« Ei onnistu kaikki sveduiltakaan | Main | Puffitipuffitipuf »

helmikuu 14, 2007

Webbi vääntää lehtien leiskat uusiksi

Newsdesigner näyttää, kuinka Palmer Watson -designpulju on väännellyt uusiksi tanskalaisen Politikenin ja norjalaisen Adresseavisenin ulkoasua. Uudistusten taustavaikuttajia: webin uutispalvelut, ilmaisjakelulehdet ja (Adresseavisenin kohdalla) siirtyminen broadsheetistä tabloidiin.

Katsokaa tarkkaan: nämä samat voimat vaikuttavat täälläkin ja samanlaisia designeja on luvassa myös suomalaisiin lehtiin.

Posted by Kari at 14.02.07 10:57

Comments

Tuskin maltan odottaa sitä hetkeä, jolloin jonkun mediatalon myyntiosasto alkaa nimittää lehtimainoksia printti-bannereiksi :-)

Kello käymään, tuo nimitys vakiintuu varmasti. Odotusaika-arvio ensimmäiselle esiintymällä tämän kommentin jälkeen: 3 vuotta, 2 kuukautta.

Posted by: Petteri Numminen at 15.02.07 15:40

Kannattaa vaivihkaa ohimennen mainita tuo jossain palaverissa. Sitten vain venaamaan, milloin se pärähtää jossain bowerbointissa vastaan.

Posted by: Kari Haakana at 15.02.07 21:45

Taittojälki näyttää esimerkeissä toki kivalta muutamassa esimerkissä joihin on löydetty laadullisesti edes keskinkertaiset valokuvat arkintäytteksi mutta rehellisyyden nimissä olisi hyvä saada esiin tyypillistä artikkelia edustavat verrokit joissa puolet sivun antamasta annista muodostaa valokuvaajan puuttuessa toimittajan kiireessä nappaama näppäilykuva joka on rajattu päin p:tä ja lopuiltaosin puhkipoltettu suoralla salamalla...

Posted by: Jyri at 16.02.07 23:54

Webbivisuiluhan on jo viimevuosina muuttanut TV-uutisten alkuanimaatiot fläsähätäviksi. Siihen vain on jo nin tottunut, ettei sitä oikein huomaakaan.

Kivoja disaineja, noistahan saa hyviä ideoita webbisivuille. :)

Posted by: Jere at 28.02.07 14:00

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)