« Yleltä tutun tuntuinen palvelu | Main | Teit isäin astumaan »

helmikuu 05, 2007

Elävä arkisto maksulliseksi?

Kylläpä näitä Yle-uutisia nyt pukkaa. Ihan niin kuin huomiota haluttaisiin ohjatta pois pääjoht... tai siis kylläpä näitä uutisia nyt onkin.

HS:n mukaan Ylessä on harkittu Elävän arkiston rajaamista vain lupamaksunsa maksaneiden käyttöön.

Idishän on hyvä ja tavallaan kannatettavakin. Ylen toiminta maksetaan lupamaksuilla, joten on ihan ok vaatia lupamaksun maksamista vastineena Ylen palveluista. Teknisesti hommassa ei ole mitään ongelmaa, kuten HS:n uutisessa kerrotaan.

Samalla perustelulla voitaisiin yhdistää lupamaksu ja digiboksin ohjelmakortti: tekniikka on olemassa ja reiluahan se olisi. Näin ei kuitenkaan tulla tekemään, useastakaan syystä.

Ja hei siellä Hesarissa: Teemu Luukan kirjoittama juttu on ilmeisesti kainalo jostain isommasta Yle/digiaiheisesta kokonaisuudesta, koska uutisessa ei mitenkään pohjusteta, keitä uutisessa haastatellut "Lahti" ja "Laakso" ovat. Juttu alkaakin vähän tyhjästä. Täytynee tsekata aamun lehdestä, mistä oikein oli kysymys.

Kiitokset Zachelle vinkistä.

Posted by Kari at 05.02.07 22:56

Comments

Olisi tosin kiva että elävää arkistoa pääsisi katsomaan myös linuxilla, mutta hei, eihän se että sellaistakin tekniikkaa on olemassa tarkoita myöskään että yle sitä haluaa käyttää.

Posted by: Pörrö at 06.02.07 09:07

No enpä tuota pääse minäkään mäkiltä katsomaan, vaikka joku vakuutteli, ettei ongelmaa ole.
Varmaan ihan hyviä ohjelmia ja kiinnostavaa sisältöä, uskoisin.

Posted by: Kirsi at 08.02.07 19:39

Onko henkilötunnus tosiaan tarkoitettu tällaisissa palveluissa tunnistautumiseen? Minä ainakaan en hevillä anna sitä.

Minusta Elävässä arkistossa on ollut muutamia hauskoja pätkiä ja sillä on historiallista ja kulttuurillista arvoa, mutta ei se niin arvokas palvelu ole, että vaivautuisin sen takia luomaan käyttäjätunnusta tai muutenkaan näkemään vaivaa.

Sitten, jos ja kun, kaikki Ylen ohjelmat ovat katsottavissa netistä, puhutaan jo palvelusta, johon ymmärrettävästi halutaan käyttäjätunnistus ja TV-maksun tarkistus. Ja silloinkin asioin mieluummin sähköisen henkilökortin tai verkkopankkitunnuksen kautta kuin jakelemalla netissä henkilötunnustani satunnaisille web-lomakkeille (joiden toteutustapaan en voi luottaa).

Posted by: Tero Lehto at 10.02.07 13:40

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)