« Skidit on erilaiset ihmiset | Main | HKL piilottelee wlaniaan »

maaliskuu 13, 2007

Odotettu siirros

PCPelaaja "siirtyy verkkoon" - eli paperilehti lopetetaan. Lehden takana oleva H-Town Oy muuttaa bisneslogiikkaansa sikäli, että se lopettaa peliaiheisen paperilehden ja ryhtyy tekemään Jippiin (kyllä, se näyttää edelleen olevan hengissä) osana toimivan Peliplaneetta.net-palvelun sisältöjä.

Kenellekään ei liene yllätys, että verkko syö erityisesti nuorelle yleisölle suunnattuja tietotekniikkajulkaisuja. Tilt-lehti ei tv-ohjelmasta huolimatta kestänyt hengissä kuin hetken ja viimeisimmässä levikintarkastuksessa Pelitin levikkikin liukui selvästi alaspäin. Muita ei sitten oikeastaan olekaan.

Verkossa Tiltin sivuille vääntäytyy noin 70 000 viikkokävijää. Pelitin sivuilla viikkokävijöitä on noin 28 000. Peliplaneetta kutsuu itseään "Suomen suosituimmaksi peliaiheiseksi verkkopalveluksi", mihin on paha mennä sanomaan mitään, kun palvelun tietoja ei löydy TNS Metrixin listalta.

Peliplaneetan keskusteluissa toimituksen vaihtaminen on jo aiheuttanut kuhinaa.

Disclaimer: työnantajani Sanoma Magazines Finland julkaisee Pelit-lehteä.

Posted by Kari at 13.03.07 13:53

Comments

Kappas. Peliplaneettaahan teki (Jippiin muinoin lopetettua oman sisältötuotannon) pitkään Alasinmedia (www.alasinmedia.fi).

Jippii.fi näyttää tosiaan olevan yhä elossa. Tosin kaukana edeltäjänsä Saunalahti.fi:n olomuodosta ja käyttäjämääristä. Tuosta ja muidenkin ns. yleisportaalien käyttäjämääristä lisää Vierityspalkissa:

http://vierityspalkki.wordpress.com/2007/02/13/portaalivertailu-yle-ja-suomi24-viime-vuosien-suurimmat-nousijat/

Posted by: Asmo at 13.03.07 15:27

Joo, Alasimessa uhotaan jo uuden ja laajemman borstaalin rakentamisesta: http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=9&news_id=20076295&rss=6

Palkissa piti käydä nillittämässä lukujen vertailukepoisuudesta.

Posted by: Kari Haakana at 13.03.07 16:13

dis·claim·er (dĭs-klā'mər)

1. A repudiation or denial of responsibility or connection.
2. Law. A renunciation of one's right or claim.

Posted by: nn at 13.03.07 21:13

Seison korjattuna.

Posted by: Kari Haakana at 13.03.07 21:40

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)