« Miten äänestysaikeista pitäisi uutisoida? | Main | Talentumin uutiset katosivat Uutismoottorista »

maaliskuu 22, 2007

Langaton Helsingissä

hkl-wlan

Osuin tänäänkin langattomaan ratikkaan. Linjalla neljä matkannut vaunu (numero 110) oli varustettu asianmukaisella tarralla. Tarra (yksi kpl) on sijoitettu sillä tavalla jännästi vaunun etuoveen, että sitä ei oikeastaan voi nähdä, kun ovi on auki. Kätsää.

Hkl14-ssid:llä varustettu verkko löytyi, kun sitä älysi puhelimella hakea. Toinen tuntomerkki on pieni, nelikulmainen antenni, jonka bongasin katonrajasta kuskin ja matkustajat erottavasta väliseinästä. Tai ainakin luulen, että kyseessä on antenni; useammallakin valmistajalla on tuollaisia cd-koteloa hieman pienempiä, neliön muotoisia suuntaavia antenneja. Vähän sellainen termostaatin näköinen häkkyrä, ja vieressä taisi ollakin termostaatti. Verkottomasta verrokkivaunusta ei löytynyt tuollaista.

Verkko ei sitten tosin toiminut. E70-puhelimen Opera-selain epäili, että verkkoasetuksissani on jotain vikaa. Nokian oma selain taas kertoi, että yhdyskäytävä ei vastannut. Eli jatkoyhteys ratikan wlanista Digitan verkkoon ei ilmeisesti toiminut. No, koekäytössähän se viritys onkin.

Sen sijaan Hilton Kalastajatorpan neukkarissa piti tilauksen ja web-sivujen mukaisesti olla wlan-yhteys ihan tuotantokäytössä. Ja olikin, signaali tosin oli niin vaimea, että ensimmäistäkään web-sivua sillä ei saatu perille toimitetuksi. Terveisiä Parisille ja muille Hiltoneille: ne antennit eivät oikeasti maksa ihan hirveitä määriä. Antenneja voisi ripotella vaikka joka neukkariin, niin asiakkaat olisivat tyytyväisempiä.

Vinkkejä ihan oikealla ja toimivalla wlan-yhteydellä varustetuista kokousmestoista Helsingissä otetaan vastaan. Kalastajatorppa on ainakin minun osaltani kokousboikotissa, kunnes saavat kakkansa kokoon.

Posted by Kari at 22.03.07 19:27

Comments

Bankissa Unioninkavulla ovat hoitaneet nuo wifiasiat mallikkaasti.

Joku hengenheimolaisesi taannoin raportoi Tuhatsanaassa ryhtyneensä bussiwifibongariksi :)

Posted by: Tuija at 22.03.07 21:13

Kiitos vinkistä, Bankissa olen kyllä lehdistötilaisuuksissa käynyt, mutta varsinaisesti kokoustanut en.

Hiltonista vielä sen verran, että tunnarit piti käydä erikseen kerjäämässä respasta. Miinuspisteitä tästäkin.

Posted by: Kari Haakana at 22.03.07 21:58

Lisättäköön Karin avautumiseen, että saimme siis verkkoyhteyden läppäriini Nokia E70:n ja Soneran UMTS-verkon kautta. Ei se nyt aivan mobiililaajakaistalta (!) tuntunut, mutta oli käyttökelpoinen ja pelasti tilanteen.

Lisää HSPA-kännyköitä odotellessa ...

Posted by: Tero Lehto at 22.03.07 22:56

Niin no, ne antennit on kaikessa liiketoiminnassa (tuolla hotellitasolla) käytännössä ilmaisia. Se asentaminen maksaa ja pahimmassa tapauksessa saamatta jääneet vuokratulot, jos asentajat suostuvat tulemaan vain virka-aikana, kun kokoustiloilla olisi vuokraajia.

Tosin olisihan sitä samoin tein voinut asentaa ne antennit joka paikkaan, kun joskus aikoinaan niitä on asenneltu.

Posted by: Soopa at 22.03.07 23:12

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)