« Odotettu siirros | Main | Google laajentaa printtimainontaan tosissaan »

maaliskuu 14, 2007

HKL piilottelee wlaniaan

No höh. HKL:n wlan-kokeilu on ollut jo jonkin aikaa käynnissä ja olen yrittänyt väijyä spåria, joissa verkkoa olisi tarjolla.

En ole osunut yhteenkään, jossa olisi wlan-yhteydestä kertova ikoni. Vaan kappas, tänään nelosen ratikasta löytyi hkl13-niminen avoin verkko, vaikka ratikassa ei mitään wlan-tunnusta missään ulkopuolella ollutkaan. Verkko toimi hyvin Munkasta keskustaan saakka. Tai no hyvin ja hyvin, Nokian E70:n omalla selaimella homma juuttui johonkin tunnistusruutuun, josta ei päässyt eteenpäin, yritti ilmeisesti syöttää sitä oletusarvoista HKL-sivua. Opera Mini ei moisesta välittänyt vaan suunnisti suoraan kirjanmerkeistä valittuun osoitteeseen.

Luullakseni siis käytin tätä HKL-verkkoa. Ihan varma en voi olla, kun en vielä ole aivan sinut pari päivää sitten käyttöön ottamani puhelimen kanssa. E70 ei ihan maailman intuitiivisimmilla tavoilla viesti, mitä verkkoa se juuri nyt käyttää.

Jos vastaisin HKL:n viestinnästä/markkinoinnista, niin tapetoisin kaikki wlan-ratikat julisteilla, jotka vitsikkäästi kertoisivat kyseessä olevan langattoman raitiotievaunun. Olisin varmaan sietämätön ihminen HKL:n palavereissa.

Posted by Kari at 14.03.07 20:31

Comments

Muah! "langaton ratiotievaunu", nerokasta. Ja hauskaa! Jos olisin HKL:n viestintä-/markkinointijehu, ostaisin tuon heti. Mutta en ole, joten tyydyn hymyilemään leveästi :)

Posted by: pni at 14.03.07 23:29

Virossa meinataan juurikin mainostaa wifi.ee-tunnuksin langattomalla yhteydellä varustettuja joukkoliikennevälineitä.

Siellähän tuo WLAN-hanke on muutenkin aika kunnianhimoinen, kuten Tietokone-lehti taannoin kertoi ( http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=29789&tyyppi=1 ).

Keltaisella pohjalla oleva wifi.ee-logo (nähtävissä hankkeen web-sivuilla) on kuulemma jo hyvin yleinen näky tallinnassa, ja sitä aiotaan kuulemma Tallinnan kaupungin tukemana laajentaa taas kesään mennessä.

Suomesa toki myös Oulu ja Turku ovat aktiivisia tällä saralla.

Posted by: Tero Lehto at 14.03.07 23:47

Sielläkin.

Buah hah hah aa..haa.

Huhuu?

Posted by: Just Sopivasti at 15.03.07 15:51

Ehheheheköh.

Posted by: Kari Haakana at 15.03.07 21:17

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)