« Päivän erikoiset kilpailukeinot | Main | Nuoret on niinku hot ja pimp!!!1 »

tammikuu 11, 2007

Kyllä se siitä

Daily Mirroria ja Sunday Mirroria kustantavan Trinity Mirror -yhtiön johtajan Sly Baileyn mukaan Internetin vaikutusta sanomalehtien ilmoitusmarkkinoihin on liioiteltu. Bailey uskoo (rekisteröitymistä vaativa saitti), että ilmoitustulojen laskussa on ollut kyse normaalista kausivaihtelusta.

Normaalia kausivaihtelua? Ok... Britanniassa sanomalehtien mainostulot putosivat vuonna 2005 yli kolme prosenttia. Välillä 2000-2005 pudotus oli 2,5 prosenttia. Samaan aikaan (maksullisten) sanomalehtien levikit Britanniassa putosivat lähes kymmenen prosenttia. Voihan kysymys olla kausivaihtelusta, mutta viisi vuotta on kyllä aika pitkä kausi ja joku voisi nähdä levikkikehityksellä ja ilmoitustuotoilla jonkinlaisen yhteydenkin.

Toisaalta Bailey uskoo, että "digitaaliseen haasteseen" vastaaminen ratkaisee mediayhtiöiden tulevaisuuden. Tämän olen valmis nielemään jotenkin helpommin. Edelleen tilastoja: globaalisti sanomalehtien nettipalveluiden ilmoitustuotot kasvoivat vuonna 2005 24 prosenttia. Viidessä vuodessa kasvua on yli 200 prosenttia.

Tietysti tässäkin kyseessä voi olla "kausivaihtelu". Ja pitää muistaa, että nettiluvuissa volyymit eivät vielä ole häävejä.

Luvut ovat peräisin WANin World Press Trends -julkaisun tiedotteesta.

Posted by Kari at 11.01.07 12:14

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)