« Wired-wiki | Main | Keskihenkilö kypsyy »

tammikuu 25, 2007

Piippo ei armahda

Suomen tiukin mediakriitikko Antti Piippo on voittanut hovissa kunnianloukkausjutun. Jutussa oli kyse Arvopaperi-lehden keskustelupalstalla esitetystä Piipon luonnehdinnasta.

Pitäisi varmaan perehtyä juttuun, sillä se liippaa läheltä tuota pari päivää sitten käytyä keskustelua. Ainakaan STT:n jutussa ei kerrota, että Piipolla olisi ollut vaateita Arvopaperi-lehdelle; eli aiemmassa keskustelussa pohdittavana ollutta keskustelupalvelua tarjoavan tiedotusvälineen vastuuta ei tässä ilmeisesti testattu.

Arvopaperin keskustelupalstalla päätös on tietenkin jo herättänyt asiaankuuluvaa kuhinaa. Osalle keskustelijoista näyttää tulleen yllätyksenä, että keskusteluissa esitetyt heitot voivat tulla vastaan oikeudessa näennäisestä anonymiteetista huolimatta. Ja oletettavasti asiaa käsitellään myös Arvopaperin huomenna klo 12 alkavassa Pörssitunnissa.

(Via Lindholm)

Posted by Kari at 25.01.07 15:45

Comments

Koko AP-Online ja vastaavat kuolisivat kertaiskulla, jos sen chattimaista keskustelupalstaa ryhdyttäisi moderoimaan. Viestejä näyttää tulevan melkein yhtä tiuhaan tahtii kuin Vauva-lehden vapaalla alueella.

...ja hyvä minusta näin. On tärkeämpää, että on paikka ja yleisö sanoa kuin se, että joku joskus ottaa herneen poikittain nenään.

Posted by: Petteri Numminen at 25.01.07 17:44

Kunniansa hinnoittelu ei sovi kunniallisille ihmisille.

Posted by: Petja Jäppinen at 25.01.07 19:12

Samaa mieltä Jäppisen kanssa.

Tässä toinen sääntö, joka ei kyllä enää liity mitenkään asiaan:

Herrasmies ei kiistele pelivälineestä.

Posted by: Petteri Numminen at 26.01.07 12:28

Kuinka paljon siellä AP.ssä on viestejä päivässä?
Minun blogilleni on sieltä vähän vierailuja, mutta ei mitenkään merkittävästi.

Posted by: Petja Jäppinen at 26.01.07 16:55

Kävin vähän analysoimassa AP:n palstaa, pitkästä aikaa.
Ilman konepellin alle kurkkaamista ei voi sanoa varmasti, mutta päällisin puolin näyttää täysin moderoitavalta. Keskimääräinen viestimäärä ei ole mitenkään mahdoton.

Posted by: Petja Jäppinen at 26.01.07 17:05

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)