« Tämä ei ole haiku, minulla on Jaiku | Main | Kenny »

maaliskuu 02, 2007

Maistuu pahalta?

Masinointisivu väittää, että HS on kieltäytynyt julkaisemasta Lex Karpela -mainosta "hyvän maun vastaisena".

Okei.

Mitä?

Nyt pitäisi saada HS:n puolelta jonkinlainen perustelu. Kerron, jahka.

EDIT: HS halusi muuttaa mainoksesta seuraavan kohdan:


He haluavat lähettää lapsesi vankilaan jopa kahdeksi vuodeksi, koska hän haluaa jakaa musiikkikokemuksensa kavereidensa kanssa.

No tuota... okei. Hyvä makuhan on tunnetusti maistajansa kielessä (tai jotain).

Onneksi vaihtoehtoinen julkaisu on ilmeisesti löytynyt. Tämä leikkaa ehkä siipiä villeimmiltä salaliittoteorioilta. Olisikohan kyseessä Iltalehti?


Posted by Kari at 02.03.07 16:08

Comments

Hmm...

Minä en mainonnasta ymmärrä, mutta tuollaiset uhoavat ja mustamaalaavat mainokset melkeinpä kääntyvät heitä vastaan, joita Masinointisivu yrittää "kiittää" (?). Vaikka tuskin se Masinointisivua kiinnostaa vähääkään. Ensinäkemältä luulisi, että nuo oikeamieliset kansanedustajat olisivat mainoksen maksaneet.

Mutta jään muiden mukana odottamaan HS:n perustelua.

Posted by: Tursas at 02.03.07 17:53

No. Ainakin minun silmissäni tuollainen "he haluavat lähettää lapsesi vankilaan" retoriikka on lähinnä lapsellista hiekkalaatikkoargumentaatiota ja asian kannalta on lähinnä hyvä ettei tuo mainos tuollaisenaan päässyt lävitse.

Vähempikin on omiaan viemään asialta uskottavuutta niiden äänestäjien silmissä jotka eivät vielä ole asiasta tietoisia ja valinnut vaihtoehtojaan.

Posted by: Jyri at 02.03.07 20:00

Jos vielä hyvä weblogin pitäjä kerrot mitenkä tuo masinoinnin mainos on mukamas tehty huonommalla maulla kuin vaikka tällä hetkellä mediassa pyörivät vaalimainokset? Niissä nähdään täysin selkeätä valehtelua ja mustamaalausta. Tässä tapauksessa mainoksen lause "he haluavat lähettää lapsesi vankilaan" ei välttämättä ole parhaiten harkittu, mutta eipä ollut myöskään se laki jota kyseinen mainos on suunnattu kritisoimaan. Kieltämättä onhan se noloa alentua Suomen eduskunnan tasolle.

Jokatapauksessa, tilanne on vielä muutoksen alla ja tuota mainosta muokataan kuten myös yritetään tutkia vaihtoehtoisia kanavia sen julkaisemiselle.

Posted by: Masa at 02.03.07 23:21

"Mikko Rauhala kertoo saaneensa HS:n ilmoitusmyynnistä epätäsmällisemmän vastauksen, jonka mukaan "mainos kelpaisi jos vain listattaisiin ketkä äänestivät lain puolesta ja ketkä vastaan.", Tietokone-lehti

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.as?news_id=29844&


Posted by: ZacheKännykkä at 03.03.07 07:09

"Mukka sanoo, että HS:n mielestä väite ei faktisesti edes pidä paikkansa."

Todella kummallinen perustelu. Tutkiiko HS kaikkien mainostensa "väitteiden faktisuuden"? Miksi lehdessä on esim. kauneudenhoitotuotteiden mainoksia?

Kyllä tämän ennakkosensuurin takana on jotain ihan muuta.

Posted by: Madkola at 03.03.07 16:19

Pistetääs nyt tännekkin. Blogihaastattelin Rauhalaa paw.nu:hun ja vastauksista ilmenee suht ettei tuossa ollut mitään suurta hesarisalaliittoa, mutta myös ettei yhden lauseen muuttamisella lehteen olisi päässyt. Ainakaan sen sensorin ohi jonka kanssa Mikko Rauhala jutteli.

Posted by: zache at 06.03.07 01:49

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)