« Ruotsalaiset keksivät Wiredin uudestaan | Main | Hurjia hintoja »

tammikuu 02, 2007

Tänä vuonna

Bonnier aloittaa oikeasti. Ruotsalaisten vyörytys aikakauslehtipuolella jatkuu. Ympyrätalosta pukataan useita uusia julkaisuja markkinoille. Kilpailu kiristyy.

Talentum-Alma -kuvio selkiytyy.
Almassa saadaan vihdoin aikaiseksi jonkinlainen näkemys siitä, miten Talentumin omistuksen kanssa toimitaan. Seurauksena siivousta molempien yhtiöiden tuotevalikoimassa.

Vinkunaa julkisesta palvelusta.
Ylen terästäytyminen online-mediana antaa aihetta useampaankin kitkerään kommentiin kaupallisen median puolelta. Mediayritysten sedät ja tädit ovat sitä mieltä, että Yle kilpailee epäreilusti verkossa.

Analogiset tv-lähetykset loppuvat. Yle lopettaa analogiset lähetykset valtakunnanverkossa. Digibokseja ostetaan viimeisinä analogiaviikkoina kuin leipää.

Printin ahdinko kasvaa. Uusi KMT-tutkimus osoittaa jälleen printtimedian lukijamäärien hienoisesti laskeneen. Jääräpäisimmätkin mediayritysten johtajat alkavat aavistella, että aiemmat samansuuntaiset tutkimustulokset ovat pitäneet paikkansa. Hämmentyneitä kokouksia erinäisissä neukkareissa. Päätetään kuitenkin jatkaa kuten ennenkin, koska kysymys ei ole mistään romahduksesta.

Google Uutiset aloittaa. Koska suomalaisten mediatalojen kanssa ei ole päästy sopivista toimintamuodoista sopimukseen, Google rojauttaa Google Uutiset -palvelun auki omin päin kuvineen kaikkineen. Käsien vääntelyä, ukaaseja, mahdollinen oikeusjuttu.

Mitä unohtui?

Posted by Kari at 02.01.07 11:34

Comments

- IRC-Galleria aloittaa maailmanvalloituksen

- Habbon pitää todistaa luvuilla (€€€), että maailmanvalloitus on totta

- TVkaista - pitävätkö lupaukset/uho uudesta tulemisesta

- Joku voisi olla suunnittelemassa paikallisia nettivideouutisia Helsinkiin?

- Radion ahdinko kasvaa vielä enemmän kuin printin

Posted by: Petteri Numminen at 02.01.07 12:14

Printin "ahdinko" tosiaan kasvaa. Sen seurauksena lisätään viihdettä ja lyhyempiä juttuja pitkien asiajuttujen kustannuksella, koska arvellaan, että sitä yleisö kuitenkin haluaa.

Posted by: Tuomo at 02.01.07 18:19

Tulevaisuuden ennakoiminen on aina hauskaa, joten vastataan...

Kaikenlaisten - paljastavien, yksityisten, salaisten ja ennen kaikkea mitäänsanomattomien - videoiden ja kuvien julkaisemisen vyöry netissä jatkuu kiihtyvällä vauhdilla Suomessa ja videoiden/kuvien katsojajoukot kasvavat kasvamistaan, mikä jaksaa yhä uudestaan yllättää journalistit ja journalismin tutkijat.

Toinen iltapäivälehdistä herää ja alkaa vg.no:n innoittamana tavoitella Suomen suurimman saitin asemaa sitä kuitenkaan ääneen lausumatta.

Media-alalla nähdään yrityskauppoja - suuriakin.

Posted by: Matti Lintulahti at 02.01.07 18:26

Useampikin perinteinen printtitalo (ja muutama muukin peluri) lähtee testailemaan netti-tv:tä laajemmin.

Ehkäpä vaikka siksi, että mainostajat alkavat etsiä vaihtoehtoja perinteiselle mainonnalle ja netti-tv:ssä saa (ainakin vielä) tehdä tuotesijoittelua paljon tv:tä luovemmin.

Tai näin ainakin luullaan, kunnes...

Posted by: Pirkka at 02.01.07 20:22

Nimimerkki Tuomo tuumi tuolla yllä että: "Printin "ahdinko" tosiaan kasvaa. Sen seurauksena lisätään viihdettä ja lyhyempiä juttuja pitkien asiajuttujen kustannuksella, koska arvellaan, että sitä yleisö kuitenkin haluaa."

Näin on jo käynyt. Tiede-lehti muuttui (samalla kun nimi muuttui Tiede2000-lehdestä) sillisalaatiksi, jossa on kymmeniä juttuja, mutta jokainen on yhdellä palstalla puolisen sivua.

Pidemmätkin jutut muuttuivat lähinnä henkilökuviksi tai matkakertomuksiksi, tieteen osuuden pudotessa noin nollaan.

Hinta kuitenkin nousi tasaiseen tahtiin, ilmeisesti web-sivuston ylläpito vei niin paljon rahaa, että lehden sisältö kärsi.

Ilmiselvästi osa jutuista oli suoraan web-sivuilta, ei huono asia sinänsä, mutta kun kevyttä täytepalaa on 3/4 lehdestä, niin kuka sellaista enää tilaa.

Posted by: Tuomas at 13.02.07 19:42

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)