« Tena housussa Mariankadulle | Main | Wired-wiki »

tammikuu 24, 2007

Nosto kommenttiosastolta

15/30 Researchin Antti Kasanen kommentoi Kansalliseen Nuorisotutkimukseen liittyviä kysymyksiä taannoisen entryn kommenttiosastolla. Nostan sen nyt tähän, sillä noita vanhempia kommentteja luetaan kuitenkin aika vähän.

(Ja tähän liittyen: tietääkö kukaan Movable Typeen plugia, jolla tuohon reunaan saisi listan viimeisimmistä kommenteista? Omiin silmiini ei ole osunut.)

Mielenkiintoista kommentointia on herättänyt toteuttamamme Kansallinen nuorisotutkimus. Ymmärrän hyvin, että pelkästä yhdestä lehdistötiedotteesta ei saa kuvaa tutkimuksen luotettavuudesta tai kattavuudesta.

Sami O:n kommenttiin voin todeta, että monet firmat tekevätkin (valitettavasti) kuten sanoit. Kysytään omilta lapsilta ja heidän kavereilta mikäs on nyt kova juttu. Sitten toivotaan että oma lapsi edustaa keskimääräistä nuorta. Taustalla on tietenkin ajatus että nämä angstiset teinit juoksevat aina seuraavan kovan jutun perässä. Suuri osa Kansallista nuorisotutkimusta on nuorten ryhmittely eri elämäntyylisegmentteihin. Tämän avulla päästään kiinni nuorten heterogeenisyyteen. Suurelle osalle nuorista trendikkyys tai se mikä on ”in” ei merkitse mitään.

Omien sukulaisten haastattelun lisäksi voi ”nuoret tuntea” seuraamalla medioita. Tosiaankin kuten Kari sanoi, Habon saaman julkisuuden perusteella moni luulee, että kaikki nuoret ovat kokoajan siellä. Kuitenkin Kansallisen nuorisotutkimuksen kohderyhmä on 15-25-vuotiaat ja Suomessa Habon aktiiviset käyttäjät ovat monesti tätä nuorempia.

Yleensä kun toimittajat tekevät tutkimuksistamme artikkelia niin he kyllä laittavat meidät koville tutkimuksen luotettavuudesta. Tällöin tuomme laajemmin esiin tiedot otoksesta, vastausprosenteista, siitä miten paneeli on kerätty ja muista seikoista. Emme kuitenkaan voi sille mitään jos joku toimittaja kirjoittaa että nuoria on haastateltu kun tiedotteissamme lukee että kyseessä on internetpaneelitutkimus.

Mikäli joku on kiinnostunut kuulemaan tutkimuksesta lisää niin tervetuloa maksuttomaan julkaisutilaisuuteen 14.2.2007. Lisätietoja löytyy nettisivuiltamme.

Ystävällisin terveisin,
Antti Kasanen
15/30 Research

Posted by Kari at 24.01.07 11:33

Comments

Itsekin 15/30 Researchin mediatutkimuksen tuloksia jutussa lainanneena pitänee kommentoida.

Oletus tuloksen "vinoutumasta" perustuu erolle kahden ryhmän välillä: kaikki 15-25-vuotiaat ja 15-25-vuotiaat, jotka käyttävät verkkoa.

Luulen, että tästä ikäluokasta aika pieni prosentti ei käytä verkkoa.

Posted by: J. Ahlroth at 24.01.07 15:24

Minnen Movable Typeä tunne, mutta huumorilla kirjoitin Googleen hakusanoiksi mystiset

movable type recent comments

Sain sillä eteeni tällaisen sivun:

http://www.learningmovabletype.com/archives/000282recent_comments.php

Auttaisiko?

Posted by: Jaba at 24.01.07 18:10

Hmm. Eipä lähtenyt äsken viesti matkaan. Kokeillaan uusiksi. Sorry, jos tulee jostain ihme viiveestä johtuva tuplapostaus. :-)

Minnen Movable Typeä tunne, mutta kirjoitin Googleen hakusanoiksi maagiset

movable type recent comments

Sain sillä eteeni tällaisen sivun:

http://www.learningmovabletype.com/archives/000282recent_comments.php

Auttaisiko?

Posted by: Jaba at 24.01.07 18:13

Ai, sulla onkin nykyään moderointi. Nyt vasta huomasin tekstin. Sorry. :D

Posted by: Jaba at 24.01.07 18:14

Tosiaan 15-25-vuotiaiden keskuudessa on aika vähän henkilöitä jotka eivät käytä ollenkaan nettiä. Kuitenkin itsekin suhtaudun skeptisesti osaan nettipohjaisistatutkimuksista, koska monet paneelit ovat todella vinoutuneita johtuen siitä että kyseisiin paneeleihin ilmoittadutaan yrityksen sivujen kautta. Näin mukana ovat vain kaikkein innokkaimmat ja aktiivisimmat.

Tai pahimmillaan nettipohjainen tutkimus on tehty yhden sivun käyttäjille ja julkisuudessa tulokset yleistetään koskemaan koko kansaa. Loistava esimerkki oli tutkimustulos jonka mukaan yli 80 % suomalaisista haluaisi vaihtaa työpaikkaa. Sivulauseessa lukikin että tutkimus oli tehty Joblinessa.

Posted by: Antti Kasanen at 24.01.07 18:26

MT viimeiset kommentit: ei kai tuohon mitään pluginia tarvita, hieman template-koodausta vaan, ks. esim. Movable Type Community Forum: Problem With Latest Comments.

Posted by: Ilkka at 24.01.07 18:33

Kiitoksia linkeistä. Jotain MT:n saitilla neuvottua keinoa aikanaan kokeilin, mutta homma ei jostain template-ongelmista johtuen toiminut. Ehkä en vain osannut.

Täytyy kokeilla tuota learningjne-osoitteessa kerrottua keinoa.

Posted by: Kari Haakana at 24.01.07 20:19

Edelleen jää kyllä vaivaamaan tutkimuksen luvut Wikipediaan kirjoittamisesta. Ne tuntuvat aika rajuilta.

Posted by: Petteri Numminen at 25.01.07 17:40

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)