ja asettaa vast. päätoimittajan. Tämä luuli, että "operatiivinen" päätoimittaja kykeni tekemään oikeita ratkaisuja omin päin. Ei kyennyt, joten maksaa viulut uransa loppumisella ko. aviisissa. Ilman muuta myös vast. pt:n pitäisi lähteä, koska ei ole tehnyt työtään.

Mutta kun se journalistinen linja on niin konservatiivinen ja sensuroiva ja stalinistinen ja vaikka mitä, sanoo pilvenveikko. Vähän uutisia näin ajattelevalle: julkaisulla on oikeus asettaa journalistinen linjansa aika vapaasti ja usein linja on ristiriidassa jonkun yksilön omaa arvomaailmaa vastaan. Tässä tapauksessa problemaattisen aiheen kohdalla linja lienee haettu lainsäädännöstä: koska pössyttely on laitonta, ei sitä pidä tuollaisessa valossa esittää. So what, etsi muuta luettavaa, vaikkapa vapaamielisempää kirjallisuutta, sitä löytyy pilvin pimein.

Ja lyhyesti itse asiasta. Kun on laillani menettänyt läheisen ihmisen huumeille, karvat nousee pilvenveikkojen kanssa aina pystyyn. "Eivät kaikki siirry koviin". Mitä sitten. Yksikään ei ALOITA kovista.

Kannabiksen kannattajien logiikalla kännissä ajo pitäisi sallia, koska aivan kaikki eivät tapa ketään humalassa. Edes itseään. Ja millä hiton logiikalla siitä, että yksi huume on laillista ja ihannoitua, pitäisi seurata se että jonkun muunkin pitäisi sellaiseksi päästä.

Posted by: Desc at 11.03.07 23:54

"Yksikään ei ALOITA kovista."

Ei niin, viinalla ovat kaikki lähteneet, vaikka kova, vammauttava ja tappava kemiahan se on sekin.

" Ja millä hiton logiikalla siitä, että yksi huume on laillista ja ihannoitua, pitäisi seurata se että jonkun muunkin pitäisi sellaiseksi päästä."

Oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus laissa....

Posted by: Roh at 14.03.07 01:33

Sorruin tuossa itsekin muistelemaan ohutta yläpilveä -päiviä.

blogit.hs.fi/paatoimittaja/eika-tassa-ole-mitaan-nauramista/#comment-3440


Olisi eri tekopyhää, jonkun Helsingin Pajusen tapaan korostaa, että tässä nyt ollaan vierotuksessa, ja ties missä… kadutaan, anteeksi, anteeksi...ja perhe on tukena.

Paskat!

(pist..se oli kivaa)

Posted by: Roh at 14.03.07 01:52

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)