« Langaton Helsingissä | Main | Yle Teema hallinnoi! »

maaliskuu 23, 2007

Talentumin uutiset katosivat Uutismoottorista

Nosto kommenttiosastolta: Talentumin julkaisujen uutisotsikot ovat kadonneet Taloussanomien Uutismoottorista.

Tiedä sitten onko kyseessä jokin tilapäinen häikkä vai onko Sanomissa/Talentumissa tultu toisiin aatoksiin toiminnan hyödyistä.

Kaleva on kuitenkin saatu Uutismoottoriin mukaan.

Posted by Kari at 23.03.07 09:40

Comments

Talentum pyysi poistamaan feedinsä Uutismoottorista. Heidän RSS-sivuille oli kuulemma lipsahtanut väärät käyttöehdot; nyt sivun teksti kieltää uutisotsikoiden näyttämisen mainosrahoitteisilla saiteilla ilman kirjallista lupaa.

(En tiedä joutuiko alkuperäiseen Uutismoottori-postaukseen kirjoittamani kommentti moderoitavaksi vai söikö internetti sen, mutta tässä sama asia uusiksi.)

Posted by: Ilya at 23.03.07 11:15

Ilya, kyllä se kommentti näyttää ilmestyneen alkuperäiseenkin postaukseenkin.

Hassusti lipsahtanut tosiaan vääränlaiset ehdot heillä sinne sitten. Ilmeisesti kyse on tästä sivusta: http://www.talentum.com/rss.jsp

Hassusti Talentumin otsikot löytyvät edelleen Ampparista. Siellä ilmeisesti on kysytty ja saatu lupa.

Posted by: Kari Haakana at 23.03.07 12:13

Sitä minä ihmettelen, että jos Sanoma Osakeyhtiö halusi oman yleisen uutisaggregaattorin, miksi eivät ostaneet yhtä näistä harrastelija-/opiskelijaprojekteista? Ampparit tai Kookkaat olisi kenties saanut halvemmalla kuin kehittää sama tyhjästä, ja käyttäjäkunta olisi ollut valmiina.

Mikään ei tietysti edelleenkään estä jotakuta emokosernista ajattelemasta asiaa, joko SW:n, Talentumin tai muun mediatalon pääässä.

Posted by: Tero Lehto at 24.03.07 00:25

Tuskin tuollaisen rss-keräimen tekeminen sinänsä on erityisen aikaavievää tai kallista. Ja Ampparien käyttäjistä aika suuri osa lienee jo jonkin suuren uutissaitin viikkokävijöitä eli lisäkäyttäjiä ei varmaan merkittävästi tulisi.

Ongelmat sen sijaan siirtyisivät täysimääräisinä. Veikkaan, että Ylen, SanomaWSOY:n, Talentumin ja Alman otsikot ovat edelleen Amppareissa siksi, että Amppareiden takana on pieni yksityinen yhtiö. Muiden otsikot lähtisivät todennäköisesti saman tien, jos joku edellämainituista ostaisi puljun.

Posted by: Kari Haakana at 24.03.07 10:49

Teknisestä vaativuudesta sen verran, että mielestäni Ampparit.com ja Telkku.com (uutiset) keräävät uutisia muistakin lähteistä kuin RSS-syötteistä. Pari vuotta sitten valitettavan harva saitti tarjosi RSS-syötteitä ja edelleenkään kaikki eivät sitä tee.

Posted by: rookie at 26.03.07 13:00

Ilya jo ehti kertomaankin Talentumin katoamisen taustat. Kirjallinen lupa on nyt haussa. Saa nähdä lähtevätkö mukaan. FT lähti, samoin Turun Sanomat. Edistyksellisiä medioita.

Posted by: Mari Flink at 28.03.07 11:49

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)